Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:08, 07 sie 2016

Do góry
Rozplenica w donicy?fajnie to wygląda

pozdrawiam
Ogródek frontowy 21:49, 06 sie 2016

Do góry
U mnie nigdy rozplenica się nie wysiała... a może wypieliłam?

Stipa najchętniej wzrasta w szczelinach między kamieniami, kostką, w jakiś szczelinach. Można na jesieni zebrać nasiona i w lutym/marcu sypnąć na ziemię.
Ogródek frontowy 21:42, 06 sie 2016

Do góry
Czy rozplenica też się tak rozsiewa?
Ogródek frontowy 21:41, 06 sie 2016

Do góry
Bardzo mi się ona podoba choć chyba nie aż tak jak rozplenica
A reszta roślin nada się?
Jeszcze mam jeden pomysł ponieważ u mnie ta skarpa długa jest to zastanawiałam się czy nie zrobić taki sektorów prostokąt trawy + drzewko na przemian z prostokątem takich nasadzeń jak wcześnie pisałam?
Ogród Mirelli 20:50, 06 sie 2016

Do góry
Jeszcze raz o Piórkówce.
Kupowałam ją przed przystąpieniem na O. Nie miałam o trawach zielonego pojęcia. Kupowałam ją pod nazwą Piórkówka. Piszecie, że Rozplenica i Piórkówka to ta sama trawa - to pewnie tak jest, ale u mnie jest dużo większa niż moje Rozplenice Hameln.
Życie w wiejskim ogrodzie 18:24, 06 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Dziękuję

Łąkę stworzyłem od podstaw w tym sezonie Masa tam roślin jest posadzona dlatego efekt od razu zadawalający
Trawa o którą pytasz to jednoroczna rozplenica Pegasus (w naszym klimacie różnie z zimowaniem bywa) Jeśli jesteś zainteresowana nasionami mogę podesłać na jesień Tylko się przypomnij bo chętnych jest wielu i już nie wiem komu obiecałem
Tak się prezentuje Pegasus w pełni kwitnienia Zdjęcia z ubiegłego sezonu ...

Wyglądała mi na rozplenicę, ale coś mi za wcześnie na kłosy było. Nie znałam takiej. Masę roślin pozyskałeś z nasion, czy miałeś gotowe sadzonki? Zdradzisz listę roślin? No nie mam miejsca u siebie, ale mam zamiar wcisnąć komuś taką łączkę. . Około ilu metrów2 ma ta Twoja łąką?
Życie w wiejskim ogrodzie 18:00, 06 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Dziękuję

Łąkę stworzyłem od podstaw w tym sezonie Masa tam roślin jest posadzona dlatego efekt od razu zadawalający
Trawa o którą pytasz to jednoroczna rozplenica Pegasus (w naszym klimacie różnie z zimowaniem bywa) Jeśli jesteś zainteresowana nasionami mogę podesłać na jesień Tylko się przypomnij bo chętnych jest wielu i już nie wiem komu obiecałem

Czy ja mogłabym się w kolejce po nasionka cudne ustawić?? Jeszcze takich pięknych kłosów nie widziałam
Ogród Mirelli 13:26, 06 sie 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)

Aniu rozplenica to inaczej piórkówka

O dzięki. To Mirella mnie wkręciła ale może sama nie wiedziała. Teraz się dowie.
Anna i Ogród 13:23, 06 sie 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Aniu mam jakąś zieloną turzycę, która zrodziła się z turzycy żółto-zielonej, wygląda jak mini rozplenica żałuje, że ci jej nie wysłałam.
Zakupy super

Kamilka u mnie turzyce kiepsko rosną. Ta brązowa co mi przysłałaś chyba padła. To już drugi rodzaj jaki mi padł. Na szczęście świetnie ma się Graya. Co bardzo mnie cieszy. Wszystko co od Ciebie dostałam rośnie w półcieniu i na razie boję się je gdzieś indziej wysadzić. A u Ciebie ta Graya gdzie rośnie? W cieniu czy w słońcu?
Anna i Ogród 13:18, 06 sie 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
U mnie nigdzie nie widziałam tej trawy

Bo ona jest mało popularna u nas w Polsce. Niewiele osób ją ma a jak się uda zdobyć to prawie rarytas. Ja liczę że chociaż ta dobrze będzie u mnie rosła bo rozplenica kiepsko a u innych rośnie obłędna. A bardzo chciałabym taką trawkę u siebie mieć.

Jeszcze seslerię muszę wypróbować. Tylko szukam srebrzystej a ona też mało dostępna.
Anna i Ogród 11:34, 06 sie 2016

Do góry
Aniu mam jakąś zieloną turzycę, która zrodziła się z turzycy żółto-zielonej, wygląda jak mini rozplenica żałuje, że ci jej nie wysłałam.
Zakupy super
Życie w wiejskim ogrodzie 09:16, 06 sie 2016

Do góry
asica napisał(a)
Brak słów, żeby określić piekno twego ogrodu.
Dziękuję

A co to za kłosy? jaka to trawka?
Ta natura pędzlem malowana. No moje klimaty. Rozpływam się nad tą łąką. Stworzona przez ogrodnika, a wygląda jakby natura ja stworzyła.

Ogród Mirelli 07:57, 06 sie 2016

Do góry
Czyli ta trawka to rozplenica piórkowa?
Ogród Mirelli 01:02, 06 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Piórkówka bardziej okazał. Będzie lepszy efekt jak wypuści szczotki.

Piękna, gdybyś nie napisała że to nie rozplenica, nie pomyślałabym nawet, że jest jakaś do niej tak łudząco podobna.

Już doczytałam, że to ta sama, jednak późna pora, to późna pora
Grubej dyni zmagania z naturą 22:42, 05 sie 2016

Do góry
Tu kiedyś była rabatka kwietna mojej córki. Latorośl jeszcze niestety nie załapała bakcyla ogrodowego więc zmieniłam ją na trawiastą:

Moja jedyna rozplenica, która przetrwała minioną zimę:

I nowe tegoroczne sadzonki:

Miskanty, też ledwie przezimowały. Dobrze że ich nie wykopałam, a miałam taki zamiar. Bardzo późno wystartowały:

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:09, 05 sie 2016

Do góry
Giardina
Kupiłam dwie bo miały wokół drzwi się piąć ale w międzyczasie koncepcyja się zmieniła i zostałam z różą w ręku
Rozplenica miała stamąd się wyprowadzić ale też doszłam do wniosku że zostaje
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:02, 05 sie 2016

Do góry
A jaka to róża???

Będzie ok. I ta rozplenica tam pasuje fajnie
Ogród Mirelli 20:06, 05 sie 2016
Do góry
Makao_J napisał(a)

To byłą rozplenica - na pewno. A która mówisz bardziej okazała rozplenica czy piórkówka.

Aniu rozplenica to inaczej piórkówka
Ogród, mydło i powidło. 18:35, 05 sie 2016

Do góry

Jarząb hubejski Rosea i rozplenica tylko etykietki nie mogę znaleźć i nie pamiętam nazwy .
Edit: Poszukałam w google i znalazłam - pennisetum Karley Rose

Stephanie Baronin zu Guttenberg

Ogród Mirelli 11:44, 05 sie 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Hej Mirelko.
Nacieszyłam oczy u Ciebie, bo u mnie to po powrocie więcej zielska.
Ślicznie masz.Moja rozplenica też się rozkręca
Zadzwonię do Ciebie jakoś.
Buziaczki.

Cześć Gosia
Fajnie, że wróciłaś
Ogarnij ogród i na zakupy jedziemy
Teraz spotkanie u mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies