Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Małej Mi 2017 23:09, 26 cze 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
a ja wasnie ten dzwonek kupilam niedawno (bo bedzie pasowal do mojej nowej muzycznej rabaty). Wyhodowal go austriak, ktory jak sie niedawno dowiedzialam ma calkiem niedaleko szkolke bylinowa. Na fotkach wyglada na fajna. Jest na liscie do odwiedzenia w najblizszym czasie.

Jest śliczny, ale może wina złego stanowiska.... i u Ciebie zaszaleje

Pszczelarnia 23:08, 26 cze 2018

Do góry
mira napisał(a)

Oj tak Andzie trzeba podziękować.

Ta róża coraz bardziej mnie intryguje - proszę pokaż zbliżenie pojedynczego kwiatuszka.

(...)

To jest silna róża pnąca, jej mocne kolczaste pędy dosłownie jakby z odbicia rzucają się na starą jabłonkę - robi na mnie niesamowite wrażenie

Podwórkowa rehabilitacja 23:05, 26 cze 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Hortensje dziś poluzowałam (ostatnio pospinałam na trytytki i były zbite w kłębek) i ustabilizowałam grubym sznurem jutowym.
Lepiej wyglądają.
Z góry (odkryłam też rododendrona, bo go pożarły)

Z dołu

Piękny widok, aż oczy śmieją się same. Mam i ja takie , na 5 krzaczkach 4 kwiaty istna porażka, a liściorów pełno.
Ogród Małej Mi 2017 23:04, 26 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ogród w dobrej formie.

Mój dzwonek 'Sarastro' też byle jaki w tym roku był. Ciekawe czy on taki jest czy taki zły rok.

Ja złożyłam to na karb złej miejscówki.. .. albo na krzaki.. wszytko pochłonęły
Poznajesz.. jest super.. czekam aż się rozrośnie .. będzie hicior w ogrodzie
Gożdzikowa - wiejski ogród 23:03, 26 cze 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

Kasiu rośnie i to jeszcze jak..olbrzym jak głowa kapusty...

powojnik ma kolor ciemny fiolet a nawet jak zakwita to fiolet z purpurą na zdjęciach wychodzi jaśniejszy

Cieszę się że czosnek rośnie i jest wielki.
Już myślałam że tak blaknie do niebieskiego a jakiego masz kwiatuszka przepięknego przy tym powojniku c
Ogród Małej Mi 2017 23:01, 26 cze 2018

Do góry
KasiaWB napisał(a)
podglądam ... często z przyjemnością
Pozdrawiam

Kasiu, a ja nigdzie praktycznie nie zaglądam. jakoś czasu na wszytko brak. I nijak nie potrafię go wygospodarować..
Dalej w temacie lawendy

Pszczelarnia 23:01, 26 cze 2018

Do góry
Mój eM. się pyta jak się siada na ławce w zielniku, bo przejście zarośnięte. A co ja poradzę na to, że rośliny w zielniku mają wolność wysiewu? Ale z premedytacją posadziłam tam w przejściu pomidora koktajlowego.

Podwórkowa rehabilitacja 23:01, 26 cze 2018

Do góry
Kokesz napisał(a)
Ślicznie u Ciebie, romantycznie, delikatnie i pastelowo, płotek fajnie opleciony roślinkami
Jak zobaczyłam Twoją pysznogłówkę, to sobie przypomniałam o nasionkach o Ciebie...że zapomniałam je posiać ale papryczka za to rośnie

Cześć Renatko dawno Cię nie było.
Tak właśnie ma być jak napisałaś: romantycznie, delikatnie i pastelowo.
Też nie mam w tym roku tej pysznogłówki cytrynowej. Nie wzeszła, bo posiałam pomiędzy sadzonkami kapusty ozdobnej. A kapusta się udała wyjątkowo. Zawiązuje powoli te kolorowe liściokwiaty

Moje papryczki kwitną na całego, będziemy nadziewać

Ogród Małej Mi 2017 22:58, 26 cze 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

kupiłam naszczescie dwie sztuki ...myslałam ze on dołem przy ziemi bedzie zadarniał ...ale jak patrze na te moje sadzonki to nie wyglada na to

ile on u ciebie kwitnie ...pamietasz?

PS. jak sie nie sprawdzi to sie rozstaniemy ...juz od dawna nie mam sentymentów do trzymania na siłe tego co wnerwia lub nie pasuje stylistycznie

Jest ozdobny z liści od wiosny.. tylko jak zaczyna kwitnąć to robi się naleśnik Specjalnie zrobiłam dla ciebie foto mam na telefonie, potem poszukam i wrzucę.
Pszczelarnia 22:57, 26 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ando, w podziękowaniu za pokazanie niezwykłego ogrodu w Belgii, róża pnąca 'Apple Blossom' w sadzie. Nic sobie nie robi z ulewnego deszczu:

Oj tak Andzie trzeba podziękować.

