Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja "przyziemna" :) pasja 20:40, 29 wrz 2016

Do góry
Twoje trawiszcza zachwycają dobrze, że strat wiosennych w nich nie było
Lawendowy zawrót głowy 18:56, 29 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jolu zrobię Ci zdjęcie moich Nigr posadzonych co 230-240cm. Sadziłem je w kwietniu zeszłego roku z dużych donic i dwa razy drastycznie przyciąłem. Zobaczysz sobie jak efekt dzięki temu osiągnąłem w dwa sezony. Może troszkę Ci to pomoże w decyzji

Chętnie też obejrzę
Droga do spełnienia 15:41, 29 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja za to w całym swoim życiu nie wypiłem filiżanki kawy

wstyd przyznać: ale ja też
Droga do spełnienia 15:29, 29 wrz 2016

Do góry
Ja za to w całym swoim życiu nie wypiłem filiżanki kawy
Lawendowy zawrót głowy 15:00, 29 wrz 2016

Do góry
Dominiczko moj bład , kuduple kupiłam i teraz marudzę ze nie rosna .... Chyba sie jeszcze aklimatyzują ))) zdobnicza mam cały rok zwalczam ja ekologicznie i moze moj bład. Stozki wzrostu mi wyżera wrrrr. Wież no urosły urosły cos tam ale niedużo... U mnie zielona sciana swierkow wiec bordo mile widziane mysle ze to tez wazne ))))))

Luki super dzieki bo sie troche miotam jak zawsze przed zakupem drzew , juz zdecydowałam ale jeszcze pytan sto dzieki zerknę z wielka checia )))

Kaska no myslałam gdybys mi trzy listki uszczknela i wpadała z nimi w tygodniu ma kawe to było cudnie ))))))confodor zapamietam )))

Edytko Twoja zobacze zrobisz fotke? Pytałam ja ale chyba zabiegana jest )))
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:57, 29 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wczoraj nadal dzieliłem żurawki i jeszcze kilka do podziału mi zostało, ale brakło mi doniczek, a miałem ich bardzo dużo... tak mi się wydawało.
Ogłaszam, że moją ulubioną odmianą jest żuraweczka Gunsmoke, obsadzę połowę ogrodu nią bo 40 sadzonek zrobiłem

Łukasz to jeszcze mozna dzielić?

To Twoje, ale wkleje, bo stronę 57 mam zapamiętaną

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=57
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:37, 29 wrz 2016

Do góry
Kasiu no musiałaś mi przypominać o tej nieszczęsnej wizytówce takie w niej starocie i już od dawna zabieram się za jej aktualizację... będzie trzeba się za nią zabrać

Kamilo dokładnie to w połowie ogrodu ale zmiany rozmieszczone w całym ogrodzie. Mógłbym podzielić ogród na 8 rabat/części obsadzonych. 4 nadają się do całkowitej rewolucji. 2 miejsca mogę ruszyć bez konieczności zrobienia podjazdu, pozostałe uzależnione od tej nieszczęsnej inwestycji
Lawendowy zawrót głowy 10:15, 29 wrz 2016

Do góry
Jolu zrobię Ci zdjęcie moich Nigr posadzonych co 230-240cm. Sadziłem je w kwietniu zeszłego roku z dużych donic i dwa razy drastycznie przyciąłem. Zobaczysz sobie jak efekt dzięki temu osiągnąłem w dwa sezony. Może troszkę Ci to pomoże w decyzji
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:07, 29 wrz 2016

Do góry
Agnieszko miejsce dla Glowing Dream genialne znalazłaś Mam nadzieję, że przy okazji następnego spotkania będzie czas by porozmawiać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:06, 29 wrz 2016

Do góry
Wczoraj nadal dzieliłem żurawki i jeszcze kilka do podziału mi zostało, ale brakło mi doniczek, a miałem ich bardzo dużo... tak mi się wydawało.
Ogłaszam, że moją ulubioną odmianą jest żuraweczka Gunsmoke, obsadzę połowę ogrodu nią bo 40 sadzonek zrobiłem

Zawiedziony jestem, że w insektach nie rzucili już cebulowych, a miałem spisany plan zakupowy. No nic będzie trzeba zamówić spore braki i zacząć sadzić to co już mam bo prawie 4 setki się nazbierały, a może i więcej.

