Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 08:40, 06 cze 2017

Do góry
Ania, moze jeszcze kiedyś ja też tak się wybiorę. Ale pewnie też z biurem
Ogródek Iwony II 08:38, 06 cze 2017

Do góry
Natalka, synuś wszystko sobie Sam zalatwiaj bez naszej pomocy. Nam tylko oświadczył, ze jedzie. Ma 20 lat i podziwiam go za odwagę On z tych, co jak wszyscy wchodzą drzwiami, to on sprawdza, czy nie ma innego wejscia i conajwyzej wejdzie oknem. By nie bylo, jak wszyscy.
Podstawą takich wyjazdów jest znajomość języka. Ja w tym jestem kiepska. Moi chlopcy za to swietnie sobie radzą.
Ogródek Iwony II 08:33, 06 cze 2017

Do góry
Mirelka, a ty masz jeszcze ogród przy biurze. Moze tam coś przesadź.
Lawendowy zawrót głowy 08:31, 06 cze 2017

Do góry
I ich teraz nie wysadzaj. Bo zamiast się odbudowywać, wszystkie sily na ponowne korzenienie się przeznaczą. I proces się wydluzy...
Lawendowy zawrót głowy 08:29, 06 cze 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Takie cuda to tylko Danusia potrafi ja czarodziejka nie jestem. Fajny pomysł tylko technicznie trudny przynajmniej dla mnie. Bo jeszcze z boku dosadzić ok ale żeby w środku dorastał ciasno ....

Bukszpan ma spore korzenie, też bym nie wiedziala, jak w srodek wcisnąć inny egzemplarz.
Trzymam kciuki za odbudowanie.
Jolu, uschnięte listki wyskubalaś?
Ogródek Iwony II 08:00, 06 cze 2017

Do góry
Kasia, u mnie ograniczeniem jest ilość wody, ktorą wylewam na ogród... Na większej powierzchni chyba bym nie dala rady. No i to pielenie w sezonie... nawozac kompostem, zawsze trafi się coś , co się rozsieje...
Nasionka w komposcie dlugo mogą leżeć, a gdy wyjdą na swiatlo dzienne, szybko kielkują.
Ogródek Iwony II 07:55, 06 cze 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jaka ulga ze Zambla na pomalowane liście juz myślałam że coś jej jest mam ja aż od dwóch nieiecy )))

Pięknie Iwonko

Jolu, też myslalam na początku, ze coś jej jest. Podejrzewałam nawet opuchlaki o przyczynę. Aż Bogdzię prosiłam o fotkę jej. Taka jej uroda, te poskręcane listki
Uff
Szczerze, to American Beauty jest ładniejszy. Ale to są niuanse, które się widzi, gdy rosną obok siebie. Poza tym mam dwie Zemble i kazda rośnie trochę inaczej. Jedna zakwitla szybciej i szybciej przekwita... Niby ta sama rabata, a pewnie już inne warunki mają...
Ogródek Iwony II 07:49, 06 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, nie można mieć wszystkiego. Też biję się z tymi myslami. Wiele aranzacji mi się bardzo podoba, a już miejsca brak.
Wczoraj np. patrzylam na moje kosacce syberyjskie. Cudnie teraz wygladają. Po raz pierwszy wszystkie kępy mi kwitną. Dwa lata temu je podzielilam i odmlodzilam, bo kiepsko kwitly. Rok temu jeszcze nie pokazaly, co potrafią, a teraz wyglądają swietnie. I fajnie by wygladaly w szpalerze same sobie zostawione. Bez innych bylin. A miejsca na taką rabatę już nie mam...
Kosacce teraz pięknie wyglądają i ilosc robi swoje. Tylko za chwilę przekwitną i stracą swoj urok.
Rododendrony podobnie.
Kazdy rok jest inny dla roslin. Rok temu zakwitly mi razem z różami i bylo juz gorąco. Kwitly krótko, a widok róż sprawil, ze na rh juz mniej spogladalam. W tym roku zdazyly przed tymi pieknotkami.

Masz rację-też jak patrzę na pewne kompozycje-to bardzo chciałabym je u siebie-ale to ogród musiałby być z gumy i jaki ogrodnik na stanie, żeby to wszystko ogarnąć.
Ogródek Iwony II 07:48, 06 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

ech te dzisiejsze mozliwości ...wspaniale ....tez bym pojechała ...tych widoków sie naogladać i ogródki pozwiedzać

Justynka, kiedy bylam nastolatką, miałam o wiele więcej możliwości i odwagi, co moi rodzice. Ale moja odwaga pozwolila mi wybrać się jedynie w Polskę. Zastanawialam się wtedy, co swiat przyniesie następnemu pokoleniu...
Ja jeszcze nigdy nie lecialam samolotem. Do piątku nawet nie wiedziałam, jak się po lotnisku poruszać, hi, hi.
Może bym i chciała przeżyć przygodę życia, ale jesli w zyciu mi się nie uda, to nie będę żałować. Mam przecież swój ogródek, ktory codziennie sprawia, ze czuję się szczesliwa
Znalazlam swoje miejsce na ziemi
Ogródek Iwony II 07:33, 06 cze 2017