Ta róża coraz bardziej mnie intryguje - proszę pokaż zbliżenie pojedynczego kwiatuszka.

Konewki na schodach widziałam.
Już wiem że trochę Ci ich brakuje bo w drugą stronę powinny stać pełne - czyli goście! kupujemy konewki i napełniamy.
Ogród Małej Mi 2017 22:56, 26 cze 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
no nalesnik ale z lewendowym nacieniem nawet strawialny

Naleśniki toleruję na talerzu
Na szczęście tylko Viva tak się wykłada.. naleśnikuje..

Różowa i białą nie jest tak okazała

Pszczelarnia 22:55, 26 cze 2018

Do góry
Roocika napisał(a)
Witaj Ewo, przyszłam z rewizytą ale przeraziła mnie ilość stron Obejrzałam więc Twoją wizytówkę i jeżeli pozwolisz to będę podglądać wątek
Zaraz zabieram się do oglądania Mai z Twoim ogrodem.
Pozdrawiam

Trzy lilie dla Ciebie.

Pszczelarnia 22:53, 26 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ta donica z tą formą nasadzeń i pustym mokrym blatem jest bardzo w moim guście - miodzio.
Pszczelarnia 22:52, 26 cze 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja swoją ropuchę kiedyś z paszczy zaskrońca wyrwałam.. i żyła jeszcze 2 lata .. teraz jej nie ma... może w końcu ją dopadł

Prawo natury. Jest to niby prawo silniejszego ale przecież słabsze organizmy też w naturze żyją, więc natura mądra jest.

Wiosną kupiłam sobie takiego floksa. 'Light Blue Flame'

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:49, 26 cze 2018

Do góry
kasiek napisał(a)

Cukinie od Mirusi

Czy Mirusia to może ja - warzywniczek daje radość co? zresztą co Tobie radości nie daje w ogrodzie - ja sama nie wiem czy mam się zachwycać kadrami z Twojego ogrodu czy mega pozytywną energią - na wszelki wypadek łowię wszystko.
Melduję że roślinka w oczku się cudnie rozrasta a na jeżówkę czekam spokojnie.
W niedzielę śmigłaś przez mój ogródek - byłam w skansenie w Kolbuszowej i o dziwo pogoda nam się udała.

pozdrawiam
Ogród w Tarnowie 22:47, 26 cze 2018

Do góry

Pszczelarnia 22:42, 26 cze 2018

Do góry
sierika napisał(a)
Schody granitowe i konewki bardzo przemawiają do wyobraźni, strumyk szemrzący, polne i nie tylko kwiaty, sceneria do wypoczynku.
Mira ma warzywnik godny ujrzenia w realu a od niej żabi skok do mnie, być może mój nie dorówna wrażeniami Mirowemu ale serdecznie zapraszam jeśli będziesz w pobliżu.

Bardzo dziękuję. Kiedyś, kiedyś .... . Teraz posiałam ponownie tę jeżówkę, bo na opakowaniu (polskim) było napisane, że można. I ciekawa jestem wschodów.

Ogród w Tarnowie 22:40, 26 cze 2018

Do góry
Kilka fotek z ogrodu przed wakacjami

Pszczelarnia 22:40, 26 cze 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Napisałam u Sylwii w sprawie pięciornika, ale skopiowałam też u Ciebie:

Ewo,
Pięciornik nepalski rośnie u mnie od wielu, wielu lat (chyba 15), jest niezawodny, wysiewa się pięknie, czasem łapie choroby grzybowe, ale to po deszczach, wystarczy raz skropić i po kłopocie. Kwitnie bardzo długo, po ścięciu odrasta i zakwita powtórnie (fotka jego jest też u mnie).

Ps Twój ogród jak zawsze zachwyca

A to fajna ożanka dla Ciebie. Idealna pod drzewa niezacieniające. I nie tylko. Lubi słońce i suchsze stanowiska.

Pszczelarnia 22:37, 26 cze 2018

Do góry
MariaJ napisał(a)
Witam

Pytałaś się o gipsówkę na jesieni będę miała kilka sadzonek mogę Ci wysłać. Widziałam u Ciebie modraka, mój ma inne liście kwitnie na biało.

Pozdrawiam

Przyjrzę się mojemu modrakowi.

Dla Ciebie z deszczu, który cieszy:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies