Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 07:33, 06 cze 2017

Mirelko, nie można mieć wszystkiego. Też biję się z tymi myslami. Wiele aranzacji mi się bardzo podoba, a już miejsca brak.
Wczoraj np. patrzylam na moje kosacce syberyjskie. Cudnie teraz wygladają. Po raz pierwszy wszystkie kępy mi kwitną. Dwa lata temu je podzielilam i odmlodzilam, bo kiepsko kwitly. Rok temu jeszcze nie pokazaly, co potrafią, a teraz wyglądają swietnie. I fajnie by wygladaly w szpalerze same sobie zostawione. Bez innych bylin. A miejsca na taką rabatę już nie mam...
Kosacce teraz pięknie wyglądają i ilosc robi swoje. Tylko za chwilę przekwitną i stracą swoj urok.
Rododendrony podobnie.
Kazdy rok jest inny dla roslin. Rok temu zakwitly mi razem z różami i bylo juz gorąco. Kwitly krótko, a widok róż sprawil, ze na rh juz mniej spogladalam. W tym roku zdazyly przed tymi pieknotkami.
lojalna_ 07:46, 06 cze 2017

Jaka ulga ze Zambla na pomalowane liście juz myślałam że coś jej jest mam ja aż od dwóch nieiecy )))

Pięknie Iwonko
Iwk4 07:48, 06 cze 2017

eee_taam napisał(a)

ech te dzisiejsze mozliwości ...wspaniale ....tez bym pojechała ...tych widoków sie naogladać i ogródki pozwiedzać

Justynka, kiedy bylam nastolatką, miałam o wiele więcej możliwości i odwagi, co moi rodzice. Ale moja odwaga pozwolila mi wybrać się jedynie w Polskę. Zastanawialam się wtedy, co swiat przyniesie następnemu pokoleniu...
Ja jeszcze nigdy nie lecialam samolotem. Do piątku nawet nie wiedziałam, jak się po lotnisku poruszać, hi, hi.
Może bym i chciała przeżyć przygodę życia, ale jesli w zyciu mi się nie uda, to nie będę żałować. Mam przecież swój ogródek, ktory codziennie sprawia, ze czuję się szczesliwa
Znalazlam swoje miejsce na ziemi
kasja83 07:49, 06 cze 2017

Iwk4 napisał(a)
Mirelko, nie można mieć wszystkiego. Też biję się z tymi myslami. Wiele aranzacji mi się bardzo podoba, a już miejsca brak.
Wczoraj np. patrzylam na moje kosacce syberyjskie. Cudnie teraz wygladają. Po raz pierwszy wszystkie kępy mi kwitną. Dwa lata temu je podzielilam i odmlodzilam, bo kiepsko kwitly. Rok temu jeszcze nie pokazaly, co potrafią, a teraz wyglądają swietnie. I fajnie by wygladaly w szpalerze same sobie zostawione. Bez innych bylin. A miejsca na taką rabatę już nie mam...
Kosacce teraz pięknie wyglądają i ilosc robi swoje. Tylko za chwilę przekwitną i stracą swoj urok.
Rododendrony podobnie.
Kazdy rok jest inny dla roslin. Rok temu zakwitly mi razem z różami i bylo juz gorąco. Kwitly krótko, a widok róż sprawil, ze na rh juz mniej spogladalam. W tym roku zdazyly przed tymi pieknotkami.

Masz rację-też jak patrzę na pewne kompozycje-to bardzo chciałabym je u siebie-ale to ogród musiałby być z gumy i jaki ogrodnik na stanie, żeby to wszystko ogarnąć.
Iwk4 07:55, 06 cze 2017

lojalna_ napisał(a)
Jaka ulga ze Zambla na pomalowane liście juz myślałam że coś jej jest mam ja aż od dwóch nieiecy )))

Pięknie Iwonko

Jolu, też myslalam na początku, ze coś jej jest. Podejrzewałam nawet opuchlaki o przyczynę. Aż Bogdzię prosiłam o fotkę jej. Taka jej uroda, te poskręcane listki
Uff
Szczerze, to American Beauty jest ładniejszy. Ale to są niuanse, które się widzi, gdy rosną obok siebie. Poza tym mam dwie Zemble i kazda rośnie trochę inaczej. Jedna zakwitla szybciej i szybciej przekwita... Niby ta sama rabata, a pewnie już inne warunki mają...
Iwk4 08:00, 06 cze 2017

Kasia, u mnie ograniczeniem jest ilość wody, ktorą wylewam na ogród... Na większej powierzchni chyba bym nie dala rady. No i to pielenie w sezonie... nawozac kompostem, zawsze trafi się coś , co się rozsieje...
Nasionka w komposcie dlugo mogą leżeć, a gdy wyjdą na swiatlo dzienne, szybko kielkują.
natka098 08:00, 06 cze 2017

Takie wakacje są super, wiele człowiek może się nauczyć i poznać. ale pomaga też osiągnąć samodzielność. Szkoda, że ja takiej szansy nie miałam, teraz co najwyżej odważam się na wakacje przez biuro podróży, i to odpowiednie biuro, aby nie zostać gdzieś bez możliwości powrotu.

AnnaCh 08:05, 06 cze 2017

Natka, normalnie jakbym siebie czytała Podziwiam np. Karolę, która kupuje bilety na Sri Lankę i sama organizuje sobie noclegi, taksówkę z lotniska itd... To chyba nie dla mnie
Iwonko ogród masz piękny i ślicznie dojrzewa
MirellaB 08:13, 06 cze 2017

Iwonka zaczynam żałować, że zimozielone na rabacie bylinowej sadzę. Nie mam miejsca. W głowę zachodzę jak to wszystko upchnąć.
Stwierdziłam, że mam za dużo różnorodnych bylin. W zeszłym roku tyle kupiłam, a teraz najchętniej bym je wydała.
Iwk4 08:33, 06 cze 2017

Mirelka, a ty masz jeszcze ogród przy biurze. Moze tam coś przesadź.