Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Przerwa na kawę... 00:04, 09 lip 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Oj Iwonka Iwonka.. szok!! Ale pięknie zaszalałaś z tym tyłem! Bomba, a ile to roboty, to tylko Ty wiesz.. Brawo Ty! Jestem pod ogromnym wrażeniem!

Rabaty oczywiście piękne, masę lilii masz - cudo -moje już praktycznie przekwitły. Ja po tygodniu nieobecności w ogródku na razie same "plagi" odnotowuję i problemy - zwłaszcza z różami. A po zeszłym roku tyle nadziei na ten miałam, a tu gorzej..
Kasiu a pamiętasz jak mi płyty wirtualnie układałaś? Pomogło koncepcję wybrać. Lilie uwielbiam. Mam ich całkiem sporo. Czytałam o ćmie. Może tragedii nie będzie. U mnie na razie nie ma.
Przedziwny Ogród 23:10, 08 lip 2019

Do góry
AgataM napisał(a)

Gosieńko, ja sobie co roku obiecuje, że już więcej róż nie kupię. I na tym się kończy. Wcześniej kupowałam w dużych ilościach, teraz pojedyncze sztuki. Zauważyłam, że kiedy spulchniam ziemię wokół nich dużo lepiej rosną i kwitną. Dlatego żadne z nich nie są u mnie w korze lub w żwirze. Tak sadzę żeby mieć dostęp do każdego krzaka. Kiedyś babcia mi mówiłam że róże powinno się obdziabywać do końca lipca, później tylko wygrywać chwasty. Myślę, że wiedziała co mówi, bo zawsze miała przepiękne róże.
Pozdrawiam

Piękne zestawienie.
Mój dziadek, który był zakochany w różach i w czasach kiedy większość hodowała warzywa i owoce on miał ogród różany, a oprócz róży lilie też zawsze mówił, że wokół róży należy spulchniać ziemię. Nie pamiętam czy mówił do kiedy ale najwyraźniej coś w tym jest
Mój mały ogródeczek :) 23:09, 08 lip 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Agnieszko, lilie te białe podwójne ale i te pojedyncze mamy te same Gobasiową również Moja podwójna biała już przekwita, Gobasiowa już obcięta, kwitła w te największe upały
Piękne pozostałe lilie, szczególnie ta bordowa
No i podziwiam kurczaczki, a i kwoczki Hodujesz kury ? Masz kurnik? To ciekawe

Nie nie mam kurnika
Trzymają je w szopie w skrzynce
A w dzień grasują po ogródku
Mają dzieciaki zajęcie
Jak podrosną pójdą do mojego taty choć chciała bym mieć kurki ale nie mam miejsca
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:06, 08 lip 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Kasia dla Ciebie poranne lilie wodne

Cmok .
Ogród z łezką II 21:29, 08 lip 2019

Do góry
Kasiu przepięknie przycięte te bukszpany, Jesteś po prostu perfekcjonistką. Lilie przepiękne. Floksy też cudne. Mi w tym roku wyżarły je nornice- nie wszystkie ale sporo. Buziaki
Ogród z łezką II 17:55, 08 lip 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie przy łezce będą się kończyć

Oszałamiające te lilie. Krzaczorki przycięte idealnie.
Ogród z łezką II 17:33, 08 lip 2019

Do góry
Lilie przy łezce będą się kończyć

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:23, 08 lip 2019

Do góry
Niektóre piwonie mają już barwę penstemonów

u Dorotki lilie cudo, moje takie

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:12, 08 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dopiero u dorotki pierwszy raz widziałam prawdziwą lilie drzewiastą, przeszło 2 metry wysokości miała

cudny kolorek i trzmiele się uwijały

Piękny ten Dorotko twój ogród.
I bardzo ciekawe różne ozdoby
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:33, 08 lip 2019

