Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 13:15, 08 mar 2024

Do góry
Na zewnątrz zimno ale bardzo słonecznie. Kilka pstryków z ogrodu. Śmieszne okienko słoneczne. Centralnie na oczar Jelena, który zamiast być z nutką pomarańczy - jest żółty. Zimozielona paprotka, nowy nabytek. Jestem ciekawa jak się będzie zachowywała w sezonie.
Grzebiuszka ziemna 12:00, 08 mar 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
O wszystkich kobietach:

Basiu tak naprawdę jeszcze zima

❤️
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:14, 08 mar 2024

Do góry
Wszystkiego najlepszego Kobietki!!

Grzebiuszka ziemna 11:05, 08 mar 2024

Do góry
O wszystkich kobietach:

Basiu tak naprawdę jeszcze zima
Grzebiuszka ziemna 10:53, 08 mar 2024

Do góry
Rano u mnie też -2°C wszystko lekko posrebrzone, z piesem na spacerze porannym:

a co jeśli ziemia się kończy tam gdzie mgła?
Nad głową przelatują dzikie gęsi, słyszę je, a nie widzę, one też ziemi nie widzą, a jednak wiedzą gdzie lecieć, nie ma kolizji pomiędzy, mają wbudowany biologiczny gps jeden z milionów cudów na tej Ziemi

Pajęczyny pokryte szronem:

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:33, 08 mar 2024

Do góry
Judith napisał(a)
Wiosna przyszła i fakt ten małżonek szanowny uhonorował był machnięciem dwóch donic. Miała być jedna - na taras - ale stwierdził, ze po co robić jedną, jak można dwie . Miejsce docelowe drugiej nie jest na razie znane .
Takie oto są one, ta na taras będzie pomalowana lakierem bezbarwnym (do kompletu z meblami na tarasie ), a ta druga - się zobaczy, to zależy od jej miejsca docelowego. Donice zrobione są w całości z drewna odzyskanego z palet.

Donic gratuluję, bardzo fajne. Ale znamy już możliwości twojego eMa więc, nie dziwi nic
Za to w głębi dojrzałam cudowny porządeczek z narzędziami, no to mi zaimponowało na maksa Nie jestem u siebie w stanie osiągnąć takiego stanu... przyczyn nie podam, nie będę obgadywać
Bardzo jestem ciekawa efektów nowego cięcia klonów. Uwielbiam takie formy i jestem bardzo zaintrygowana czy klon podda się takim zabiegom.
Ogród prawie wymarzony … 10:22, 08 mar 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Dziewczyny i Chłopaki
Jak ktoś chętny na owe kwiaty dajcie znać
Będę dzielić więc dzielę się
Oddam anturium- czerwone
Sansewiery krótkie i średnie sporo

Hej Kochana. Jeśli jeszcze Masz na zbyciu te piękne kwiatuszki to bardzo chętnie przytulę gwarantuje im dobre warunki
Pozdrawiam.
Wszystkiego najlepszego z okazji Naszego święta.
April podbija las... 10:05, 08 mar 2024

Do góry
April napisał(a)

Kto śmiał mi ściąć kwiatek

Krokusów mam mało. Ale widzę że na Paprociowisku dają radę więc może dosadzę
Śliczne ciemierniki i bardzo fajny zakątek ciemiernikowy powstał a krokusy śmiało sadz zwłaszcza te wielkokwiatowe, one rozsiewają się na potęgę w różnych miejscach.Cięcia żywopłotu nie zazdroszczę, to jest jedna z prac których nie lubię, zawsze przycinam pod koniec sierpnia tak jak i daglezje, i za to wiosną mam mniej cięcia
Ogrodowe wariacje 10:01, 08 mar 2024

Do góry
Wszystkiego najlepszego Kobietki

Moja mieszanka dla Was
Do nacieszenia się, bo chyba nie powtórzy się efekt w tym roku.

Zacisze Alicji 09:08, 08 mar 2024

Do góry
Alija napisał(a)
Pierwsze krokusy już przekwitły, kolej na następne, trzeba się nimi nacieszyć, bo szybko przekwitają.
Te białe kwitną u mnie przed domem.
Też mam te białe, jedne z moich ulubionych wielkokwiatowych Piękna wiosna u Ciebie
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 09:05, 08 mar 2024

Do góry
Wafel napisał(a)
Nowy nabytek, przy okazji kupowania bratków. Nie zdążyłam nic posadzić, bo po 16.00 zrobiło się strasznie zimno, brr... Może ktoś wie co to za odmiana, jest napis Orientalis i tyle...

