Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Droga do spełnienia 10:27, 15 cze 2018

Do góry
wreszcie porządnie popadało
przyznaję że na ogród nie miałam czasu
białe przetaczniki od tygodnia męczą się w garażu
anabellki pięknie się rozwijają
trawy po deszcach leżą ale sie podniosą
jeżówki tuż tuż w niektórych miejscach

ogólnie podoba mi się

stwierdzam że rośliny które się na mnie "obraziły" i zostały wyrzucone przed płot tam mają się dobrze
róża pnąca nn ma mase kwiatów i pąków
a hortensja ogrodowa pierwszy raz zakwitła
Ogród dla moich synków 10:26, 15 cze 2018

Do góry
Marga napisał(a)
Prawda Jolu? skradła nam serca. Liczę po cichu, że zostanie u nas (została zgłoszona do weterynarza jako znajda, więc mogą ją poszukiwać)

Zapomniałabym. Obiecałam dziewczynom maki przed domem.

i dzwonki jeszcze znalazłam

To Ci dopiero widok! Uwielbiam takie widoczki, czasami wracając z pracy spowalniam jazdę celowo, żeby nacieszyć oczy takimi cudami
Wzgórze chaosu 10:26, 15 cze 2018

Do góry
Ten ciemny popiel co Gosai pisze też byłby fajny, ale patrzę całościowo na ogród i masz w nim wiele innych ciemnobrązowych elementów, które widać z altany: płotki, domek, pergole. A pergola jest też na tle altany patrząc z tarasu, wiec ten ciemny brązowy kolor były takim wspólnym łącznikiem tych elementów.

Ten brązowy domek też jest bardzo blisko i oba elementy razem są widoczne.

Czy ktoś wie jaka to roślina 10:24, 15 cze 2018

Do góry
Z Pszenicznej ... 10:22, 15 cze 2018

Do góry
AgataP napisał(a)
Tymczasem w warzywniku

Poziomkowe skarpetki żywopłotu bukowego

Świdośliwa - malutka, ale owoców posmakowałam

Widzę że masz poziomki. Na jakim stanowisku rosną? U mnie na słonku i nie wiem czy dobrze posadziłam. Zaczynają owocować, ale i zasychają niektóre malutkie owocki.
Wzgórze chaosu 10:20, 15 cze 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)

Dziękuję kochana za tak szczegółową diagnozę Twój lesny kierunek to najlepsze co mogło się przytrafić naszej staruszce altanie, dostanie drugą młodość A z takim kierownikiem jak ty, wykonawca taki jak ja może nie zboczy z drogi
Czerwoną kostkę pomaluję na ciemno, nie mam nic w zapasie, nawet ta w altanie szara to resztki. Z kominkiem tak właśnie myślałam jak ty, pod belką są płyki, te jasne, nie do ruszenia, ale pomalować można Teraz będę dumać nad meblami, masz rację, że ciemne lepsze do leśnych klimatów. Prześpię się z zielenią, domyślam się o jaki odcień chodzi. Do tego futrzane poduchy, nie wszystkie oczywiście, fajnie, przytulnie się zrobi.
Posadziłam runiankę od ciebie pod wisterią, a w szczeliny między kamieniami kupiłam karmnik - ten ciemno zielony. Mam nadzieję że przetrwa, wygląda fantastycznie i podobno można po nim chodzić... Posadziłam cisy, 7 sztuk wokół murku, mam nadzieję, że nie za ciasno. Obfocę przy okazji

A wiesz jak to fajnie jeszcze połączy się z tym zakątkiem z hamakiem, bo on jakby był w lesie powieszony.