Do góry
Mirelko, nie można mieć wszystkiego. Też biję się z tymi myslami. Wiele aranzacji mi się bardzo podoba, a już miejsca brak.
Wczoraj np. patrzylam na moje kosacce syberyjskie. Cudnie teraz wygladają. Po raz pierwszy wszystkie kępy mi kwitną. Dwa lata temu je podzielilam i odmlodzilam, bo kiepsko kwitly. Rok temu jeszcze nie pokazaly, co potrafią, a teraz wyglądają swietnie. I fajnie by wygladaly w szpalerze same sobie zostawione. Bez innych bylin. A miejsca na taką rabatę już nie mam...
Kosacce teraz pięknie wyglądają i ilosc robi swoje. Tylko za chwilę przekwitną i stracą swoj urok.
Rododendrony podobnie.
Kazdy rok jest inny dla roslin. Rok temu zakwitly mi razem z różami i bylo juz gorąco. Kwitly krótko, a widok róż sprawil, ze na rh juz mniej spogladalam. W tym roku zdazyly przed tymi pieknotkami.
Ogródek Iwony II 05:52, 06 cze 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przez weekend mnie nie było. Zawieźliśmy "Dziecko" na lotnisko, pozałatwialiśmy kilka ważnych spraw rodzinnych.
Dziecko dwa miesiące spędzi na dalekim kontynencie, gdzie będzie szlifować język angielski i opiekować się dziećmi na obozie.
Takie widoki codzienne ma moje "Dziecko", co mnie o głowę przerosło. Zazdroszczę mu:

ech te dzisiejsze mozliwości ...wspaniale ....tez bym pojechała ...tych widoków sie naogladać i ogródki pozwiedzać
Ogródek Iwony II 00:45, 06 cze 2017

Do góry
inag napisała

Bukszpany najlepiej ciąć z tego co wiem jak już te przyrosty zrobią się sztywne i mocno zielone.

Ilonko, dzięki. Pod koniec czerwca bedę wiec cięła
Ogródek Iwony II 00:26, 06 cze 2017

Do góry
Co do ogrodzenia, to z lewej strony na razie nie robimy ze względu na "męskie sąsiadów rozmowy pod płotem"

Przekwitają czosnki, teraz uwagę zaprzątają margerytki

I orliki

Ogródek Iwony II 00:26, 06 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka nie wiedziałam, że masz takie piękne rh. Cudowne kolory i pięknie kwitną Jednak zdrowe liście zależą od odmiany. Takie jak Ty masz m.in.obserwuję w innych ogrodach i wszystkie liście mają ok. Moje jasne od początku miały brzydkie liście i dolistne opryski nic nie pomagają.
Czy pergola będzie dalej przedłużona do drzewa?

Mirelko, myslę, że każdy rh jest inny, ma nie tylko różne kwiaty, ale też liście. Mój najładniejszy, to mój pierwszy prezent od Zbyszka kilka lat temu: rododendron american beauty. Podobne kolorem są Zemble.
U mnie nadal kwitną. Ale podlewam je z dołu, potrzebują teraz wody.

A Catawbiance ładnie kwitnie, ale liście też ma jaśniejsze ...

Natomiast Zembla ma listki pofalowane. Początkowo myślałam, ze pozwijane, ale to ich natura ...

Ogródek Iwony II 23:00, 05 cze 2017

Do góry
Dziś zaczęłam pielenie ogródka. Trochę mi zejdzie. Przy okazji przycinam tulipany.

Kiedy można zacząć ciąć bukszpany? Zaczynają mnie denerwować swoimi poczochranymi przyrostami ...
Ogródek Iwony II 22:57, 05 cze 2017

Do góry
Przez weekend mnie nie było. Zawieźliśmy "Dziecko" na lotnisko, pozałatwialiśmy kilka ważnych spraw rodzinnych.
Dziecko dwa miesiące spędzi na dalekim kontynencie, gdzie będzie szlifować język angielski i opiekować się dziećmi na obozie.
Takie widoki codzienne ma moje "Dziecko", co mnie o głowę przerosło. Zazdroszczę mu:

Anna i Ogród 16:04, 04 cze 2017

Do góry
Super wyprawa. Marzyło mi się tam być. Niestety, musialam nagle być w zupełnie innym miejscu.
Ciekawa jestem prac nad chodniczkiem
A zakupy zacne
Do raju daleko - u Ewy 21:03, 03 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, fioletowe są podobne. Mój to Catawbience. Dostalismy na 25 rocznicę ślubu
I fotki z czosnkami podobne, hi, hi
Moje czosnki zaczynają przekwitać...
Iryski kwitną, ale nie zdążyłam ich obfocic. Dziś jedziemy Karola zawiesc na lotnisko. Dwa miesiące Dziecko na innym lądzie będzie. Denerwuję się...

Wyjazdy dzieci są ciężkie - wiem coś o tym
Czosnki się jeszcze dobrze trzymają. Dwa różaneczniki pięknie kwitną. Brakuje wody. Podlewam codziennie, dzięki temu jest zielono.
Anna i Ogród 12:15, 02 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mi się te zęby, gdzie roslinki będą wchodzić, bardzo się podobają
Co do tej drugiej sciezki się nie wypowiem. Z innej perspektywy bym musiała zobaczyć. ...

Drugą ścieżką zajmę się później. Na razie skończę tą jedną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies