Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój zakątek - początki 19:32, 03 cze 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
Taras z zasłonami. Jak zobaczyłam u Kasi to się za szycie wziełam

No chyba też muszę coś skroić na pergolendę
Sezon 2017 u Hanusi 19:28, 03 cze 2018

Do góry
Gabrysiu, Jeszcze na "widoku" mam dwie róże tego pokroju. też babcine, Ale zabiorę się do nich bliżej jesieni, albo jak pogoda będzie bardziej sprzyjająca.

Mam do nich jakiś sentyment.

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 19:25, 03 cze 2018

Do góry
Ja także się przyłącze od czego mogą powstawać takie czarne plamy bardzo dużo tuj takie ma ale nie mam psa ani kota w dodatku nigdy nie widziałem aby coś je obsikiwalo możliwe że jest to przenawozenie?
Podwórkowa rehabilitacja 19:24, 03 cze 2018

Do góry
Moje klamoty (część)

I powojnik bylinowy Inspiration Zoin

Lawenda
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:19, 03 cze 2018

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 19:17, 03 cze 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Fotki z dzisiaj.

Renatko, czy te białe kwiatuszki po lewej stronie to różyczki?
Podwórkowa rehabilitacja 19:16, 03 cze 2018

Do góry
A teraz piękne rozczarowanie ale i problem.
Zamiast powojnika Arabella przysłali mi Hagley Hibryd (tak bynajmniej go zidentyfikowałam).
Posadziłam go w słońcu a czytam, że lubi raczej półcień.
Do przesadzenia.

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 19:11, 03 cze 2018

Do góry
Kolego mazan na tych zdjęciach także może być widoczna fytoftoroza? Gałązki usychaja od spodu tuji niby pod brązowa kora gałązka jest zielona lecz czym bliżej środka gałązki kolor zmienia się na taki blady z brązowym w środku galazki
Podwórkowa rehabilitacja 19:06, 03 cze 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Queen Elizabeth wymęczona przez bruzdownicę ma tylko jeden pęd.

Cudne ujęcie romantyczne i melancholijne
Podwórkowa rehabilitacja 19:05, 03 cze 2018

Do góry
ryska napisał(a)
I w zbliżeniu

Rewelacja
Podwórkowa rehabilitacja 19:03, 03 cze 2018

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 18:58, 03 cze 2018

Do góry
Fotki z dzisiaj.

Kilka nieudanych kocimiętek podmieniłam na szałwię Ostfriesland.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:56, 03 cze 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Moje modlitwy o deszcz zostały wysłuchane w nikłej części. Popadało 8 minut. szukam pozytywów- spłukało kurz z roślin. Jestem dumna z mojej choiny kanadyjskiej. Po 5 latach przerosła Bez Black lace. Nie mam tam jak wejść z drabiną, więc będzie sobie rosła w luźnej formie.

Z powodu suszy zamarł trawnik na ścieżce od południa. Krzewy dają radę.

Zakwitł powojnik. Wygląda dziwnie, bo wsadzałam go z myślą o towarzystwie dla białej róży. Róży nie ma. Powojnika jest dużo. W tle rośnie kalina, ale niestety już dawno przekwitła.

Stipie mogę się przyglądać bez końca. Jako jedyna z traw ma to coś w dużej ilości.

U nas padało w piątek. Całe popołudnie i wieczór. Było kilka burz, a nawet grad.
Dziecię moje się tylko zmartwiło, bo zaprosiła trzy koleżanki i miało być ognicho... A tak tosty były

Wczoraj padał wieczorem miły, ale sążenisty deszczyk. Dziś za to lampa jak 150...

Stipa Twoja przecudowna! Te mi się marzy w dużej masie.
Może na moich nowych rabatach znajdę dla Niej dobre miejsce .

Pozdrawiam słonecznie
Podwórkowa rehabilitacja 18:56, 03 cze 2018

Do góry

Mam podobną zerknij u mnie czy to ta sama?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:51, 03 cze 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Skwar lał się z nieba cały dzień. Dobrze, że jest rekuperacja i pobór powietrza ze żwirowego wymiennika. W domu przyjemne 22 stopnie. Oglądałam sobie Maję w ogrodzie.

Rośliny mdleją w tym upale. I tak je podziwiam, że dają radę praktycznie bez podlewania. Z konewek podlewam od czasu do czasu hortensje i miskanty na rabacie podokiennej od południa.
Wczesną jesienią robiłam modernizację ronda. Nie posłuchałam mądrzejszych, którzy radzą nie ruszać traw jesienią. Miskanty Grazielle ledwie to przeżyły, a kilka stip odeszło do stipowego nieba. Bardzo mi brakuje na tej rabacie różowej giaury, którą załatwiły marcowe bezśnieżne mrozy.

Podoba mi się układ roślin jaki udało się uzyskać na rabacie zachodniej. Wciąż jeszcze brakuje tam w niektórych miejscach tła dla bylin, ale ogólnie ładnie się wszystko spina.

Kwitnienie zaczął jaśminowiec i róże New dawn.

Szkoda, że nie mam w ogrodzie miejsca, aby należycie wyeksponować sit rozpierzchły. Fajna, niewymagająca trawa. Sprawdziłaby się w minimalistycznym ogrodzie nowoczesnym. Funkie i tawułki zaczynają kwitnienie.

W tym zakątku jeszcze nie zaczęły. Muszę przyciąć kocimiętkę, żeby im zrobić miejsce.

Hania, Twoje rondo i tak jest piękne! A trawiszcza imponujące.

Kocimięta u mnie również olbrzymia. Wielbicielka norzyc, jak nic
Ogród w remoncie 18:50, 03 cze 2018

Do góry

Mam jeszcze Fire end ice.

I które by tam pasowały?
Ogród w remoncie 18:47, 03 cze 2018

Do góry
Coś takiego wymyśliłam

Rozkład kulek jak widać,do tego runianka a w niej hosty tak bardziej rozrzucone,nie na ścisk. No i coś przed te trzy bukszpany-brunnera,wietlice(mam tylko jedną i musiałabym dokupić),kopytnik,przywrotnik,białe miniaturowe tawułki-to mam.
A hosty mam takie
Różaneczniki - choroby i szkodniki 18:39, 03 cze 2018

Do góry
Co raz gorzej z moimi Cunnigham White. Sadzone do kwaśnej ziemi jesienią tamtego roku. Teraz po kwitnieniu listki dolne są jak na zdjęciach. Kupię ph metr to sprawdzę ale powiedzcie czy można je ratować. Nie pamiętam czy rozgrzebywałam bryłę korzeniową i nie wiem czy za nisko nie posadzone.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 18:33, 03 cze 2018

Do góry
No w tym roku poskrzypki nie było, więc lilie w 3 sezonie powinny już pokazać ładne kwiaty, uff (za to kupione wiosną cebule lilii raczej nie pokażą nic ciekawego - jakieś zmarnowane rosną i mam wrażenie, że uszkodzone albo porażone czymś)

Malusie hosteczki a kwiaty wypuściły wysokaśne

Rutewka

Rozanne

I Kimono na koniec - coraz bardziej mnie cieszy ta różyczka - przede wszystkim dlatego, że to chyba ona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies