Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

szemusia 22:02, 02 cze 2017

U mnie już po rododendronach wspomnienia zostały. Część przemarzła, to co zakwitło już przekwitnięte - dziś zeschnięte kwiaty obrywałam. U Ciebie jeszcze tak swieżo wyglądają

Iwonko, jak pokazujesz pojedyncze rośliny, to zawsze zestanawiam się, gdzie Ty to wszystko mieścisz
nicol21 14:21, 03 cze 2017

Iwona - nadrobilam zdjecia glownie. Super ten Twoj ogrod. Tez chetnie bym z Toba, ciurkadelkiem i kawka tam posiedziala
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Iwk4 22:57, 05 cze 2017

Przez weekend mnie nie było. Zawieźliśmy "Dziecko" na lotnisko, pozałatwialiśmy kilka ważnych spraw rodzinnych.
Dziecko dwa miesiące spędzi na dalekim kontynencie, gdzie będzie szlifować język angielski i opiekować się dziećmi na obozie.
Takie widoki codzienne ma moje "Dziecko", co mnie o głowę przerosło. Zazdroszczę mu:

Iwk4 23:00, 05 cze 2017

Dziś zaczęłam pielenie ogródka. Trochę mi zejdzie. Przy okazji przycinam tulipany.

Kiedy można zacząć ciąć bukszpany? Zaczynają mnie denerwować swoimi poczochranymi przyrostami ...
inag 00:01, 06 cze 2017

Na taki obóz to i ja bym się wybrała
Bukszpany najlepiej ciąć z tego co wiem jak już te przyrosty zrobią się sztywne i mocno zielone.
Iwk4 00:26, 06 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Iwonka nie wiedziałam, że masz takie piękne rh. Cudowne kolory i pięknie kwitną Jednak zdrowe liście zależą od odmiany. Takie jak Ty masz m.in.obserwuję w innych ogrodach i wszystkie liście mają ok. Moje jasne od początku miały brzydkie liście i dolistne opryski nic nie pomagają.
Czy pergola będzie dalej przedłużona do drzewa?

Mirelko, myslę, że każdy rh jest inny, ma nie tylko różne kwiaty, ale też liście. Mój najładniejszy, to mój pierwszy prezent od Zbyszka kilka lat temu: rododendron american beauty. Podobne kolorem są Zemble.
U mnie nadal kwitną. Ale podlewam je z dołu, potrzebują teraz wody.

A Catawbiance ładnie kwitnie, ale liście też ma jaśniejsze ...

Natomiast Zembla ma listki pofalowane. Początkowo myślałam, ze pozwijane, ale to ich natura ...

Iwk4 00:26, 06 cze 2017

Co do ogrodzenia, to z lewej strony na razie nie robimy ze względu na "męskie sąsiadów rozmowy pod płotem"

Przekwitają czosnki, teraz uwagę zaprzątają margerytki

I orliki

Iwk4 00:45, 06 cze 2017

inag napisała

Bukszpany najlepiej ciąć z tego co wiem jak już te przyrosty zrobią się sztywne i mocno zielone.

Ilonko, dzięki. Pod koniec czerwca bedę wiec cięła
05:52, 06 cze 2017
Iwk4 napisał(a)
Przez weekend mnie nie było. Zawieźliśmy "Dziecko" na lotnisko, pozałatwialiśmy kilka ważnych spraw rodzinnych.
Dziecko dwa miesiące spędzi na dalekim kontynencie, gdzie będzie szlifować język angielski i opiekować się dziećmi na obozie.
Takie widoki codzienne ma moje "Dziecko", co mnie o głowę przerosło. Zazdroszczę mu:

ech te dzisiejsze mozliwości ...wspaniale ....tez bym pojechała ...tych widoków sie naogladać i ogródki pozwiedzać
MirellaB 07:09, 06 cze 2017

Iwonka Twoje rh mnie zachwyciły
Jaka szkoda, że miejsca nie mam, bo takie kolorystycznie zestawienie bym zrobiła - pięknie