Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Dominika11 14:11, 13 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Zwiedzamy dalej

też masz kawałek ziemi do obrobienia
super widok
kaz742011 14:13, 13 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu może dlatego,że moja maleńka i bardzo skromna ja wczoraj jeszcze walczyłam do godziny 21 z tujami, pomagałam bratu sadzić na działce 50 posadzonych dzisiaj mamy w planach posadzić drugie tyle. Sadzenie to jeszcze nic, ale on pod każdą folię daje, więc te rozcinanie prawie mnie wczoraj wykończyło

A po co mu ta folia?
Nie pojaśniłaś mu jeszcze że szmata pod roślinami to samo zło. Za chwilę bedzie to wydzierał. Wiem co mówię. Mi firma co sadziła tuje też szmatę dała, parę miesięcy później wszystko wywaliłam. Korzenie tuji były tuż pod folią .
ag_zie 14:58, 13 lip 2018

Piękne widoczki masz - jest pięknie!
paulina_ns 15:15, 13 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Pashmina jest piekna to moje chciejstwo od dawna i niespelnione przez inne plany zyciowe kupno roslin zeszlo na inny plan a marzenia pozostaly

Kasiu pashminy nie masz, ale za to masz dużo innych pięknych róż, może jesienią się skusisz? Warto mieć ją u siebie buziaki.
paulina_ns 15:17, 13 lip 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Mam Vanilkę na północnej rabacie, dostaje słońca tylko od wschodu i już jest pięknie ukwiecona, w porównaniu z ubiegłym rokiem mocno wybiła.

No to nie mam pojęcia od czego to zależy, jak dla mnie najważniejsze,że będzie kwitła, a kiedy to już jestem w stanie poczekać
paulina_ns 15:19, 13 lip 2018

alis napisał(a)

Paula, super wyszło
Posadziłaś jednak seslerię, przynajmniej teraz widzę jak to u mnie mniej więcej będzie wyglądać

No w końcu zostało na niej wiadomo teraz jeszcze wszystko malutkie, ale jak urośnie myślę,że będzie ładnie a Ty jakie planujesz hortki na nóźce? U nas w ogrodniczych w sumie prawie wszystkie odmiany widziałam, teraz trochę żałuję,że wybrałam limelight mogłam wziąść odmianę szybciej kwitnącą
paulina_ns 15:20, 13 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Wysokie na pewno nie są narazie, mam je 2 sezon

W takim razie to dobra wiadomość
paulina_ns 15:23, 13 lip 2018

kaz742011 napisał(a)

A po co mu ta folia?
Nie pojaśniłaś mu jeszcze że szmata pod roślinami to samo zło. Za chwilę bedzie to wydzierał. Wiem co mówię. Mi firma co sadziła tuje też szmatę dała, parę miesięcy później wszystko wywaliłam. Korzenie tuji były tuż pod folią były.

Kasiu wyjaśniłam, ale on nawet nie wyobrażał sobie nie dawać folii. To nie typ faceta, który plewi w ogródku zresztą każdy robi jak uważa, ja tylko pomagam i wiele do gadania nie mam
kaz742011 15:24, 13 lip 2018

Jaką seslerię sadziłaś ? Zastanawiam się nad jesienną pod trzmieliny na pniu ?
paulina_ns 15:24, 13 lip 2018

Dominika11 napisał(a)
też masz kawałek ziemi do obrobienia
super widok

Dzięki Domi, właśnie dzisiaj ten kawałek do południa cały kosiłam miałam w planach porządki, ale stwierdziłam,że póki jest pogoda kosze

Jak tam trawki?