Trudno określić jego odmianę po jednym zdjęciu i jednym kwiatku. Może to jest Double Ellen Spotted Yellow.
Widzę, że nie poddajesz się z ciemiernikami i dajesz im szansę. Tak trzymaj
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 08:59, 08 mar 2024

Do góry
Wszystkiego naj dla wszystkich kobiet. Sprawczości, równych praw, tego by nikt nie decydował za nas w naszych sprawach, pokoju.
I dobrego sezonu w ogrodzie .

Niech moc będzie z nami! .

Ogród prawie wymarzony … 07:53, 08 mar 2024

Do góry
Justyna a myślałaś o rabacie w tym miejscu żeby zrobić? Niewiem jak to miejsce ma się do reszty
Ogrodowe wariacje 07:46, 08 mar 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)

Wygoda musi być,zwłaszcza, że oprócz kmpostownika będę miała za domkiem kącik doniczkowy i może jeszcze regał-foliak wcisnę

Miskantów się nie pozbędę, one są niesamowite Z podkrzesaniem to taki plan B. Moi znajomi mają tak zrobione i jak posadzą hortensje i trawy będzie naprawdę ładnie. Ja mam ich kilka, a ta chwila zanim miskanty wypuszczą nie trwa długo, oczywiście nie teraz i do przemyślenia

Edit: takie cosik

Aneta ja bym ich nie podkrzesywała, co do szpaleru hortensji jeśli są u ciebie posadzone w odległości 1,5m od tuji to nie masz się czym martwić.
Magary Dramaty z Rabaty 00:06, 08 mar 2024

Do góry
U nas obecnie minus 5... Wczorajsza noc była podobna. Od jutra ma być cieplej, mocno w to wierzę.

Większość bylin już w blokach startowych, oby im ten minus nie zaszkodził.

Jarzmianki i bodziszek wspaniały:

Floksy i gaury:

Orliki i werbeny
Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:43, 07 mar 2024

Do góry

Grzebiuszka ziemna 23:42, 07 mar 2024

Do góry
April napisał(a)
Nie no, boska fotka Szkoda że u mnie niepraktyczne bo by się przydało na te bolące plecy

No tak, w Twoim laskowym ogrodzie nie ma dogodnego terenu na taki pojazd, chyba, że jego zawartość, jako pomocnika
Tak Dziewczynki, materacyk koniecznie, a niektóre chcą z operatorem, no, no, chyba musiałby być podwójny pojazd? Albo piętrowy? Elisko wtedy dopiero wzrok sąsiadów byłby bezcenny
Tylko Ania zmieniła temat na bezpieczniejszy i wróciła do tematu nakolanników
A mnie dzisiaj udało się posiać rzodkiewki na zeszłorocznych paskach, super sprawa, polecam, kładę pasek trochę palcami wgłębnę i na wierzch ok pół cm ziemi i jest. Może i wcześnie, ale przykryłam agrowłókniną, rzodkiewki różne od czerwonych do sopli:

a poniżej dla przypomnienia proces twórczy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11399-grzebiuszka-ziemna?page=96&quoted_post_id=4093245

Od kogoś z ogrodowiska wysiałam w zeszłym roku szczaw krwisty, dobry do jedzenia i równocześnie ozdobny, ciemno-zielony z czerwonymi żyłkami, ale nie spodziewałam się, że tak ładnie bujnie, mam ich chyba z 10 w różnych miejscach:

A teraz wreszcie idę dokonać rzutu na wacik, jak mówi Asia czyli nasiona pomidorków na mokry wacik
Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:04, 07 mar 2024

Do góry

Ogród w malinówkach 22:50, 07 mar 2024

Do góry
Dziękuję za dobre słowa

W sumie to posadziłem 72 graby. A reszta poszła do doniczek. Sprzedawca dał nie 100, a 115 sztuk, więc mam zapas duży.

Tak wygląda przedszkole grabowe.
Tych nie przycinam, niech rosną.

Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:39, 07 mar 2024

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies