Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Pszczelarnia 23:12, 09 lip 2019

Do góry
Takie ciekawe lilie mi się trafiły

Mój ogrodowy pamiętnik 20:14, 09 lip 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Agato nadrobiłam zaległości u Ciebie, przeczytałam i obejrzałam kilkanaście stron Jeżówki wymiatają, nawet przy braku trawnika Twoje rabaty są piękne Do liliowców to ja dopiero w tym roku dojrzałam i Ciebie one dopadną a są naprawdę piękne np. malinowo-różowe czy kremowo-żółtawe (białych jeszcze nie zrobiono :-\ ) szałwie omączone cudne jak i wrzosy, takie zdrowe i dorodne

Miło Cię czytać . Z liliowcami to ja tak mam: kocha, nie kocha, kocha, nie kocha .
Teraz jestem trochę na etapie niekochania.
Mam np. takiego wysadzonego z rabaty do doniczki i nie wiem co z nim zrobić bo mi nigdzie nie pasuje, w dodatku to 1 szt., która miała być Ruby Stellą .

Takie liliowce białe jak lilie to by mi pasowały . Kiedy takie wymyślą?
Z wyschniętym trawnikiem muszę się pogodzić. Odbije jesienią .
Przerwa na kawę... 19:32, 09 lip 2019

Do góry
kwartet napisał(a)
Przymierzam się żeby adekwatnie skomentować twoje poczynania i obawiam się że nie dam rady,że solidnie ,że pięknie ,że ciężka robota ,że unikatowo i jeszcze wiele że...a ile samozaparcia to tylko ty wiesz.
Ogród w nowej odsłonie(lilie ,jeżówki)zmienia się jak w kalejdoskopie.
Pytanko o szałwię co ją masz na rądzie(taki ciemny lila) ,kładzie ci się,bo moja to leżąca jest.
normalnie się rumienię. Choć przydałoby się wasze oko na niektóre rabatki i podpowiedzi zmian. Częściowo busz mi się zrobił. Częściowo łysawo. Tetris nieprzerwany. Szałwia Plumosa to wersja leżąca i u mnie. Zamierzam w środku ją lekko podnieść to z boków wypuści nowe kwiaty. Ośmiornica ale kolor daje przedni.
Ogród Małej Mi 2017 19:06, 09 lip 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kindziula do Cie tez mi tęskno..
streszczam się bo pasuje coś porobić w domu i ogrodzie. ..
Róża przy serduchu to Lawender Flawer Circus.
Bez stawu też sobie nie wyobrażam ogrodu.. chociaż te czyszczenie filtrów mnie doprowadza do szału.. ale nie potrafię wyłapać tych ryb.. teraz nie mogę bo mi powiedziano, że jak będę je stresować to będą chorować.. i kółko zamknięte..

Moje białostockie lilie szlag trafiło prawie wszystkie, pozarastały krzakami .. i nie widzę praktycznie żadnej.. kiedy zajadę po materiał do odnowy A krzaki będę wywalać tylko czasu brak..
Ale białostocki liliowiec ma się dobrze

Przerwa na kawę... 18:50, 09 lip 2019

Do góry
Przymierzam się żeby adekwatnie skomentować twoje poczynania i obawiam się że nie dam rady,że solidnie ,że pięknie ,że ciężka robota ,że unikatowo i jeszcze wiele że...a ile samozaparcia to tylko ty wiesz.
Ogród w nowej odsłonie(lilie ,jeżówki)zmienia się jak w kalejdoskopie.
Pytanko o szałwię co ją masz na rądzie(taki ciemny lila) ,kładzie ci się,bo moja to leżąca jest.
Moja działka na Dębowym Lesie 15:59, 09 lip 2019

Do góry
Podeśle deszczy jak u mnie podleje
Lilie masz ładne ja mam tylko jedną pomarańczową.Słabo na moich piachach rośnie .
O taką jak twoja albo podobna do twojej
.
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 15:36, 09 lip 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

Kolejne szykują się do zakwitniecia

Hibiskusik

Brawo, cudne masz te lilie.
I ta czarna tez cudna.
I chyba pięknie pachną ??
Mój hibiskus jeszcze nie kwitnie .
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 15:02, 09 lip 2019

Do góry
Gosiu ,Grzesiu ,Wacławie i inni witajcie .
No to troszkę kolejnych widoków z mojej działeczki

Lilie pachną jak szalone

Moja działka na Dębowym Lesie 14:53, 09 lip 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a są sztywne pedy ??? nadaje się pod okno do kuchni i przy wykuszu ???

Vanilka ma sztywne pędy .Ale jak kwiaty rozkwitną całkowicie i trochę są ciężkie i pokala się trochę. W tym roku dałam jej z boku podpory. Zobaczymy czy na cos to się zda.
Ale pod okno do kuchni chyba kilka jest hostrek co mogłyby[ być.
A to koniecznie musi być Vanilka ??

Te lilie drzewiaste cudnie pachną z odległości kilku metrów.
Ogródkowe perypetie:) 13:41, 09 lip 2019

Do góry
abiko napisał(a)

Cudnie Ogród różano liliowy
Moje lilie dopiero zaczynaja, ale marnizny w tym roku straszne, muszę nasadzić jak u Dorotki
Ogródkowe perypetie:) 13:14, 09 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ogród prezentuje się idealnie - masz tyle róż, że mogłabym go nazwać rajem różanym, ale ilość lilii i liliowców również zdumiewa
Pięknie

Róż mam trochę,ale marne w tym roku.
Liliowców za mało, nie ma miejsca. Lilie zjadły mi nornice chyba, bo sadziłam dużo więcej. Trudno. Lubie ich zapach i mieszczą mi się na rabatach jeszcze aczkolwiek zrobiłam błąd sadząc je na wiosnę kiedy nic nie rosło, i są za daleko do wąchania
Ogród z łezką II 12:00, 09 lip 2019

Do góry
adewzuol napisał(a)
Jejku wzdycham i podziwiam....podziwiam i wzdycham.
aż u siebie czuję, jak lilie pachną. Bukszpany przycięte jak od linijki. A jak radzisz sobie ze zbieraniem ścinek, podkładasz jakąś szmatę? tniesz nożyczkami czy specjalnym sprzętem?

Pachnące dopiero zaczynają, ale już ich zapach się roznosi. Na razie króluje olbrzymia na salonowej, ta pachnie bardzo intensywnie.

Tak, podkładam dwa lub trzy stare ręczniki kąpielowe. Tnę nożycami szpalerowymi, wszystko ręcznie. Elektryczne mi za bardzo szarpią bukszpany, potem nie są takie ładne. Cisowy żywopłot i cisy na skarpie M tnie mechanicznie, ale na tych tego nie widać.
Ogród z łezką II 11:54, 09 lip 2019

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu przepięknie przycięte te bukszpany, Jesteś po prostu perfekcjonistką. Lilie przepiękne. Floksy też cudne. Mi w tym roku wyżarły je nornice- nie wszystkie ale sporo. Buziaki

Tak, jestem. Taki typ trudny, co zrobić...
Lilie są cudne, lubię wszystkie praktycznie, może poza martagonami. Nie mam takiej ani jednej.

Floksy warto mieć, długo kwitną i ładnie się rozrastają. To te mendy też floksy żrą??! U mnie znowu bardzo w różach grasują, karmię je nieustająco. A tak długo był spokój, po tym jak M mi wbił blachę falistą odgradzając nas od nieużytków za moją siatką...jakoś te paskudy zdołały się przekopać głęboko

Ode mnie też buziole lecą do Ciebie
Ogród z łezką II 11:40, 09 lip 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Kasieńko pięknie wycacane, lilii masz mnóstwo, a jak byś floksy kiedyś dzieliła to ja chętnie się do Ciebie zgłoszę masz rękę do cięcia i perfecto ci to wychodzi powiedz mi czy te róże, które masz na cycusiu Boronessy, to długo kwitną? Bo się zastanawiam, nie jestem różana, a chciałabym coś przed dom sobie zaplanować, biorę też pod uwagę róże, które ma Ewunia z Gdańska - św. Teresy z Lineux (nie wiem czy prawidłowo napisałam)... buziaczki

Wycacane tylko na zdjęciu wygląda, chwaściory sobie rosną w najlepsze, brzydaki! Lilie u mnie zaraz po różach, musi być dużo
Floksy muszę podzielić, busz się zrobił. Spokojnie mogę ukopać z każdej strony Myślę, że jeszcze trochę poczekamy, chociaż zdarzyło mi się sadzić darowane floksy z kwiatami, tylko, że z kwiatów nic nie było. W sierpniu spokojnie

Baronessy polecam. Zdrowe, obficie kwitnące, ładny, nie mały kwiat. Tylko nie pachną. Długo kwitną. Właśnie są ciachnięte i czekam na drugie tłoczenie. Niekłopotliwa róża, jeżeli o to Ci chodzi.

Ogród z łezką II 11:33, 09 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Oszałamiające te lilie. Krzaczorki przycięte idealnie.

Szkoda tylko, że nie pachnące

Musi być równiutko u mnie
Moja działka na Dębowym Lesie 10:56, 09 lip 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, piękne masz lilie. To chyba te giganty, zapomniałam ich nazwę.
Fajne spotkanie miałyście.
Aniu, u nas w dzień tylko około 17-18 stopni, zimny wiatr, chodzimy w kurtkach, kropi trochę deszczyk ale malutko. Za mało po tych upałach. Ale i tak jest dobrze.
pozdrawiam.

Basiu dziękuję. lilii ma sporo w różnych miejscach powtykane.
O tak spotkanie było mega udane.
To u nas dwadzieścia parę stopni jest. I wiatr chłodny. I deszczu zero
Dziękuję, pozdrawiam

Wymarzony sielankowy ogród..... 08:52, 09 lip 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Chciałam kupić drobną korę, żeby wysypać na rabatach i co braki w sklepach, trzeba do jesieni czekać...
trawiasta...

i lilie...

Piękne. .. i lilie i trawy
Ogród z łezką II 07:59, 09 lip 2019

Do góry
Jejku wzdycham i podziwiam....podziwiam i wzdycham.
aż u siebie czuję, jak lilie pachną. Bukszpany przycięte jak od linijki. A jak radzisz sobie ze zbieraniem ścinek, podkładasz jakąś szmatę? tniesz nożyczkami czy specjalnym sprzętem?
Moja działka na Dębowym Lesie 00:26, 09 lip 2019

Do góry
Aniu, piękne masz lilie. To chyba te giganty, zapomniałam ich nazwę.
Fajne spotkanie miałyście.
Aniu, u nas w dzień tylko około 17-18 stopni, zimny wiatr, chodzimy w kurtkach, kropi trochę deszczyk ale malutko. Za mało po tych upałach. Ale i tak jest dobrze.
pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies