Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:43, 16 sie 2016

Do góry
iwonaal napisał(a)
Halinko, rozplenica od Ciebie pięknie rośnie.
Po to wysłana ha ha Cieszę się bardzo
Połowa działki - czyli mam powoli dość 00:22, 16 sie 2016

Do góry
Halinko, rozplenica od Ciebie pięknie rośnie.
Moja bajka 22:46, 15 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Rybki są największą atrakcją dla mnie i dla ema . Ta trawa to taka wielka rozplenica, ale nie wiem jaka odmiana. Kupiona jako maluszek dwa lata temu .

Dwulatek dał czadu fajowo wygląda
Moja bajka 20:59, 15 sie 2016

Do góry
LenaMagda napisał(a)
Kasia czaderko wszystko porosło rybki pewnie są atrakcją dla dzieci.
Trawy superowe, co to za trawa w środku?

Rybki są największą atrakcją dla mnie i dla ema . Ta trawa to taka wielka rozplenica, ale nie wiem jaka odmiana. Kupiona jako maluszek dwa lata temu .
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:46, 15 sie 2016

Do góry
Przemek !! no takiego posta się nie spodziewałam. Dziękuję
Sam wiesz jakie przechodzę przeprawy z ziemią, wodą itd. ale to niesamowite, że są rośliny, które i w takim trudnym klimacie sobie radzą.
Rozplenica od Ciebie jest żelaznym tego przykładem. Ach muszę jutro zrobić jej zdjęcia. Wygląda zjawiskowo. Mają mnóstwo kłosów.

Co do warzywek, ziół i pomidorów to cieszę się ciągle plonami. Buraki liściowe i ogórki mam cały czas, pomidory za bardzo w liście idą ale i z tym sobie radzę. Mam kreta/ nornice w szklarni od wiosny i nie umiem z nią już walczyć. Narazie bez większych szkód. Część sałat coś mi zżarło. I z chwastami nie nadążam. Ale poza tym ok.
Pomidorów w pojemnikach nie mam w tym roku.
Pozdrawiam Cię ciepło i mam nadzieję, że urlop był udany. Mój dopiero przede mną.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:46, 15 sie 2016

Do góry
Rozplenica japońska 'Rubrum' - nie zimuje.
Mirkowy ogród (początki) 21:53, 13 sie 2016

Do góry
Trawki Rozplenica Black .wypasiona Stipa(żal patrzeć)i rozplenica Moudry

Moje ogrodowe marzenia... 20:14, 13 sie 2016

Do góry
Agnieszko jeżeli to wina remontu to się nie martw trawy sobie poradzą i na wiosnę odżyją, gorzej u mnie wszystkie miscanty w tą zimę mi wymarzły został tylko trzcinnik, rozplenica i hakonechloe macra Aureola i carexy ale i z tego jestem zadowolona pozdrawiam serdecznie aha kolo fajne
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:19, 13 sie 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
To prezenty pierwsza klasa

Fajne ci one Rozplenica będzie pikna, a werbena będzie wszędzie
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 15:11, 13 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Gifty od Lidki Jeszcze raz dzięki Kochana

Werbena patagonska vel. Zemsta Ogrodowiska I love it

Rozplenica japońska

Pięknotki
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:52, 13 sie 2016

Do góry
Gifty od Lidki Jeszcze raz dzięki Kochana

Werbena patagonska vel. Zemsta Ogrodowiska I love it

Rozplenica japońska
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 12 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Asia
Jak coś się będzie ważnego działo to na pewno zauważysz Już się pogodziłam z tym, że to nie tak szybko (jak u Ciebie na przyklad) Może gdybym wierciła dziurę w brzuchu eMowi to coś by się działo w tym temacie a tak ... W sumie to nie nalegam bo chciałabym zobaczyć jak poradzi sobie w donicy rozplenica tej zimy ... jesli padnie tzn, że znowu trzeba przemyśleć nasadzenia, pozmieniać ... a wiesz jak już będą ławki, poduszki wszystko cacy i tu nagle przyjdzie żwir zbierać, trawy wysadzać, nowe rośliny dobierać to tak nie po kolei mi się wydaje ... dlatego może późną jesienią będzie się spawać konstrukcja i wówczas na wiosnę ... dokończenie wgłębnika

Mogło mi umknąć wiec pytam.bo ostatnio myslalam.
Jo na szczęście wiercić nie muszę bo M ma ostatnio zapał większy ode mnie znów spawanie u nas na tapecie ale to za jakis czas pokaze
To znaczy że z wgłębnika nie korzystacie?
Zwir macie na podłodze a rozplenice na wysokości prawda?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 12 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A jak tam lawkibwe wgłębniku? Masz już bo nie kojarze?