Komin kominka też tą samą farba pomaluj co kostkę, a na min jakiś fajny akcent.
Tak myślałam, że pod belka są płytki, na kolor belki zamalować, nie będą się tak w oczy rzucać. Są takie farby do płytek. Moja siostra w kuchni sobie pomalowała.
Pomyśl jeszcze o parzydle leśnym, są takie miniaturkowe parzydełka co u mnie widziałaś, można by też coś podsadzić, tam gdzie masz gołą ziemię. I jeszcze paprocie też jako okrywowe roślinki.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:18, 15 cze 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dymiąca koopa złota rośnie

Danusiu to zdjęcie mnie urzekło. To cała Ty . Nie dość , że nie pachnie ( a może właśnie pachnie tylko inaczej ), trzeba to rozrzucić na tak dużej powierzchni i jeszcze pewnie z ziemią wymieszać ale to wszystko nie straszne. Najważniejsze jest to że to faktycznie jedna wielka góra złota i prawdziwy ogrodnik to wie i dlatego taki banan na twarzy.
Danusiu bardzo dziękujemy za możliwość obejrzenia Twoich dwóch swiatów. Jeden piękniejszy od drugiego. Są tak inne ale wspólną ich częścią jesteś Ty i Twoja pasja i radość z ich tworzenia.
Nowy ogród mnie powalił na kolana i czekam na dalsze jego etapy z niecierpliwością.
Danusiu a jak Ty to wszystko wytrzymałaś żeby nie powiedzieć na O. o tym nowym ogrodzie ? Mam wrażenie że dopiero teraz czujesz się zadowolona że mogłaś się z nami w końcu podzielić tą radością tworzenia. Czujesz się spełniona i teraz należy dalej go tworzyć i udostępniać tak aby wielu ogrodowozakręconych i nie tylko mogło go zobaczyć i podziwiać.
Pozdrawiamy gorąco
Ogród Ani :) 10:08, 15 cze 2018

Do góry
anbu napisał(a)

No wreszcie widać jak ogród wygląda, a nie poszczególne rabatki

Deszczu zazdroszczę obłędnie
Ogród kwiatowy 10:04, 15 cze 2018

Do góry
Melina

Gebrüder Grimm
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:58, 15 cze 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Nie ma pośpiechu... Jak wygląda siewka stipy? Mam przecież kilka u siebie,a siewek albo nie widzę, albo wyplewiam, bo nie rozpoznaję.

Normalnie tak wygladaja - jak mala stipa:

Siewka

Podrosnieta siewka

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:55, 15 cze 2018

Do góry
Powojnik Frau Suzanne zakwitł ponownie .
Czy ja mogę teraz zasilić powojniki wcześnie kwitnące?

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:52, 15 cze 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)

Bardzo ładnie zestawiasz, będę podziwiała jak zakwitną

Bardzo dziękuję i zapraszam
A tu zajawka.

Ogród kwiatowy 09:49, 15 cze 2018

Do góry
Tantau Starlet Rosen
Lola

Moja ostoja 09:48, 15 cze 2018

Do góry

Jeśli ktoś tu do mnie jeszcze zajrzy, to też proszę o sugestie

Ja nie z sugestia, ale pytaniem: jak dlugo masz Catalpe i czy podcinasz jej galezie, zeby jej korona sie nie rozrastala.
Z Pszenicznej ... 09:45, 15 cze 2018

Do góry
Reszta bylinowej jakoś się trzyma, ale na tym słońcu sadziec mdleje, od razu musi dostać wodę, całe szczęście że założyłam tam podlewanie. Nie wyobrażam sobie lania z węża po tym gąszczu.

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:44, 15 cze 2018

Do góry
poranny gość

Z Pszenicznej ... 09:41, 15 cze 2018

Do góry
Bukieciki artemis z powojnikem polish spirit

new dawn, w końcu wylądowała z ziemi, po 3 latach w wiadrze
uwielbiam jej porcelanowy kolor

posadziłam jej za towarzystwo powojnki licząc że to też polish spiryt ale mam pomyłkę. Teraz zastanawiam się czy może i nie lepszą, będą dwa bladawce ze sobą, bo powojnik mi się podoba. Może ktoś określi co to za odmiana

Ogród z koniczynką 09:41, 15 cze 2018

Do góry
[
Ogród z koniczynką 09:40, 15 cze 2018

Do góry
Z Pszenicznej ... 09:38, 15 cze 2018

Do góry
Pierwsza cukinia

Hortensja będzie jednak kwitła, ciekawe czy utrzyma swój kolor, bo nieco zmieniłam jej podłoże

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies