Lilie Elu rosną w złożu, taka technologia stawu kąpielowego, na górze jest warstwa bentonitu, okleiliśmy grzybienie szczelnie, aby fosfor nie dostał się do wody.
Dostały coś na start z tego co pamiętam, ale nie wiem w jakiej formie.
W każdym razie to im służy. Mają tylko mszyce, ale ja nie pryskam, a zatapiam.
Też mi szarka lilie obsiadła bardzo i też spłukuję, ale w tym sezonie jest jej więcej niż w ubiegłym roku. Zdjęcia piękne, ogród się rozrasta bujnie, rosliny pełne wigoru, podlewanie się opłaciło bo nie omdlałe
No właśnie i tego miejsca własnie ci zazdroszcze - bo ja w swoim ogrodzie doszłam juz do grsnic i kresu nowych nasadzeń. Ciasnota jest wielka a nieprzemyslane nasadzenia i zakupy teraz zbierają swoaj żniwo w postaci takich sytuacji że niektóre rosliny np. aktualnie teraz kwitnące liliowce są zdominowane przez inne, zacienione i nie mam tego efektu którego bym sie mogła spodziewać alebo który miałam na początku.
Także ja mój "raj" będe musiała albo zaakceptować tkim jaki jest albo przepocwarzyc, usunąc niektóre rosliny, zmiejnic charakter nasadzeń. Albo pogodzic sie z tym że niektóre rośliny po rostu u mnie pieknie wyglądąc nie będą. To trudne bo do roslin też sie przywiązuję
To jednak prawda ze ogród to "dzieło nieskończone" - a może to jest w nim własnie piekne że ciągle sie zmiania albo my musimy czy chcemy go zmieniac...
Pozdrwiam Danusiu!
Oh Gabrysiu brzmi apetycznie. Ja za sprawą Danusi piłam najpierw u niej w ogrodzie a potem rozpropagowałam juz u siebie tego w klasycznej wersji z truskawką cyrusami, mieta i Schwepsem. I mnie i moich gości w takie upalne wieczory zachwyca i orzeżwia
Musze spróbowac wzmocnic go Ginem - zobaczymy...
Ogród jest absolutnie imponujący.
Poprzednio inspirowałam się bukszpanowy mam, tym razem wychodzi na te, że będę inspirować się tym ogrodem
Sama od stycznia jestem właścicielką 3 ha siedliska i wciąż zastanawiam się jak je zorganizować.
Mam ogromną prośbę - przejrzaalam wątek, ale nie widzialam ogólnego planu zagospodarowania. Czy mogłabym prosić o jego wrzucenie? Chciałabym zobaczyć tak inspiracyjnie.
Ogród jest absolutnie imponujący.
Poprzednio inspirowałam się bukszpanowy mam, tym razem wychodzi na te, że będę inspirować się tym ogrodem
Sama od stycznia jestem właścicielką 3 ha siedliska i wciąż zastanawiam się jak je zorganizować.
Mam ogromną prośbę - przejrzaalam wątek, ale nie widzialam ogólnego planu zagospodarowania. Czy mogłabym prosić o jego wrzucenie? Chciałabym zobaczyć tak inspiracyjnie.