Asia
Jak coś się będzie ważnego działo to na pewno zauważysz Już się pogodziłam z tym, że to nie tak szybko (jak u Ciebie na przyklad) Może gdybym wierciła dziurę w brzuchu eMowi to coś by się działo w tym temacie a tak ... W sumie to nie nalegam bo chciałabym zobaczyć jak poradzi sobie w donicy rozplenica tej zimy ... jesli padnie tzn, że znowu trzeba przemyśleć nasadzenia, pozmieniać ... a wiesz jak już będą ławki, poduszki wszystko cacy i tu nagle przyjdzie żwir zbierać, trawy wysadzać, nowe rośliny dobierać to tak nie po kolei mi się wydaje ... dlatego może późną jesienią będzie się spawać konstrukcja i wówczas na wiosnę ... dokończenie wgłębnika
Mój ogród pod górkę... 15:56, 12 sie 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
1.na ambrowcowej jak pisze Asia bym rozrzuciła rośliny bo wydaje się że rosną w skupiskach
2. Tu chyba nie zmieniłabym nic, wygląda dobrze, chyba że róże które nie rosną ale to zwykła kosmetyka
3.tu posadziłabym na przemian limki i rozplenica oczywiście nie w jednej linii, i wymieniła żurawki- na zdjęciu wyglądają jak kora a raczej potrzebny jest tam zdecydowany kolor
Ale to tylko jeśli masz głęboką potrzebę zmian bo jak dla mnie i tak może zostać

Głębokiej potrzeby chyba nie mam, jak patrzę na to i nic nie robię, ale może w przyszłym roku pewnie się będę nudzić, to dobrze mieć jakieś pomysły na zaś.
Dziękuję za cenne głosy.
Mój ogród pod górkę... 15:05, 12 sie 2016

Do góry
1.na ambrowcowej jak pisze Asia bym rozrzuciła rośliny bo wydaje się że rosną w skupiskach
2. Tu chyba nie zmieniłabym nic, wygląda dobrze, chyba że róże które nie rosną ale to zwykła kosmetyka
3.tu posadziłabym na przemian limki i rozplenica oczywiście nie w jednej linii, i wymieniła żurawki- na zdjęciu wyglądają jak kora a raczej potrzebny jest tam zdecydowany kolor
Ale to tylko jeśli masz głęboką potrzebę zmian bo jak dla mnie i tak może zostać
Mój ogród pod górkę... 11:27, 12 sie 2016

Do góry
Rabata z bukiem i klonem - widać pod murem brakujące żurawki, bo tu żerują opuchlaki i co zrobię sadzonkę, to po pewnym czasie pada. Ale to mi nie przeszkadza, bo cały czas toczę boje z tymi robalami i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie może wreszcie dorobią się znów pięknej obwódki.
Przeszkadza mi tu rozplenica na drugiej fotce - jest za duża i jest jej za dużo. Pożarła limki za nią. I nie wiem czy wysadzić co drugą trawę i dać limki do przodu, czy zmienić na mniejsze rozplenice?
Widać też pokładające się jeżówki po tym, jak zagłuszył je krwawnik, którego już wyciepałam.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:35, 11 sie 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Taki nieduży ogródek a tyle cudnych różnorodnych fotek, uwielbiam. Za Giardinkę wielki dzięks. A ta rozplenica wschodnia zimowała u Ciebie?

Jeszcze nie zimowała, mam ją od wiosny. Jeśli nie przetrwa do następnej to się nie pogniewam, oszczędzi mi dylematu co z nią robić

Za panią G. to ja dziękuję
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:28, 11 sie 2016

Do góry
Taki nieduży ogródek a tyle cudnych różnorodnych fotek, uwielbiam. Za Giardinkę wielki dzięks. A ta rozplenica wschodnia zimowała u Ciebie?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:50, 11 sie 2016

Do góry
Ola, bardzo się cieszę, że wróciłaś na forum, tęskniłam
Ta trawka to rozplenica - prawdopodobnie wschodnia.
Dość dziko rośnie, ma długie witki z kotkami ale nie sterczą tak zjawiskowo jak u innych np Hameln tylko się bezładnie przewieszają. U mnie akurat to dobrze się prezentuje. tzn mnie się podoba
edit: ó
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:14, 11 sie 2016

Do góry
Paula, bardzo ci dziękuję za opinie i sugestie w sprawie roslinek. Zaraz sprawdzę te które zapraponowalas.

Rozplenica bardzo ładna, ta tarczyca tez ale ona z tego cobdoczytalam nawet do 1 m rosnie to chyba trochę za wysoko biorac pod uwagę, że bedzie rosła przed kulkami z tui.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies