Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Filodendron pnący 18:58, 21 sie 2015

Do góry
Jeśli gniją to już nic nie zrobisz, jeśli brązowe nie jest miękkie i wodniste to czekaj.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:11, 21 sie 2015

Do góry
Ja też włażę, gdzie nie wolno...no i jeszcze robię fotki...choćby prania np. to dopiero jest akcja...
Zaglądam czasem przez bramę..aby tylko uwiecznić coś ładnego.
System automatycznego nawadniania 15:08, 21 sie 2015

Do góry
Sterowniki TORO są w specjalnych, zamykanych na klucz skrzyneczkach, bardzo estetycznych, może takie coś?
Mały ogród Kasi 15:07, 21 sie 2015

Do góry
Ale fajnie by było skopiować i wkleić, bardzo proszę
Mały ogród Kasi 15:03, 21 sie 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Wróciłam
...........

Ale za to wkrótce mała relacja z zieleni ( i jej braku ) w Izraelu

Mam prośbę, aby takie relacje wklejać w wątkach "Ogrody na świecie" np. tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/287-ogrody-izraela
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:38, 20 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ana ja też uwielbiam Twój ogród i kawę a raczej herbatę w filiżance, kawę uwielbiam w bele czym

Dumna jestem z twojego ogrodu i z tego co z nim robisz
Danusiu ja kawoszka jestem, ale od jesieni chętnie herbatkę popijam.
dziękuję, tak po prostu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:55, 20 sie 2015

Do góry
Ana ja też uwielbiam Twój ogród i kawę a raczej herbatę w filiżance, kawę uwielbiam w bele czym

Dumna jestem z twojego ogrodu i z tego co z nim robisz
Spotkanie w Rogalinie 2015 r 19:14, 20 sie 2015

Do góry
Świetna ekipa Pozdrawiam Was.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:39, 20 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Coś pięknego!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:08, 20 sie 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Danusiu, te ciemne to świecznice? bardzo tam w cieniu były? dziękuję!

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/94/943667/original.JPG

Nie, one były na ostrym słoneczku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:07, 20 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ta tabliczka Glebe Cottage jest z nazwą ogrodu Carol Klein. Czy to coś oznacza?

Tak, wiem, dlatego ją kupiłam, a pan staruszek rzemieślnik, który je tworzy własnoręcznie był nawet zdziwiony, że chcę taką brudną, z nalepkami Sklep i jego okolice wyglądały tak

Z Mają 15:28, 20 sie 2015

Do góry
Kiedyś pewnie doczekamy się, że wszystkie ogrody z ogrodowiska zabłysną na szklanym ekranie Jak miło oglądać w programie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:28, 20 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ta tabliczka Glebe Cottage jest z nazwą ogrodu Carol Klein. Czy to coś oznacza?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:19, 20 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pilnie odpowiadam, że nie jest to dobra pora, po upałach, ziemia jak suchy wiór, wszystko się obsypie z korzeni, suche powietrze...

Jak musisz i nie ma innego wyjścia to podlewaj teraz go u sąsiadki... Potem przesadzaj. Poczekaj przynajmniej jak będzie zachmurzone, a najlepiej zacznie padać deszcz. Najlepiej to zrobić jesienią, wrzesień-październik do połowy.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/358-jak-przesadzic-drzewo

A jeszcze lepiej zastanów się, czy chcesz to drzewo? Ja bym nie chciała, zbytnio atakują go szkodniki i to wielki świerk. Od 20 lat go nie sadzę.

Danusiu, skoro jesteś na forum. To może podpowiesz mi co zamiast tego świerka mogłabym posadzić, zdjęcie rabaty i rośliny w poście wyżej. Ja już mam taką wizje i wydawała mi się ok, ale skoro "najmądrzejsza głowa" mówi zastanowić się to mam wątpliwości.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:18, 20 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pilnie odpowiadam, że nie jest to dobra pora, po upałach, ziemia jak suchy wiór, wszystko się obsypie z korzeni, suche powietrze...

Jak musisz i nie ma innego wyjścia to podlewaj teraz go u sąsiadki... Potem przesadzaj. Poczekaj przynajmniej jak będzie zachmurzone, a najlepiej zacznie padać deszcz. Najlepiej to zrobić jesienią, wrzesień-październik do połowy.

A jeszcze lepiej zastanów się, czy chcesz to drzewo? Ja bym nie chciała, zbytnio atakują go szkodniki i to wielki świerk. Od 20 lat go nie sadzę.

Danusiu, skoro jesteś na forum. To może podpowiesz mi co zamiast tego świerka mogłabym posadzić, zdjęcie rabaty i rośliny w poście wyżej. Ja już mam taką wizje i wydawała mi się ok, ale skoro "najmądrzejsza głowa" mówi zastanowić się to mam wątpliwości.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:17, 20 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:12, 20 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dziekuję za szybką odpowiedź ale one mi się bardzo podobają. To byłoby w sumie jedyne drzewo w ogrodzie tego typu. A gdyby przycinać stożek wzrostu, to nie da się go utrzymać tak w wysokości 3-4 m, u moich rodziców są takie 15 letnie nigdy nie mieli z nimi kłopotów
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:09, 20 sie 2015

Do góry
AgnieszkaKch napisał(a)
cześć
1.Pilnie potrzebuję Waszej pomocy. Mam świerka posrebrzanego do przesadzenia jego wysokość to ok 1,8m, jak szeroko i głęboko kopać? Czy jest to dobra pora? Świerk jest do przesadzania od sąsiadki, która chciała go wyrzucić, więc muszę to zrobić jak najszybciej.

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 09:03, 20 sie 2015

Do góry
Flora_1188 napisał(a)
Zasiałam nasiona ogórków w doniczce. Wyrosły spore rośliny, niedawno zakwitły, a kiedy wróciłam z wakacji zauważyłam małego ogóreczka (13mm) na gałązce. Rośliny rosną w zwykłej ziemi do kwiatów, w doniczce o średnicy ok. 15cm (większej nie mamy), nie nasypałam na dno doniczki Żwirku i nie mam żadnego nawozu do warzyw. Nigdy wcześniej żadna moja roślina nie doczekała się owoców, więc boję się, że mały ogóreczek z powodu opisanych wcześniej warunków zwiędnie, uschnie albo odpadnie (choć na razie wygląda zdrowo). Boję się też, że jeśli go przesadzę nie przyjmie się i zwiędnie. W dodatku moje ogórki rosną na drabince, bo inaczej wystawały by z doniczki, a te na działkach zwykle leżą, dlatego obawiam się, że kiedy ogóreczek urośnie stanie się za ciężki i złamie roślinę lub odpadnie zanim dojrzeje. Co mam zrobić w takiej sytuacji?
Chwasty w trawniku 08:16, 20 sie 2015

Do góry
Zdjęcie nie weszło, nie kliknąłeś na miniaturkę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies