I jeszcze podreptane z aparatem...
Na styku tarasowej i wykuszowej fajnie się robi.
Froncik..gracki
Perowskia rusza z kwtiniem...główkowate też do niej dołączą.
Szałwia szaleje na głazowej...
Przez te kilka lat udało mi się nauczyć nazw kilku roślin bo są u nas od początku wiec mogę się pochwalić
To nasz szalony perukowiec dlaczego szalony bo obojętnie jak go przytniemy odrasta i robi się większy
Funkie, które co rok rosną naprawdę piękne
Troszkę kolorowych kwiatków
Jeszcze jakieś inne roślinki znam ale większości przypadków kiedy moja małżonka usiłuje mi wytłumaczyć to o jakiej roślince mówi to kończy się stwierdzeniem np. " popatrz na wprost stoi drzewo to teraz trzecia roślinka na lewo od drzewka"
Witam. Mam problem z eukaliptusem cytrynowym. Zasadziłam go pod koniec kwietnia, wyrosło kilka sadzonek, wykiełkowały, trochę podrosły i wczoraj przesadziłam do osobnych doniczek. Mam ich razem w sumie 9 a 4 z nich zaczęły więdnąć, kolor liści się nie zmienił tylko po prostu zaczęły opadać. Ktoś wie o co może chodzić?
Pierwsze zdjęcie- przed przesadzeniem, drugie z tym co sie dzieje.
Wieczorami umilam sobie czas mordowaniem opuchlaków.Z rzeczy twórczych...częściowo obsadziłam rabatę przy placu zabaw.
Tutaj view z drugiej strony z perspektywą szerszą.
Dla przypomnienia...
Ajjj jaka piękna napisz mi coś więcej o niej przez Ciebie właśnie ją zamówiłam uwielbiam Twoje zdjęcia i do Ciebie zaglądać zawsze mnie czymś zainspirujesz, a jak już to kupię jestem później z tego bardzo zadowolona