Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Evchen 22:46, 07 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Kamienie w bylinowym - one muszą "wymaszerować" (termin wykonania za tydzień). Świetne schronisko dla nornic. Rośliny wysadzę, linie wyznaczę, ziemię skopię, wyciągając kolejne kamienie, i dołożę obornika. Ale obawiam się, że przy równaniu zabraknie mi ziemi - jedna malutka wywrotka. Już dumam, jak ją zorganizować.

Słoma - obojętnie (mnie się trafiła orkiszowa, orkisz to bardzo modne zboże teraz). Zalety: nie trzeba plewić międzyrzędów, truskawki się tak nie brudzą i nie zagniwają jak rok mokry. Akurat to miejsce zaciszne i będzie dobrze, nie pofrunie.

Zawsze mnie fascynuje goła ziemia w warzywniku na początku sezonu a w sierpniu - wrześniu dżungla. Pracochłonny jest warzywnik taki ale cieszy bardzo. Dlaczego ja go 3 lata temu zmniejszyłam?

Tyle treści w kilku wersach Uczyć się tego muszę... Jak i wielu innych rzeczy
PS. 8 godzin snu... eeee.... ściema jakaś latareczka naczółkowa pewnie przysposobina do pracy późnowieczorno-nocnej Bo oprócz ogrodu i dom i książki i doniczki wołające z parapetu..... doba nie z gumy, nie da się naciągnąć, próbowałam, ale uparta bestia
grembosia 23:12, 07 maj 2013

Wiem, powtarzam się, ale bardzo urzekł mnie Twój warzywniaczek, te wiklinowe płotki, klosze, miodzio, sielsko, anielsko...
A magnolia rzeczywiście zachwyca, mimo, że po przejściach.
Pozdrawiam cieplutko pracowitą Pszczółkę.
Gardenarium 23:14, 07 maj 2013

Anglia Pszczółkowa Niesamowicie.

Instagram Ogrodowiska
alinak 23:20, 07 maj 2013

Ewka słoma pod truskawki - świetna sprawa . ale mam pewne trudności z dotarciem do owej .....ach Małopolska zeszła na psy . wszyscy polikwidowali gospodarstwa i masz babo placek . źródło dostaw się skończyło
aneta230972 23:31, 07 maj 2013

Ewciu ależ cudny ten Twój ogród warzywny. Mój jest obecnie na etapie: tworzenie ogrodzenia. Po tym jak kilka tyg. temu nasz maluch cudem nie stracił oka ( w pogoni za piłką upadł twarzą na wystający malinowy kilkut) maliny i cała reszta będą ogrodzone . W sumie prawie 2 ary . Patrząc na Twój ogrom pracy mam cichą nadzieję, że u mnie będzie kiedyś tak mądrze i ślicznie poukładane chociaż w połowie.
Lena 06:42, 08 maj 2013

Ewo zielnik przepiękny.... ależ Ty umiesz klimaty tworzyć
grupa_trzyma... 09:57, 08 maj 2013

I niech mnie ktoś mądry oświeci, dlaczego ja słomę orkiszową pomyliłam z gryczaną? Czy gryka ma słomę? Zakręcona!
Szukam słomy. Jak się uda, to też wymoszczę truskawki słomą.
grupa_trzyma... 10:03, 08 maj 2013

Ewa powiedz, to "końskie" pod maliny to jest obornik czy może coś innego? Biorę się za moje zarośnięte maliny. Nie wiem czym je wyściółkować, żeby tak nie zarastały. Mam w malinach gąszcz traw i chwastów wszelakich. HELP! Może jakąś matę rozłożyć. Mam awersję to mat ale nie wyrabiam się z plewieniem.
anula_wn 10:22, 08 maj 2013

Ewa, cudnie u Ciebie!!! nic dodac nic ując chciałoby się posiedziec, podumac, zatopic w piękno Twego ogrodu !
Wieloszka 11:59, 08 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Tak, regularnie 8 godzin podczas snu. Właściwe proporcje.

Zazdraszczam tej regularności w odpoczywaniu i zapału do warzywnika i tylu innych baaardzo czasochłonnych zajęć U Ciebie wszystko takie poukładane i na miejscu - podziwiam!