Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 22:42, 20 sie 2015

Agcia napisał(a)
Kosodrzewiny to sosny górskie, a w górach gleby są wapienne-skały wapienne-to miejsca gdzie one rosną naturalnie. Poza tym lubią sucho i słońce- w górach tylko chmury je zacieniają u mnie rosną w tylko lekkim cieniu a i tak się wyciągają. Na szczęście kwaśną ziemię łatwo zmienić na zasadową, wystarczy dodać wapna, albo popiołu z kominka opalanego drzewem liściastym

Popiół to znajdę, chyba.... jak nie wyczyściłam kominka za dokładnie , a jak nie to i tak zaraz sezon grzewczy się zacznie to sypnę, może lepiej im się zrobi. Bardzo dziękuję za info
Ewkakonewka 22:43, 20 sie 2015

Marga napisał(a)
Dzięki Agciu za podpowiedz

Genialne to forum jest prawda?
Ewkakonewka 22:47, 20 sie 2015

Aneta1309 napisał(a)
Ewa deszczu nawet kropla u mnie nie spadła walczę o rośliny trawnik wygląda fatalnie sił już brak.Rozplenice dobrze się dzielą sprawdzałam

To ja już nie wiem gdzie ten deszcz padał, chmury były, wiało jak diabli i gdzieś powiało dalej eh , a wydawało się, że niemal za miedzą już pada i dalej suchoty
Rozplenice wiosną dzielić? One dosyć późno wystartowały, ale wiosną sadzone były i może dlatego. Liczę na to, że w kolejnym sezonie ciut szybciej się zbiorą.
Ewkakonewka 22:48, 20 sie 2015

Malgosik napisał(a)

ja tawuły ustawione w cieniu ścięłam

Ja też , ale mam jeszcze dwie na dosyć dużym słońcu i nie wiem czy je ruszać, w sumie już chłodniej jest to pewnie w sobotę je utnę.
Marga 09:27, 21 sie 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Genialne to forum jest prawda?

Prawda, prawda! Gdyby nie to forum, to nigdy bym się nie odważyła założyć ogrodu! Kiedy zobaczyłam, że inni ogrodowi laicy (starzy wyjadacze to wiadomo że sobie świetnie radzą) sobie jakoś radzą to pomyślałam, że może i ja spróbuję
Porady Forumowiczów i Danusi bezcenne!
szemusia 09:33, 21 sie 2015

DO wielbicieli forum i ja dołączam Gdyby nie O. nie byłoby wcale u mnie ogrodu...

O rozplenicach gdzieś czytałam, ze dzielić wiosną trzeba...
Aneta1309 20:09, 21 sie 2015

Ewciu ja swoje rozplenice dzieliłam dwa lata temu jesienią ale wiosną zdecydowanie bezpieczniej, ubiegłej jesieni podzieliłam Amazony i mi przemarzły.
lojalna_ 07:43, 22 sie 2015

Ewus macham i kawke zostawiam
Gardenarium 07:44, 22 sie 2015

szemusia napisał(a)
DO wielbicieli forum i ja dołączam Gdyby nie O. nie byłoby wcale u mnie ogrodu...

O rozplenicach gdzieś czytałam, ze dzielić wiosną trzeba...

Tutaj są wskazwóki o rozmnażaniu traw

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/285-latwe-ogrodnictwo-jak-rozmnozyc-trawy

Instagram Ogrodowiska
AgataBC 09:53, 22 sie 2015

Marga napisał(a)
Dzięki Agciu za podpowiedz

Nie ma sprawy

Ewkakonewka napisał(a)

Popiół to znajdę, chyba.... jak nie wyczyściłam kominka za dokładnie , a jak nie to i tak zaraz sezon grzewczy się zacznie to sypnę, może lepiej im się zrobi. Bardzo dziękuję za info

Cieszę się, że mogłam pomóc