Miałem w sumie opisać przemyślenia i zmiany jakie będą w całym ogrodzie, ale tak dużo tego i moja słaba umiejętność przelania tego w tekst pisany odwiodła mnie od tej myśli Jak uda mi się to zrobić to będę zadowolony z ogrodu... ciekawe kto w to uwierzy chociaż ja mocno w to wierze.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:02, 29 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Moje hostowisko pod jabłonią bzem i sosnami rosło w tym roku bardzo źle, jak się okazało nie tylko brak nawożenia było powodem, ale totalny popiół zamiast ziemi. Bez sąsiada zapuścił korzenie tak mocno pod hostami, że wypijał całą wodę, której i tak zbyt dużo w tym miejscu nie było.
Wykopałem wszystko co rosło, wywaliłem języczki, ususzone rutewki, azalie, zniszczonego buksa. Przekopałem całość wyciągając 2 pełne worki korzeni, nasypałem kompostu trochę ziemi z worka, przekopałem z odrobioną przekompostowanego obornika bo resztka mi została i posadziłem same funkie. Przydałoby się trochę gliny do zmieszania, ale nie mam dostępu obecnie. Nie ma co za bardzo pokazywać bo jak teraz funkie po ostrym przesuszeniu mogą wyglądać, ale dobrze, że zrobiłem to teraz bo wiosną na pewno dobrze wielkością bym tego nie rozstawił.

Może nie widać, ale 18 odmian tu leży

Nie dziwić się, że było sucho bo do tego wykopałem mnóstwo kamieni i cegieł

Odgarnąłem żwirek dalej o spory kawałek i nawet nikt nie zauważył, że powiększył miejsce na nasadzenie

Było już dość ciemno, ale efekt po posadzeniu.

Chciałem posadzić cisy by zasłonić płot, ale to znó mniej miejsca i szkoda mi kasy by tu inwestować, posadzę trochę bluszczu na płot by beton tak nie przytłaczał i wsio.
Takie szybkie roszady bez oszałamiających efektów, ale zawsze to lepsze niż było.

Efekt piękny. Masz świetny zmysł komponowania, ale to już kiedyś pisałam. Nieustająco zachwycam się Twoją wizytówką
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:00, 29 wrz 2016

Do góry
Magda cała przyjemność po mojej stronie

Marzenko przesadzić udało się bez strat oby teraz lepiej rosły. Chociaż nie jedną wywaliłem bo nie warto było zostawiać

Danusiu czuję się zaproszony i na pewno w przyszłym sezonie skorzystam z zaproszenia bo bardzo chciałbym zobaczyć wasz ogród
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:49, 29 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu dwa lata temu w Wojsławicach nic nie kupiłem, a wróciłem Teraz też nic dla siebie nie kupiłem... będziemy łamać klątwę razem

O to to! Tego się trzymam
Ogród w skali mikro cz.II 20:56, 28 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No to teraz mi gupio jak byk jak nie zimuje. Chociaż wkradła się pomyłka...4 ogrodników było
Jak nie przetrwa to jak mówiłem, masz zaklepane Solar Eclipse lub Gunsmoke i przystawisz co Ci bardziej pasuje

Łukasz nie ma co Ci być głupio....zdarza się.... ale najzabawniejsze jest to ,że ja i tak łażę koło ńiej jak koło jeża, bo o ile do reda pasowała cudnie , to już na rabacie podoba mi się średnio i chyba wcisnę ją zupełnie gdzie indziej
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:33, 28 wrz 2016

Do góry
Kasiu dwa lata temu w Wojsławicach nic nie kupiłem, a wróciłem Teraz też nic dla siebie nie kupiłem... będziemy łamać klątwę razem
Ogród w skali mikro cz.II 20:31, 28 wrz 2016

Do góry
No to teraz mi gupio jak byk jak nie zimuje. Chociaż wkradła się pomyłka...4 ogrodników było
Jak nie przetrwa to jak mówiłem, masz zaklepane Solar Eclipse lub Gunsmoke i przystawisz co Ci bardziej pasuje
Typografia ogrodu 12:27, 28 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wychodzę... przy doniczkowym Tweetim zaniosłem się jak małe dziecko
przyznaj się.zawsze o takim marzyłem
Typografia ogrodu 11:25, 28 wrz 2016

Do góry
Wychodzę... przy doniczkowym Tweetim zaniosłem się jak małe dziecko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies