W tej chwili specjalnie wyleciałam do ogrodu z metrówką, żeby zmierzyć moje. Mają 70-80 cm. Jest po silnym deszczu i jedna kępa się przechyliła, ale po dużych wiatrach i ulewach cały czas były proste. Nie wiem od czego to zależy.
Lilie jak zawsze obłędnie piękne
U mnie pięknie zakwitły lilie Triumphator, ślicznie pachną.
Myślę sobie, że u Ciebie to dopiero musi się roznosić piękny liliowy zapach
Ostatnio pisałem u Sierotki, ze na tym Dębowym Lesie to same cuda się wyprawiają i tu musze sie powtórzyć, czyżby to było jedne z najpiękniejszych miejsc do obejrzenia? Chyba tak. A to za sprawą takich ogrodów jak Twój, Aniu.
Pozdrawiam
Jest gdzieś daleko ogród czarowny,
ogród, co powstał z tęsknoty i marzeń,
gdzie kwiaty pachną poezją liryczną,
a muzyka upojna nie skąpi wrażeń.
Jest gdzieś daleko ogród romantyczny,
ogród, co go misterna strzeże brama,
którego piękna nie będę mógł opisać,
zamknij więc oczy a zobaczysz sama.
Jest gdzieś daleko ogród z wyobraźni,
ogród, gdzie nasze mieszkają pragnienia,
pozwól zatańczyć duszy ze wzrusza
I ja lubię dalie.Mam je w kilku miejscach .I tez są różne .
O to już wiem,że będą u ciebie ładne widoczki daliowe, jak ich sadzisz dużo.Będzie pięknie .
Fajnie,że masz taką dobrą szkółkę z jeżówkami.U mnie raczej NN i zwykłe.Zawsze jakieś konkretne, to trzeba przez internet.I to też trzeba wiedzieć gdzie jakie kupić, aby nie było pomyłek
wiesz nidy nie sprawdzałam ile taka kępka kwitnie.Tydzień,,,
Ja dokładam to między rośliny, to mi nie przeszkadza,że krócej.
I potem przycinam nisko i tyle .
U mnie miejsca też nie wiele .
Ale trochę muszę pozmieniać.
Ale nasionka maków i tak zbiorę, jak trochę zechcesz, to c się podzielę
Mi już jest wszystko jedno, czy on jest 0, 70 czy 1 metr .Jeżeli się przychyli, to go podwiąże.
Tylko Aby go gdzieś w dobrym miejscu be pomyłki.Na Allegro tez znalazłam,Ale,, trochę się boję ryzykować,Tak w niepewnym, niesprawdzonym miejscu .A kupowałyście w szkółce doprepole ??
Czekam na cennik.Bo wysłałam już zapytanie .
Liliowców ciąg dalszy
Nie wszystkie lilie kwitną.Ale teraz już sporo kwitnie tych co włośnie cuudnie pachną.Ja uwielbiam ten zapach
Te to wszystkie są pachnące,, cudnie pachnące