Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 10:54, 01 maj 2013

Pozdrawiam Odwiedzających Nowa wiosenna kompozycja w moim zmodernizowanym ogrodzie Może ktoś skopiuje u siebie...
Domi 14:20, 01 maj 2013

Bogdzia napisał(a)
Przyszłam popatrzec na artystyczne zdjecia i piękne rośliny i nie zawiodłam sie. Dzieki.

Bogdziu, jesteś kochana
Domi 14:21, 01 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Domi, jak Ty to robisz, że Twoje zdjęcia są takie cudniaste???!!! Czy Ty się rzeczywiście tarzasz po trawniku? No podobały mi się moje co nieco, ale jak tu wpadłam, to... No nawet się porównac nie da, he he.
Pozdrawiam. Zaglądam, ale mało piszę. No i nieustannie podziwiam.

Ja się rzeczywiście kładę na trawniku Dobre zdjęcia wymagają poświęceń
Domi 14:24, 01 maj 2013

monitka napisał(a)
Domi piękna wiosna u Ciebie a fotki jak zawsze urzekające
Wiem że masz sporo kosodrzewin u siebie. Którą odmianę byś poleciła?
pozdrawiam

Każda jest inna, kupowałem na wygląd. Ophir jest ładna zimą, może tę? Problemy pielęgnacyjne są takie same z wszystkimi odmianami.
Domi 14:34, 01 maj 2013

Margarete napisał(a)
Witaj Dominiko,
ja jestem na Ogrodowisku stosunkowo "nowa" i powolutku odwiedzam kolekne ogrody, zbueram inspiracje, podglądam rozwiazania dla siebie, dzis wpadłam do ciebie i zauroczył mnie twój ogród. Jest tu kwintesencja tego czego zyczyłabym sobie w swoim ogrodzie : bukszpany, hortensje, iglaki o ciekawych formach, trawy, wiosenne kwiaty, różne w charakterze zakątki, ławeczka, hustawka, taka prawdziwa enklawa dla relaksu a jednoczesnie taka elegancja jakas, uzyskana przez tę granitowa kostke, kule i ciekawe - pietrowe kompozycje roslin. Na pewno wielka twoja zasuga w komponowaniu tego cacka ale i duza praca w utrzymaniu na takim poziomie. Gratuluje !
Bardzo mi sie u ciebie podoba, dzis tylko przebiegłam na szybko skacząc po kilka stron ale zapisuje sobie twój ogród i jeszcze nie raz tu zajrzę . Pozdrawiam.

Oj Gosiu, dziękuję za pochwały i odwiedziny. Zapraszam nieustannie i nieustannie pozdrawiamDzięki takim wpisom jak Twój chce się prowadzić wątek i szaleć w ogrodzie...
Domi 14:42, 01 maj 2013

Syla napisał(a)

Ja w przeciwieństwie do Ciebie uwielbiam czerwony śliczne tulipki
Syla, jak będziesz w okolicy- zapraszam po te czerwone. Są Twoje.
Domi 14:46, 01 maj 2013

Hannah napisał(a)
Dominiko witam serdecznie! Dopiero zaczynam na ogrodowisku i zmagam się z problemami, ale w międzyczasie zwiedzam ogródki! Twój ogród piękny i przemyslany, podziwiam harmonię jaką osiągnełaś. Ja mam problem z załataniem wszystkich pięter. Zapraszam do odwiedzin, może mnie wspomożesz radą!
Pozdrawiam Wiosennie!

Dziewczynki, jakie Wy jesteście miłe! Zaglądnę do Ciebie zaraz po powrocie. Przesyłam buziaki
Domi 14:48, 01 maj 2013

malkul napisał(a)
Domi czekamy na więcej.tu zawsze jest co podziwiać

Gosiu, podglądam skrycie Twój warzywnik. Buziakuję!
Domi 14:49, 01 maj 2013

popcarol napisał(a)
Piękne te tulipanki! Czerwone oddałam Teściowej ale te naprawdę ładne!!
pozdrawiam!

Ja też pozdrawiam
Domi 14:59, 01 maj 2013

Wieloszka napisał(a)

Wszyscy podziwiają tulipany i krokusy, a ja dla odmiany zachwycę się tujami, które przez wielu są napiętnowane jako cmentarne, a ja je bardzo lubię Marzę, żeby i u mnie był już taki wysoki i gęsty żywopłot . No Twój M. na pewno niezłą ilość punktów już złapał
Mam pytanko odnośnie oprysków: czy robisz je tylko interwencyjnie zgodnie z IPO, czy prewencyjnie też?

U mnie musiały być tuje, żeby stworzyć zasłonę. M. ciął te tuje cały dzień, bo mamy ich kilkaset. Zapunktował maksymalnie Opryski robię przeważnie interwencyjne, ale... jak już pryskamy chore rośliny, to zdrowe też i wtedy jest to dla części roślin oprysk prewencyjny. Po sygnalizacji z Pogotowia, robię przegląd roślin i decyduję czy trzeba pryskać czy nie. A Ty jak robisz?