co roku na terenie zamkowym w ostatni weekend czerca odbywa sie festyn rozany. Pozniej wstawie link do fotek bo jest to super widowisko. W trakcie festynu wybierana jest krolowa roz, ktora sadzi wybrana przez siebie roze i podpisywana jest ta roza jej imieniem, nazwiskiem i rokiem. Caly piekny szpale juz jest
a roz tam jest sporo ,niestety nie czas jeszcze na nie. Jedna kwitnaca jednak wypatrzylam
Zrobiłam parę fotek komórką po posadzeniu, słabo widać, ale coś tam widać. Rozszerza się ku górze, ale sam czubek zwisa. Nie mam pojęcia co to za odmiana.
Strzępka ścięłam dziś do 50 cm Z pozostałych 2 metrów ognisko będzie Szkoda, ale co robić, tak to jest.
Miałam cały weekend zajęty, aż się zapomniałam pochwalić swoją piątkową zdobyczą. Bardzo mi się podobają te dzwoneczki kokoryczki. Wsadziłam te sadzonki na rabacie brzozowej.
Zaliczyliśmy też długi spacer po geoparku w Łęknicy. Jest to park założony na terenach byłej kopalni węgla Babina. Ciekawostką są kolorowe jeziorka, które swoją barwę zawdzięczają związkom kwasów i metali.