Do góry
Dopiero u dorotki pierwszy raz widziałam prawdziwą lilie drzewiastą, przeszło 2 metry wysokości miała

cudny kolorek i trzmiele się uwijały
Mój mały ogródeczek :) 12:41, 08 lip 2019

Do góry
Agnieszko, lilie te białe podwójne ale i te pojedyncze mamy te same Gobasiową również Moja podwójna biała już przekwita, Gobasiowa już obcięta, kwitła w te największe upały
Piękne pozostałe lilie, szczególnie ta bordowa
No i podziwiam kurczaczki, a i kwoczki Hodujesz kury ? Masz kurnik? To ciekawe
Ogród z łezką II 09:05, 08 lip 2019

Do góry
Zaczęło się u mnie wielkie cięcie. Opędzlowałam 33 kulki i 2 stożki bukszpanowe. Jeszcze 10 kulek zostało...i 7 kulek trzmielinowych. Nawet zdjęcia mam...w aparacie jeszcze O żywopłotach i innych skarpetach nie wspomnę, bo to nie moja robota Ale M ciachał tawuły a całą sobotę miał inne zajęcia poza domem...i jego robota czeka.

Nawet się zastanawiałam czy nie wziąć wolnego w pracy i nie skończyć dzisiaj tych kul, ale ręce, ramiona i kręgosłup nie chcą współpracować z moją wolą...czyli jestem w pracy. Skończę za tydzień. Mam jeszcze 4 pnące róże do drastycznego cięcia...ale czasu nie starcza. Istnieje taka możliwość, że będą cięte dopiero wczesną wiosną, trudno

Acha, zaczęły pachnące lilie kwitnąć Mój potwór z salonowej daje czadu Ale pachnidełko to jest

Miłego tygodnia
Ogród z łezką II 08:55, 08 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wczoraj wieczorem nadrobiłam u Ciebie, ale wpis zostawiam dziś. Róże mega, lilie również, a całość jak zwykle wymiata

Dziękuję Mariolko i za odwiedziny, i za miły wpis
Wymarzony sielankowy ogród..... 06:40, 08 lip 2019

Do góry
Ależ piękny busz. Zwiewny. Ruszyły rośliny z kopyta normalnie.
Odmiany zapisałam. Ciekawy ten Walberton's Ruby. Dziękuję. Pewnie nie widziałaś jak twoje lilie u mnie czadu w tym roku dały zobacz pięknoty. Jedna z dwóch gromadek dla ciebie. Buziaki za nie raz jeszcze. Idealne są
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:49, 07 lip 2019

Do góry
teraz lilie królują
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:43, 07 lip 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

Lilie dziękuję chcesz? to ci przywiozę

Dzieki Kochana, ale nie bo problem jest łopatę wbić w ziemię wczoraj skrobaliśmy dołki pod rośliny, a jeszcze pełno czeka na sadzenie
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:48, 07 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale masz ładne lilie moje byle jakie bo pogniły i poskrzypka pogryzła

Lilie dziękuję chcesz? to ci przywiozę
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:44, 07 lip 2019

Do góry
Ale masz ładne lilie moje byle jakie bo pogniły i poskrzypka pogryzła
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:09, 07 lip 2019

Do góry
Chciałam kupić drobną korę, żeby wysypać na rabatach i co braki w sklepach, trzeba do jesieni czekać...
trawiasta...

i lilie...

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:15, 07 lip 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Dorotko była bardzo fajnie, bardzo Ci dziękuję za to, że chciało Ci się z nami spacerować i pokazać coś więcej. To była szybka wycieczka, ale bardzo sympatyczna I te ciasteczka pycha..

Ogród masz pachnący i kolorowy.. do tego stopnia, że stwierdziłam, że u mnie nic nie kwitnie
I mam te pachnące landrynkami lilie, które są też u Ciebie.

Kilka fotek, bo Sylwia ma ich znaaacznie więcej

Ogród Dorotki to kwiaty, kwiaty i kwiaty... i zapach
Dziękuję Agnieszko za miłe słowa. Takiej wyprawy bardzo mi było trzeba, ja wtedy wiem , że żyję. Nie cierpię ciągłego siedzenia w domu. Czułam duże zmęczenie, ale radość była nie współmiernie większa.

Na tych fotkach widać jak trudne są boczne podejścia po lessowej ziemi. Tylko Wy dwie podjęłyście wyzwanie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies