Gabisiu dawno nie zaglądałam ale dzis mnie tu stychaz na zwiady wysłała i wszystko mi sie bardzo podoba, a wasze orliki mnie zachwyciły. Mam projekt a juz myślę gdzie by je upchać
Mam i działa super Co do obrzeży, to mi osobiście bardzo podobają się trawniki zamknięte w kostkę granitową. Mimo, że wymaga to dodatkowej pracy (usuwanie przerastającej trawy), trawnik i rabaty wydają się znacznie bardziej uporządkowane. W nowoczesnym ogródku wydaje mi się to być dodatkowym atutem. Zobacz w wątku u Gabisi https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach?page=91. Trawnik po zamknięciu w ramy wygląda super.
Dodatkowo kostką można manipulować i podzielić trawnik/ogród na "pokoje".
Aniu a jak walczysz z mrówkami, pytam bo w jednej z warzywnych trumieniek wszystko kipesko mi wschodziło np. tylko jeden groszek z całego rzędu itd. i znalazłam dwa mrówcze domki ze złożynymi jajami. Pare razy lałam wrzątkiem i myslałam że po\ójdą precz ale one dalej są a nie za bardzo chccę tam chemią działać bo to przy warzywkach, mam tam szpinak.
musisz dopasować do wysokości drzewka ... dostępność w sklepie o różnych długościach ... przy wysokim klonie royal read również mam .... dosyć porządnie wygląda ale jeszcze nie zdążyłam pomalować
Niestety pan popełnił duży błąd, kardynalny błąd z tym Promanalem , wylać go za to z roboty powinni.
teraz to będziemy pryskać Mospilanem nie Promanalem, o matko Promanal do 12 stopni czyli wiosną wczesną, a broń Cię...
Czekaj bo pryskanie nic nie da, bo na co będziesz pryskać na jaja? chyba że wylęg już jest larw.
Masz tu cykl rozwojowy, larwy wylęgają się w lipcu do końca sierpnia i wtedy pryskamy.