Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 22:03, 14 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Domi buk purpurea zamiast brzóz. Ja jestem nimi zauroczona
Hmmm pamiętam takiego graba z CHFSh 2008 - przez niego zakochałam się w grabach....
To moja wielka miłość...
http://www.crocus.co.uk/tom-chelsea-garden/

Marzenko, znam te fotki. Coś pięknego! A ja dzięki Tobie i Twoim grabom trwam przy tym chciejstwie.
Domi 22:07, 14 cze 2013

regli napisał(a)
Piękny ogród Widać ogrom pracy włożony w jego założenie i utrzymanie. Ale widać też ogrom pasji i radości. A zdjęcia robisz cudowne

Witaj u mnie Dzięki za odwiedzinki i trafne podsumowanie: jest i radość, i pasja, i stres też jest: -)
Domi 22:09, 14 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Dominiko, a czy graba nie możnaby tak samemu uformowac? Przecież on szybko rośnie. Pozdrawiam

Na pewno można, ale to "szybko" to i tak kilka lat. Pomarzyć można...
Domi 22:16, 14 cze 2013

anwe napisał(a)
Dominiko,

Twój ogród spędził mi wczoraj sen z powiek, dosłownie Jest taki wypracowany, dopasowany w szczegółach i przede wszystkim piękny - gratuluję! Nasz jest w fazie początków realizacji, a że wiele googlowych ścieżek prowadzi tutaj, to od jakiegoś czasu często i ja buszuję w ogrodowiskowej zieleni.

Mam do Ciebie pytanie natury praktycznej - jak sobie radzisz z czyszczeniem kamyków z rabat? Wcześniej mieliśmy w planach opaskę wokół domu z otoczaków, ale wiele osób nam odradzało, w końcu jak nawet sam kamieniarz do tego się dołączył (że ciężko je wyczyścić z liści i igieł, co jakiś czas trzeba wszystkie wyciągać i myć, bo się brudzą), to skończyło się na kostce. Ale po Twoich zdjęciach znowu mam pokusę, przynajmniej na rabaty... Jak to więc z tymi kamieniami jest u Ciebie?
Z góry dziękuję za odpowiedź!

A dziękuję, dziękuję Jeśli chodzi o żwirek- wybieram ręcznie co się da, liście M. wydmuchuje odkurzaczem ogrodowym na trawnik i zbiera kosiarką, a resztę śmieci spłukuję wodą z węża ogrodowego i przegrabiam żwir ( jak mam czas).
Domi 22:18, 14 cze 2013

Irenko, Filipie, macham i pozdrawiam serdecznie
Domi 22:19, 14 cze 2013

malkul napisał(a)
Domi zdradż mi szybko skąd ten formowany grab. Magnolia mi zaprojektowała takiego przy tarasie ale ustaliłysmy ze bede go sama formowała powoli , jakiś już czas szukałam gdzie kupic dorodnego graba i nigdzie nie znalazłam a ty mi tu teraz taka fotę wsatwiasz!
może byc na priv, tu lub u mnie na wątku
Proszę proszę proszę
edit: czy to stąd: http://drzewaformowane.pl/index.php?id=3

Napisałam PW.
Lena 09:04, 15 cze 2013

Domi napisał(a)

Marzenko, znam te fotki. Coś pięknego! A ja dzięki Tobie i Twoim grabom trwam przy tym chciejstwie.

Domi witaj

Doskonale rozumiem Twoją miłość do grabowego bonsai.
Też zakochałam się lata temu w tym projekcie - do dziś mam miesięcznik "Ogrody" z tym zdjęciem.
Przez tą inspiracje kupiłam Rodgersję Kasztanowcolistną - w tej chwili ma już pokaźne rozmiary i wygląda na żywo rewelacyjnie.
Walcz o graba do swego ogrodu...

Pozdrawiam
Madzenka 08:38, 16 cze 2013

Lena u mnie ten magazyn ten przez wiele lat zajmował kluczowe miejsce
magnolia 12:10, 17 cze 2013

zaznaczam wątek bo wypadł mi z powiadomień, a taki ładny
Joaska 15:57, 18 cze 2013

Wątek zaznaczam na nowo bo mi wszystkie wcięło i pozdrawiam serdecznie