Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

ania1110d 07:21, 02 cze 2017

Aniu wpadłam do Ciebie bo zaciekawiło mnie układanie przejścia do altanki które będzie fajnie wyglądać i oczywiście zajrzałam dalej Altanka super bardzo podobają mnie się zasłonki dają fajny efekt .Widzę że co chwilę jakieś plany obejrzałam na razie kilka stron i już mnie ciekawi Twój ogród.
Pospaceruje sobie jeszcze i na pewno się odezwę
inka74 07:48, 02 cze 2017

Aniu - macham oficjalnie bo głównie po cichu podglądam. Śliczne wyszła ci altanka. Romantycznie ale i praktycznie. Ja na mój taras pomysłu szukam. Te zasłonki to extra pomysł. Ścieżka wersja nr 3 dla mnie najlepsza. Z okalającymi ją rabatkami bardzo romantycznie wyglądać będzie. Jedyne nad czym się zastanawiam to jak w tych wcięciach rośliny pielęgnować. One wąskie są. Na pinach płyty przycięte lub w żwirku albo sporo szersze. Bardzo jestem ciekawa jakie rośliny tam wybierzesz bo temat do ogarnięcia wydaje mi się trudny. Ogólnie ogromny szacunek, że ty to sama targałaś. One mega ciężkie są.
kasja83 07:57, 02 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Jedyny rodek Peter Alan który jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Od początku kwitnie pięknie

Mniam...uwielbiam takie kolory.
kamila66 08:34, 02 cze 2017

Ania jeśli eM chce sypać podsypkę z cementem to musi być dobrze wymieszana, jeśli będzie źle wymieszane beton przylepi się do płyt i w razie nawet drobnych przeróbek będzie trzeba odkuwać płyty. Piszę z doświadczenia
anna_t 11:05, 02 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Plecy o dziwo nie bolą. Coś tam czuję ale to na prawdę nic strasznego. Ale jak podnosiłam te krawężniki z najniższej części palety to śmiałam się sama do siebie bo miałam pozycję sumo http://4.bp.blogspot.com/_gjIMKDz9z3s/R9p0diTdinI/AAAAAAAAAAM/k46XXuDNaDA/s400/gavin_wade_sumo.gif

i wyglądałam jak ciężarowcy przed dźwignięciem sztangi

o tak https://68.media.tumblr.com/669c638e526679591d896d8c7a72da43/tumblr_inline_o4coi55msm1u4xkpl_1280.jpg

Ale nie chciałam za bardzo obciążać pleców i napinałam nogi i mięśnie brzucha.

Udało się ale nie drgnę na razie nic więcej go dłonie mam w kiepskim stanie. Dobrze że do pisania na klawiaturze potrzebuję tylko dwóch palców

ale kochana jakie pośladki będziesz mieć
wersja 3 przebija wszystko!
anna_t 11:06, 02 cze 2017

kamila66 napisał(a)

Na youtube jest filmik jak układać takie płyty, nie ma tam chudziaka. Nie zalinkuje ci bo mam w pracy strony poblokowane.

hahahahahha ale z nas pracusie ja mam to samo
anna_t 12:07, 02 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Raczej na wejściu do altany nic nie postawię bo eM będzie narzekał że tarasuję drogę co nie znaczy że ja osobiście bym nie postawiła. Gdyby to ode mnie zależało to na pewno bym ućkała roślin gdzie tylko się da

Tylko 3 szt tam dokupię. Myślę że wystarczy.

Nie wiem czy z tego samego tworzywa nie zrobię ścieżki tu

jakoś tak

wow! ale ci świetnie wychodzą te asymetrie jesteś królową
Makao_J 12:15, 02 cze 2017

Iwk4 napisał(a)
Mi się te zęby, gdzie roslinki będą wchodzić, bardzo się podobają
Co do tej drugiej sciezki się nie wypowiem. Z innej perspektywy bym musiała zobaczyć. ...

Drugą ścieżką zajmę się później. Na razie skończę tą jedną.
Makao_J 12:17, 02 cze 2017

mrokasia napisał(a)

No właśnie ja dochodzę do wniosku, że chyba nie chcę walczyć do końca życia z naturalnymi warunkami w ogrodzie i poświęcać mnóstwo czasu i energii na zapewnienie poszczególnym roślinom stosownych warunków i martwić się, że chorują i nie rosną. I tak mam słabą, piaszczystą glebę i muszę dbać o rośliny, które nie mają specjalnych wymagań. Mam jednego rodka i jakoś żyje, ale mógłby lepiej.

Nie mam za dużo kwaśnolubnych. Jedynie te rodek tu na tej kwaśnej glebie i jedna rabata od frontu jest z wrzosami i hortkami. Reszta roślin raczej lubiąca wapń albo obojętna.
Też na siłę nie sadzę bo to za dużo walki z wiatrakami ale pewne chciejstwa trzeba sprawdzić
Makao_J 12:18, 02 cze 2017

Anda napisał(a)
Śliczne widoki u Ciebie

Dzięki