Ja też włażę, gdzie nie wolno...no i jeszcze robię fotki...choćby prania np. to dopiero jest akcja...
Zaglądam czasem przez bramę..aby tylko uwiecznić coś ładnego.
Tak, wiem, dlatego ją kupiłam, a pan staruszek rzemieślnik, który je tworzy własnoręcznie był nawet zdziwiony, że chcę taką brudną, z nalepkami Sklep i jego okolice wyglądały tak
Danusiu, skoro jesteś na forum. To może podpowiesz mi co zamiast tego świerka mogłabym posadzić, zdjęcie rabaty i rośliny w poście wyżej. Ja już mam taką wizje i wydawała mi się ok, ale skoro "najmądrzejsza głowa" mówi zastanowić się to mam wątpliwości.
Danusiu, skoro jesteś na forum. To może podpowiesz mi co zamiast tego świerka mogłabym posadzić, zdjęcie rabaty i rośliny w poście wyżej. Ja już mam taką wizje i wydawała mi się ok, ale skoro "najmądrzejsza głowa" mówi zastanowić się to mam wątpliwości.
Dziekuję za szybką odpowiedź ale one mi się bardzo podobają. To byłoby w sumie jedyne drzewo w ogrodzie tego typu. A gdyby przycinać stożek wzrostu, to nie da się go utrzymać tak w wysokości 3-4 m, u moich rodziców są takie 15 letnie nigdy nie mieli z nimi kłopotów
Pilnie odpowiadam, że nie jest to dobra pora, po upałach, ziemia jak suchy wiór, wszystko się obsypie z korzeni, suche powietrze...
Jak musisz i nie ma innego wyjścia to podlewaj teraz go u sąsiadki... Potem przesadzaj. Poczekaj przynajmniej jak będzie zachmurzone, a najlepiej zacznie padać deszcz. Najlepiej to zrobić jesienią, wrzesień-październik do połowy.