Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:52, 19 sty 2014

Do góry
kraania napisał(a)

Trąbienie obiecuję . Ja wyjątkowo w tym roku nie chcę śniegu i zimy. Wolę nawet tą szarzyznę niż śnieg. Tym bardziej, że w tym tygodniu miałam swoją pierwszą stłuczkę w życiu, po 21 latach jazdy samochodem . Nie pomógł napęd na cztery koła, ABS i inne bajery . Na szczęście tylko uszkodzony zderzak i... słupek ogrodzenia za który będę musiała zapłacić.
A śnieg nie sobie będzie w górach .

Ja mam uraz psychiczny do jazdy po lodzie... Pierwszy wypadek miałam w takich warunkach,.... Po wielu latach skasowalam siebie i auto własnie też na lodzie..... Żadne abs ani poduszki na lodzie nie pomogą.... Tylko predkość 20 km... A i przy 10 km na minimalnym wzniesieniu wjechalm facetowi w tył.... Bo ani hamulce ani abs nie działają na szklance.... Dobrze że wtedy jechałm 10 km /h u mnie tylko tablica rejstracyjna....ale u niego w starym gdychocie pól auta...
Oj nie lubię takich warunkw na drodze.
Zima niech bedzie w górach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:49, 19 sty 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Pokazywałam ten filmik wczoraj emowi - był w szoku

(Jakby poznał cenę takiej akcji, byłby w jeszcze większym)

Marzenko, liczę na Twoje rady tej wiosny, nie tylko dot. grabów, ale i laurowiśni.

Gabi porady masz jak w banku. Laurowiśnie pamietaj że są do nabycia na naszej plantacji Rosną u mnie jak szalone, u Ciebie cieplutko, osłonięty ogród przetrwaja bez problemu.
Zainspiriwałas mnie wczorajszymi pisnasmi szukalam lip .... I lipa .... Bo pół ogrodu sąsiada będzie w liściach.... Będą zatem bordowe buki lub jak zwykle graby, zobaczymy co sie uda zakupić

Takie żywopłoty jak na filmiku w ZC w tysiącach złotych widziałam...... A przecież to rośnie jak chwast.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:58, 19 sty 2014

Do góry
kraania napisał(a)

Marzenko zaglądam, macham, wącham hiacynty i pozdrawiam po długiej przerwie . U mnie dzisiaj -4 i mocno sypie śnieg.

Chyba wolalabym śnieg i lekki mrozik niż szarzyznę...witaj po długiej nieobecności. Czekam na trąbienie kiedy ciąć hortensje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:56, 19 sty 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...widzę Marzenko że Pinterest nas obie zainspirował hiacyntami w mchu... bo jak tu nie korzystać z takiej kopalni pomysłów...

....bardzo lubię zapach hiacyntów - kojarzy mi się z wiosną.......na Górnym też wiosennie, wczoraj o 23 wracałam z kina i było 5 stopni

Oj tak pinsy
Dzisiaj znalazłam jak zrobić żywopłot w dwie godziny... Dla wszystkich którzy lubią marzyć
Kiedyś zajmę się chyba hodowlą takich żywopłotów, gdy się wypalę już zawodowo
http://m.youtube.com/watch?feature=share&v=EqM1ei7aj2M&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DEqM1ei7aj2M%26feature%3Dshare

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:55, 19 sty 2014

Do góry
Od początku w porojekcie 20 m2 planowane jest jako pergola z gabionami i miejscem do biesiadowania.

Ten kwadrat trawnika, ktory widać na zdjeciu kiedyś będzie piękną drewniano- metalową pergolą z ławami gabionowymi do siedzenia i wyżwirowaną powierzchnią. Ale to kiedys , bez pośpiechu, trzeba sobie cele etapami wynaczać

W tym roku musi wreszcie powstać pergola na tarasie kuchennym bo mam dość fruwającego parasola słonecznego...

Borbetka wczoraj była wyjątkowa pogoda,.. Dzisiaj szaroburo jak w większości kraju....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:33, 19 sty 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Hiacynty też mam a jakże,tylko ten zapach jakoś mnie nie zachwyca
...miałaś białe bezzapachowe?...a moje pachną!
Dzisiaj dokupiłam nowe

Zawsze białe również pachniały ale zdarzyło mi się juz drugi raz kupić zimą, białe które nie pachną... Liczę na niebieskie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:33, 19 sty 2014

Do góry
Witam zaglądajacych, machających, wąchających hiacynty.
U nas nadal wiosna...worawdzie pochmurno ale +5. Dobrze że przykryłam krokusy , bo po wczorajszym deszczu i ciepłej nocy dalej by kiełkowały...
Moja codzienność - ogród Oli 10:29, 19 sty 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

A no kochana liczę na Twoje sugestie

Nie prowokuj.... Bo dla mnie zawsze i wszędzie jest za dużo trawnika , za malo rabat..... Jak sie przyjrzysz projektom z CHFSH to niemal nie ma tarwnika , jest dużo ścieżek, żwirków a tarwnik pełni wylacznie funkcje dekoracyjnej zieleni, wszędzie wkolo są natomias drzewa i rabaty. Do takiego układu dąże również u mnie. Mniej więcej za rok kolejne 20m2 zostanie zlikwidowane

Dodałabym zatem jeszcze więcej u Ciebie ścieżek z płyt i żwirków.
Co z tym ogródeczkiem począć 10:01, 19 sty 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Sebek ale jak sobie pomyślę ile mnie roboty czeka to ........aż mi się chce

Ta motywacja do roboty najwspanialsza i trzyma nas przy życiu zimą. Dlatego tak lubię zimę za planowanie zmian w ogrodzie
Hi hi ja teź już wykoncypowałam kolejne zmiany, aż strach się bać
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:00, 19 sty 2014

Do góry
Wnuczek powtarzam jeszcze raz cudo!! Wykapana babcia. Chyba charakterk i energię też będzie miał po babci oby!
Perowskia łobodolistna - Perovskia atriplicifolia 09:58, 19 sty 2014

Do góry
emalia112 napisał(a)
Mam pytanie. Czy próbował ktoś suszyć tę roślinę. Tzn kwiaty, czy nadaje się do suchych bukietów, kompozycji, czasem jest potrzebna roślina okazalsza od lawendy, a o podobnym pokroju, kolorze kupiłam ich w jesieni 6 bo mam nadzieje,że nie tracą przy suszeniu koloru i zapachu. Czy bardzo się na niej zawiodę?

Mam perovskie, nigdy nie suszyłam. Pozostawiona na zimę w ogrodzie bleknie ale w przeciwieństwie do innych roślin nie zółknie. Więc jest nadzieja, że po zasuszeniu zachowa swoj niebiesko-srebrzysty kolor.
Postawić trawkę nad i... 09:56, 19 sty 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Aga...detoks się już skończył wracaj....no chyba że awans świętujesz

O matko aby sie tym detoxem nie zatruła
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:55, 19 sty 2014

Do góry
A ja blondynka nie załapałam, że mamy wstawiać u siebie kwiaty w kolorze bialym... Myślałam, ze tylko Danusia na Fb.
Żółty przegapiłam... Poczekam na różowy i niebieski
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:52, 19 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
-11,8 kto chce trochę? chętnie się podzielę...

Na. Dzień tylko troszkę mniej zapowiadają....
U mnie teraz +5
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:55, 18 sty 2014

Do góry
Modlić się będziemy jutro
Aniu Monte ja nie sieję
Sebek do domu wiosne już wpuszczamy !
Miniaturowy ogródek 22:51, 18 sty 2014

Do góry
Fruwa po innych wątkach a u siiebie jak zwykle nie
Ogród z łezką 22:49, 18 sty 2014

Do góry
Kasiek nagana z wpisem do akt!,
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:49, 18 sty 2014

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie miłorząb i śliwy tez już czują wiosnę Trzymam kciuki za ocieplenie bo jak zima zagości na dobre to będę rzewnie płakać jak mi coś zniszczy w ogrodzie
A najlepszym przykładem, że już większość z nas czuje wiosnę są pierwsze zamówienia ogrodnicze

Nic nie zniszczy, damy radę
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 22:44, 18 sty 2014

Do góry
Ho ho ale zmiany, gratuluję!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 22:42, 18 sty 2014

Do góry
Ależ masz piękne białe rośliny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies