Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:40, 08 maj 2013

Do góry
Kindzia/ Kasia

jeszcze sobie na jesień posadzisz, będzie jak w raju

Agato
notuję, ale chyba niezbyt dobrze, ciągle czegoś szukam poprawię się i dzięki za uściski, przekażę

Mirka
rośliny poszły, a tu gorąco, wstaw do wody i modlę się, aby się przyjęły! to jak będziesz, zapraszam, czy tylko przejazdem?

Zetko

jak miło cię widzieć zgubo, dzięki

reni/ Renatko
no właśnie podziwiam twoją, moja już 3 lata i jak zaczarowana stałą w miejscu, tym rokiem ruszyła, mam nadzieję, ze to przełomowy moment

Gierczusiu
szukałam nazwę dla Hani, nie udało się, poprosiłam o pomoc Finkę, jak znajdziemy napiszę u ciebie
robale ani tulipanowca ani buka, tylko lilie mi zjadają, morduję je ręcznie i butem

Aniu asc
10 cm, jej giganty! no to czekam; właśnie dojrzałam, że w końcu wyłazi kalia...a cynobróki nie zimują?

pagap/ Aga
dzięki za odwiedzinki i cieszę się, ze wiosna zachwyca, ale już dziś lato, 27 stopni!

Karola
ten szkodnik to popularny, poskrzypka liliowa i jakiś drugi podobny, tłukę draństwo, ale jak mnie nie ma, to one żerują na całego, zwłaszcza na wschodzących młodziutkich; ciepło się zrobiło, i niedługo koniec pokazu tulipanów

Maria667/ Marysiu

cieszę się u ciebie też podziwiam

Kondziu
humorek jest, hi, hi, dzięki

Aniu/ ana_art
w planie kiermasz ogrodniczy pod Iglicą i u mnie dziewczyny w czerwcu, pokaz jaśminów

Bożenko/ Epodlas

fajnie cię widzieć i dziękuję, też się nimi zachwycam, póki są

Pola
nie wiem, muszę sprawdzić, czy daty mi się nakładają z innymi wyjazdami

Marzenko
bardzo mnie ucieszyła twoja wizyta i spojrzenie na ogród, na paprocie namawiam, coraz więcej są doceniane i komponowane

Anetko
staram się dzięki

Grembosiu
spiekłam raka czyli trud włożony opłacił się

Finka
moje wszystkie faworytki ale te 4 odmiany od ciebie najpiękniejsze, mylą je z piwoniami

iwonaz/ Iwonko

goście, którzy nie mają ogrodów, popatrzą, pochwalą i tyle, ale ci co mają, a zwłaszcza ci nasi z forum, najbardziej potrafią docenić wszystko moje sunie do roku czasu prawie zryły ogród, nie raz płakałam, musisz uczyć od małego i może na noc zamykaj w kojcu, nic jej się nie stanie

Wieloszka/ Agnieszko
no w końcu wiem, ze żyjesz tęskno nam było, więc już zaraz na pw do was piszę
dzięki Marzenka nie krytykowała, czyli nie jest już tak źle

ewa004/ Ewa

roślinki poszły, a tu upał, oby jak w najlepszej kondycji doszły dzięki, mini Holandia, nieźle

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 08 maj 2013

Do góry
No i nadrobiłam, nadgoniłam, poczytałam i pooglądałam Widoki u Ciebie niesamowite - nie trzeba do Holandii jechać - tyle masz tulipanów A wszystkie piękne! I nie spodziewałabym się, że taka feeria kolorów może mi się spodobać, a u Ciebie podoba mi się i to bardzo! Taka energetyczna mieszanka jak Ty! Bardzo pasujecie do siebie - Ty i ogród. Odzwierciedla Twój charakter i energię
Buziam!
Pszczelarnia 11:59, 08 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tak, regularnie 8 godzin podczas snu. Właściwe proporcje.

Zazdraszczam tej regularności w odpoczywaniu i zapału do warzywnika i tylu innych baaardzo czasochłonnych zajęć U Ciebie wszystko takie poukładane i na miejscu - podziwiam!
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:52, 08 maj 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

No właśnie ja też mam carexy. Zobaczymy. Narazie wykupiłam u Pana Trawki wszystkie godne posadzenia Najwyżej dokupię. A w czerwcu mozesz mnie meczyć o co chcesz. Bede miała pusty przebieg, więc masz wolną rękę

U nas na giełdzie carexy po 3 zł - małe, ale szybko rosną, więc gdybyś potrzebowała daj znać. Wstawię dziś wieczorem ich fotkę. A pusty przebieg na pewno jakoś zagospodarujemy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:49, 08 maj 2013

Do góry
Jak już wszystko pięknie kwitnie! I wiśnia i magnolia i kompozycje w donicach Brzózki naprawdę ładne, podoba mi się, że mają gałęzie już od dołu ( u moich zaczynają się na wysokości 1,8m ). No a zestaw mebelków to w ogóle wymiata!!!
W sprawie magnolii i rh pytałaś IPO?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:34, 08 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

podpisuję się pod tym
i nasza zguba się znalazła, Aga, my się martwimy i tęsknimy

Irenko, nigdzie siem nie gubiłam wpadam i podczytuję w każdej wolnej chwili A że też tęsknię za naszymi pogaduchami, to mus jakieś spotkanko zmajstrować
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:26, 08 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Z dzisiejszego dnia

Bossskie rh!!!!!!!!!!!!!! Mam takie same, świeżo posadzone i też zaczynają kwitnąć!
Za Twoją namową (reklamą ) kupiłam biohumus i będę lać na żurawki Skoro u Ciebie tak po nim rewelacyjnie rosną, to wypróbuję
Altana rośnie - tylko patrzeć, jak będziesz w niej imprezy robić
Pozdrawiam bardzo słonecznie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:45, 08 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aguś a nawóz trawnikowi kiedy sypałaś? Powinien być po tych deszczach juz piękny..

Nawóz leży w garażu zamiast na trawniku Chcieliśmy najpierw na całości skończyć wertykulację, ale to za długo trwa. Jutro rozsypię nawóz tam, gdzie już jest po wert., bo w piątek ma padać.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:42, 08 maj 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
Aga, do Twojego ogrodu to można wycieczki zapraszać ! ślicznie masz
kosiarka super pomysł, rh wypasione, magnolia cudna - zaczynam coraz bardziej rozważać jej zkup (tylko gdzie ja ją wcisnę....)

To kiedy przyjeżdżasz z wycieczką do mnie? Zapraszam serdecznie !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:42, 08 maj 2013

Do góry
malwes napisał(a)
Agnieszko, już bardzo wiosennie u Ciebie. I patent z trawnikiem (a dokładniej ze zbieraniem kosiarką) całkiem dobry. I jak ten trawnik po wertykulacji?

Trawnik po wertykulacji w miarę, aczkolwiek widzę, że jeden raz to zdecydowanie za mało, bardzo dużo siana jest. Ale teraz jak już mamy swój sprzęt, a nie z wypożyczalni, to będziemy powtarzać częściej - jak Madżenka
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:39, 08 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ale się dzieje u Ciebie. Wszystko przeczytałam. O zakupach i bylinach i wertykulator widziałam - dobry sprzęt podstawa sukcesu w takim majestatycznym ogrodzie.

I dowiedziałąm się kiedy ciąć bukszpany - może dziwne to ale zawsze w sierpniu cięłam. Na wiosnę nigdy. Czerwiec jest dobrą pora roku roboty wizażowe w ogrodzie: wszystko rośnie, pachnie a my tylko tniemy to i owo.

Oj dzieje się Pszczółko dużo Dziś muszę udokumentować fotograficznie to co się już zadziało
A o cięciu bukszpanów Danusia napisała tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/5-uprawa-bukszpanow
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:02, 07 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Co tam holenderskie tulipany i graby, phi Tam pracują nad tym sztaby ogrodników. A ja bardziej podziwiam Twoje widoczki ogrodowe, bo równie piękne, na dodatek stworzone jedną parą kobiecych rączek Bossssko u Ciebie Buziam!

podpisuję się pod tym
i nasza zguba się znalazła, Aga, my się martwimy i tęsknimy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:34, 07 maj 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
U nas to samo z wertykulacją. Tyle taczek wywieźliśmy, że juz nie ma miejsca. W niektórych miejscach 3 razy trzeba jechać. Powodzenia!! Trawką będzie piekna

Powodzenie jest nam bardzo potrzebne M. wertykuluje codziennie po kawałku i jeszcze nie skończył... Trawnik w miejscsach już po wertykulacji dalej nie wygląda tak jak powinien - chyba trzeba będzie powtórzyć.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:32, 07 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ja ciełam ze trzy dni temu miały już młode przyrosty, ścięłam dość mocno i dzisiaj widzę mnustwo nowiuteńkich pączków, liczę na dywan trzmielinowy w przyszłości

Widziałam takie dywany - wyglądają cudownie - poza przedwiośniem. Przemarznięta trzmielinka nie wygląda ładnie (jak każda przemarznięta roślina ), ale na szczęście szybko odbija
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:30, 07 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A czego się boicie cięcia trzmielin? One są bezproblemowe. Teraz nawet warto uszczykiwać wybujałe pędy. Ja trzmielinki tnę wielokrotnie w sezonie pierwsze bardzo wcześnie, prze wypuszczeniem nowych liści.

Moje znów nadają się do cięcia, szybko rosną
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:27, 07 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Co tam holenderskie tulipany i graby, phi Tam pracują nad tym sztaby ogrodników. A ja bardziej podziwiam Twoje widoczki ogrodowe, bo równie piękne, na dodatek stworzone jedną parą kobiecych rączek Bossssko u Ciebie Buziam!
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:03, 07 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dzięki za cudną szafirkowość od rana Widzę, że też ostro działasz w ogrodzie - bukszpany posadzone i przycięte, nowe lawendy i trawki. Coś wiem o obsadzaniu dużych rabat - wczoraj rozstawiłam 33 carexy i okazało się... że brakuje drugie tyle A o te limonkowe żurawki od Byczkowskiego (takie piękne, na pierwszym planie na zdjęciu) to Cię będę męczyć w czerwcu

No właśnie ja też mam carexy. Zobaczymy. Narazie wykupiłam u Pana Trawki wszystkie godne posadzenia Najwyżej dokupię. A w czerwcu mozesz mnie meczyć o co chcesz. Bede miała pusty przebieg, więc masz wolną rękę
Ogród Dominiki 09:43, 07 maj 2013

Do góry
Nawet jeśli nie jesteś do końca zadowolona z tulipanowego efektu wow! to trawnik jest naprawdę WOW!!!!!!
Każdy na swój ogród narzeka, ale ilość tulipanów u Ciebie - powala mnie O wyżej wymienionym zielonym persie nawet już nie wspomnę, bo zielona jestem - z zazdrości
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:32, 07 maj 2013

Do góry
Dzięki za cudną szafirkowość od rana Widzę, że też ostro działasz w ogrodzie - bukszpany posadzone i przycięte, nowe lawendy i trawki. Coś wiem o obsadzaniu dużych rabat - wczoraj rozstawiłam 33 carexy i okazało się... że brakuje drugie tyle A o te limonkowe żurawki od Byczkowskiego (takie piękne, na pierwszym planie na zdjęciu) to Cię będę męczyć w czerwcu
Ogród Dominiki 14:59, 01 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wszyscy podziwiają tulipany i krokusy, a ja dla odmiany zachwycę się tujami, które przez wielu są napiętnowane jako cmentarne, a ja je bardzo lubię Marzę, żeby i u mnie był już taki wysoki i gęsty żywopłot . No Twój M. na pewno niezłą ilość punktów już złapał
Mam pytanko odnośnie oprysków: czy robisz je tylko interwencyjnie zgodnie z IPO, czy prewencyjnie też?

U mnie musiały być tuje, żeby stworzyć zasłonę. M. ciął te tuje cały dzień, bo mamy ich kilkaset. Zapunktował maksymalnie Opryski robię przeważnie interwencyjne, ale... jak już pryskamy chore rośliny, to zdrowe też i wtedy jest to dla części roślin oprysk prewencyjny. Po sygnalizacji z Pogotowia, robię przegląd roślin i decyduję czy trzeba pryskać czy nie. A Ty jak robisz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies