Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

aneta230972 23:40, 07 maj 2013

Ależ cudnie Irenko pokazujesz to budzące się nowe życie .
grembosia 23:43, 07 maj 2013

Przejrzałam ostatnie wpisy i podziwiam, jest prawdziwie wiosennie, klimatycznie.
Ale dotarłam dopiero do Twojej wizytówki, i to jest niesamowite, jak zmieniłaś ten skrawek ziemi w raj...
finka 23:54, 07 maj 2013

cieszę się Irenko, że tulipany tak pięknie kwitną Białe i różowe - moje faworytki
iwonaz 07:42, 08 maj 2013

"te dużą ilość cebul sadziłam na jesień 2012, jednym rzutem; jest tego dużo, więc nie będę wykopywać, muszą sobie poradzić, raczej będę dosadzać nowe, nie mam czasu na wykopywanie..na nocną zmianę pracuje dżaga, co rano coś zniszczonego, zwłaszcza piękne miejsca...wczoraj upolowała gołębia, nie chciała oddać, musiałam ją oszukać, ale połowa i rysów połamana!"

Tak właśnie myslałam Irenko ...byłaby to mordęga! Ja narazie wykopuję co drugi rok, bo mam ich jeszcze nie wiele, ale w przyszłości pewnie też będę tylko dosadzać. Pewnie wszyscy goście jak wchodzą do Twego ogrodu to padają na kolana widząc takie pejzaże
Moja nocna zmiana narazie śpi w domu, bo za "mała" ma dopiero 3 m-ce, ale waży prawie 16 kg. Najgorsze jest to, że zaczyna grzebać w rabatach jak są świeżo podlane...uwielbia taplać się w błotku. Musimy koniecznie zrobić jej kojec i wtedy po podlewaniu na noc zamykać.
Pozdrawiam

Wieloszka 12:09, 08 maj 2013

No i nadrobiłam, nadgoniłam, poczytałam i pooglądałam Widoki u Ciebie niesamowite - nie trzeba do Holandii jechać - tyle masz tulipanów A wszystkie piękne! I nie spodziewałabym się, że taka feeria kolorów może mi się spodobać, a u Ciebie podoba mi się i to bardzo! Taka energetyczna mieszanka jak Ty! Bardzo pasujecie do siebie - Ty i ogród. Odzwierciedla Twój charakter i energię
Buziam!
ewa004 13:14, 08 maj 2013

Marzenko masz rację nie trza nam Holandii wystarczy wpaść do Irenki
Milka 13:40, 08 maj 2013

Kindzia/ Kasia

jeszcze sobie na jesień posadzisz, będzie jak w raju

Agato
notuję, ale chyba niezbyt dobrze, ciągle czegoś szukam poprawię się i dzięki za uściski, przekażę

Mirka
rośliny poszły, a tu gorąco, wstaw do wody i modlę się, aby się przyjęły! to jak będziesz, zapraszam, czy tylko przejazdem?

Zetko

jak miło cię widzieć zgubo, dzięki

reni/ Renatko
no właśnie podziwiam twoją, moja już 3 lata i jak zaczarowana stałą w miejscu, tym rokiem ruszyła, mam nadzieję, ze to przełomowy moment

Gierczusiu
szukałam nazwę dla Hani, nie udało się, poprosiłam o pomoc Finkę, jak znajdziemy napiszę u ciebie
robale ani tulipanowca ani buka, tylko lilie mi zjadają, morduję je ręcznie i butem

Aniu asc
10 cm, jej giganty! no to czekam; właśnie dojrzałam, że w końcu wyłazi kalia...a cynobróki nie zimują?

pagap/ Aga
dzięki za odwiedzinki i cieszę się, ze wiosna zachwyca, ale już dziś lato, 27 stopni!

Karola
ten szkodnik to popularny, poskrzypka liliowa i jakiś drugi podobny, tłukę draństwo, ale jak mnie nie ma, to one żerują na całego, zwłaszcza na wschodzących młodziutkich; ciepło się zrobiło, i niedługo koniec pokazu tulipanów

Maria667/ Marysiu

cieszę się u ciebie też podziwiam

Kondziu
humorek jest, hi, hi, dzięki

Aniu/ ana_art
w planie kiermasz ogrodniczy pod Iglicą i u mnie dziewczyny w czerwcu, pokaz jaśminów

Bożenko/ Epodlas

fajnie cię widzieć i dziękuję, też się nimi zachwycam, póki są

Pola
nie wiem, muszę sprawdzić, czy daty mi się nakładają z innymi wyjazdami

Marzenko
bardzo mnie ucieszyła twoja wizyta i spojrzenie na ogród, na paprocie namawiam, coraz więcej są doceniane i komponowane

Anetko
staram się dzięki

Grembosiu
spiekłam raka czyli trud włożony opłacił się

Finka
moje wszystkie faworytki ale te 4 odmiany od ciebie najpiękniejsze, mylą je z piwoniami

iwonaz/ Iwonko

goście, którzy nie mają ogrodów, popatrzą, pochwalą i tyle, ale ci co mają, a zwłaszcza ci nasi z forum, najbardziej potrafią docenić wszystko moje sunie do roku czasu prawie zryły ogród, nie raz płakałam, musisz uczyć od małego i może na noc zamykaj w kojcu, nic jej się nie stanie

Wieloszka/ Agnieszko
no w końcu wiem, ze żyjesz tęskno nam było, więc już zaraz na pw do was piszę
dzięki Marzenka nie krytykowała, czyli nie jest już tak źle

ewa004/ Ewa

roślinki poszły, a tu upał, oby jak w najlepszej kondycji doszły dzięki, mini Holandia, nieźle

ewa004 13:47, 08 maj 2013

Irenko w takim razie czekam
reni 13:48, 08 maj 2013

"reni/ Renatko
no właśnie podziwiam twoją, moja już 3 lata i jak zaczarowana stałą w miejscu, tym rokiem ruszyła, mam nadzieję, ze to przełomowy moment"

ruszy,ruszy... moja w tamtym roku ładnie rosła ale w tym to szaleje i dobrze przynajmniej ścianę garażu mi zasłoni..pozdrawiam
JulkAd 15:52, 08 maj 2013

Irenko mnie się u Ciebie wszystkie tulipanki podobają, ale zauroczyły mnie te strzępiaste...rewelka, szkoda, że powoli się kończą....dla mnie za szybko...