Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 09:09, 14 lip 2018

AgataP napisał(a)

Wiedziałam że tam go wsadzisz... może kupisz sobie tez rdest polymorpha - biały

Rdesty ze mną nie chcą współpracować niestety...Został jeden, dla kontroli o co chodzi...
Wendy79 09:11, 14 lip 2018

Nikita napisał(a)

Zachwyciły moje oko te maczki. Czy mogłabym się uśmiechnąć o nasionka?

Za dobre słowo, dziękuję. Trochę mi szkoda, że z takich dużych wyzwań przy zakładaniu ogrodu, to już niemal koniec.

Nasionka zbiorę, gdy dojrzeją i odezwę się.
Wendy79 09:13, 14 lip 2018

Iwk4 napisał(a)
Piękny kolor ma ten mak. Bedziesz miała nasionka moze?

Agnieszko, skopiowalam link na moją tablicę na FB.
Niech się ludzie uświadamiają.
Oburzona jestem.
Z domku ogrodnika się uśmiałam.

Niestety, dużo rzeczy robi się za naszymi plecami.

Maki opanowały mój warzywny, chyba z jednej siewki się wysiały. Nasionka zbiorę i podzielę się z miłą chęcią
Wendy79 22:26, 14 lip 2018

No to sadźcowo... Moje sadźce purpurowy i dęty...

Wendy79 22:32, 14 lip 2018

I tegoroczne nowości...

Sadziec Chocolate i sadziec Ivory Tower

Zana 22:44, 14 lip 2018

Wendy79 napisał(a)
Tak, jak tutaj: lewa bylinowa założona w ubiegłym roku. Biały przegorzan wyrósł na wielkoluda, jest wyższy ode mnie, sadziec go ledwie dogonił. Floksy też do najmniejszych nie należą.

Świetne te przegorzany!
Ja już żadnych wiadomości nie oglądam i nie czytam, bo tylko mnie nerwy biorą (to odnośnie bardzo mądrego pana ministra). A nie mamy ministra ochrony środowiska? Czy mamy, ale nie ma on nic do powiedzenia? Ręce opadają

Sadźce już kwitną?. To chyba jeszcze nie czas na nie?
Gardener27 23:22, 14 lip 2018

Przymierzam się do tych sadźców od wiosny i sam nie wiem czy zamawiać czy nie ? Pasowałyby mi w ogrodzie warzywnym tylko czy one takie wysokie rosną jak o nich piszą w naszych warunkach. U mnie glina, patelnia i suchota, może by takie duże nie rosły ? … hmmm
AgataP 20:38, 15 lip 2018

Piekne. Moje maja juz po 2m,podlewanie w nogach. One wrazliwe na brak wody i zwieszaja kwiaty od razu. Na dodatek wysiewaja sie. Dwa wsadzilam do doniczki a juz kolejne na rabacie znalazłam. Bialy bedzie super, ale chyba czekoladowy pasowalby mi bardzej moze zrobie sobie maly wypad do szkolki. Poluje jeszcze na marcinki ehhh życie ogrodnika
ag_zie 14:57, 16 lip 2018

Wendy79 napisał(a)
Może część z Was już wie, że nowy minister rolnictwa zezwolił na stosowanie w rzepaku pestycydów toksycznych dla pszczół - neonikotynoidów. Może podpiszecie, jak ja, apel w obronie pszczół.

https://act.greenpeace.org/page/24716/petition/1?utm_expid=.P3qpzM-bRUOkVEmG3IOOTQ.1&utm_referrer=

To mój mały świat Braci Najmniejszych...

Podpisałam i ja!
Piękne zdjęcia Braci Mniejszych
MartaKozak 15:06, 16 lip 2018

Wendy79 napisał(a)
Może część z Was już wie, że nowy minister rolnictwa zezwolił na stosowanie w rzepaku pestycydów toksycznych dla pszczół - neonikotynoidów. Może podpiszecie, jak ja, apel w obronie pszczół.

https://act.greenpeace.org/page/24716/petition/1?utm_expid=.P3qpzM-bRUOkVEmG3IOOTQ.1&utm_referrer=

To mój mały świat Braci Najmniejszych...

No nie wierze...
Podpisalam oczywiscie