Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielona przestrzeń 14:17, 20 cze 2018

Do góry
Jeżówkowo

Zielona przestrzeń 14:13, 20 cze 2018

Do góry
Liliowcowo

Ukojenie 14:13, 20 cze 2018

Do góry
Dookola Śnieżki- widok ze skalnego stolu

...i po co?

Aby poleżakować

Zielona przestrzeń 14:12, 20 cze 2018

Do góry
U mnie na dzień dzisiejszy sprawy ogrodowe przedstawiają się tak...

Liliowo

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:10, 20 cze 2018

Do góry
an_tre napisał(a)
Dziękuję Aniu
Moje miejsce wypoczynku w chłodzie, brakuje tylko we wnęce huśtawki z poduchami ale to kwestia godzin tam gdzie grzybek z pnia olchy, dostałam go od znajomej w podziękowaniu za roślinki

Idealne to miejsce wypoczynku.
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 13:43, 20 cze 2018

Do góry
Mam nadzieję, że to jednak nie ona..dzisiaj odkryłam.
ZielonoMi 13:39, 20 cze 2018

Do góry
To był mój pierwszy post, wybaczcie, już ogarnęłam
Pierwsze zdjęcie z tworzoną własnie altaną i wgłębnikiem, jako miejsce na grilla(wgłębnikiem, który nie jest wgłębiony haha)
Drugie zdjęcie z problematycznym miejsce przy murze.
Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) 13:38, 20 cze 2018

Do góry
Czy ktoś wie, co to za szkodnik wiódł spokojne życie w moim bukszpanie ?? Jestem przerażona ilościà w jednym i tylko w jednym krzaczku...szt. ponad 20, od małych po duże okazy. Dodatkowo towarzyszyły mu stworki jakieś dla mnie dziwne...brrrr.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 13:36, 20 cze 2018

Do góry
Preziosa raz jeszcze7

Ogród pod akacjami 13:20, 20 cze 2018

Do góry
Witam.

Kolejni goście w moim ogrodzie.

Pozdrawiam
Maria J.
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:37, 20 cze 2018

Do góry
Anda napisał(a
[img size=640x424
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/167/1672282/original.jpg[/img]

Koniec

Ewa,powiedz proszę co to za ciemnorózowa róza w donicy?
No i ciekawa jestem tego czarnego bzu...spodobał mi się w tym sezonie,ale nie wiem jak rosnie.Zadowolona jesteś z niego?Da się go ujarzmić?Chciałam posadzić na bylinówce jako plecy i jako odskocznie od ogólnej zieleni.
Piekne te Twoje zestawienia bylinMusze cos zgapic
Ogród Małej Mi 2017 12:35, 20 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Szaletowa padła - o! A ja myślałam o niej albo o Crocus Rose.

Nie zakopczykowałam ani jednej róży Stwierdziłam że mają u mnie rosnąc tylko mało obsługowe.. nie przeszła testu.. szkoda bo była piękna.. Spróbuj może u Ciebie da radę, zakopczykować tylko trzeba pamiętać.. ja może jeszcze do niej wrócę

A to druie wielkie bzyczkowo.. szacowałam dziś że na kępie uwija się ze 100 pszczół i z 50 innych bzyków
Ogród Małej Mi 2017 12:31, 20 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Edit: chodzi mi o tę kratkę. Super, nie ugniata się gleby. Gdzie to dostać? Co to jest (kojarzy mi się wprawdzie przemysłowo ale co tam).

To są odpady z roboty które miałam zezłomować, a przygarnęłam jak swoje

Robią za wycieraczkę (moja glina się klei), pod spodem nie rezydują ślimaki, a chodzi się suchą nogą Niestety jest jedna wada.. nie da się chodzić po tym boso

Cottonki jak zobaczyłam w masie to stwierdziłam, że mus je mieć.. taka żarówiasta landrynka I bzyzków na czyśćcach bardzo dużo Tak jak na nachyłkach.. to teraz dwie najbardziej oblegane rośliny, więcej niż na lawendzie.
Sesję robiłam, ale na foto wychodzi słabo Wiosną podzielę i będzie tego duuuzo.. bo sadzonki mocno napakowane i widać ze to się cudnie rozszerzy..a teraz gonię w trasę ..

Moja działka na Dębowym Lesie 12:16, 20 cze 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Już ci kwitną rudbekie? jakoś bardzo szybko.

W tym roku te upaly wszystko przyspieszają.
A czasami kwitnienia , niektórych roślin skracają
Naparstnica w paprociach za garażem

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:13, 20 cze 2018

Do góry
Zuzia na średniowiecznym pikniku, wianuszek z kwiatów z babci ogrodu

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:06, 20 cze 2018

Do góry

Silver Threads and Golden Needles

Miracle Lemony po reanimowaniu, u kolegi padała więc dał mi na leczenie (nowinka o żółtych kwiatach)

oczywista oczywistość że to jest cis

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:47, 20 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Może to Lions Rose?
to zabawiany się w śledczych
edit. moja ma pełniejsze płatki i jakoś nie pasują do niej początkujące zielenie na pąkach
ostatni mały pączek
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:36, 20 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ten murek bardzo mi się podoba. Pamiętasz była kiedyś Grama z Wielkopolski na Forum? Miała też taki i zapadł mi w pamięć. Fajnie wygląda i bardzo pasuje.

o murku zawsze marzyłam, widziałam go oczyma wyobraźni w moim ogrodzie dzięki niemu utrzymuję wilgoć na tyłach rabaty, a to jest od strony południowej. Wyszukałam sobie ogród Gramy "Zielono mi" i sobie przypomniałam

zostawiam pozdrowienia

Ogród Małej Mi 2017 11:35, 20 cze 2018

Do góry
Ostatni punkt programu wiosennego zrobiony.. opóźnienie tylko jak na PKP, srylion minut

Ogórki wydarte z cienia strajkują w szklarni.. za to papryki i pomidory po wydarciu z mikro doniczek ucieszyły się i nawet dostały nowe zielone listki..

Do skończenia została się rabata (bo wnerwia rozgrzebana) ale pięknie wszytko zaczyna na niej kwitnąć wiec złość coraz mniejsza. , ewentualnie ciecie bukszpanów, ale jak nie utnę to przeżyją. Cała reszta to pielęgnacja i estetyka..

W każdym razie ogłaszam plan porządków wiosennych za zamknięty. I zmieściłam się w okresie wiosennym...
Przymykam oczy jak widzę tu i tam już pomidory na krzakach.. moje też urosną..
Ha, ha ha ..takie olbrzymy, że na foto ich nawet nie widać, ale uwierzyć na słowo..są

Warzywnik w planach był do oddania naturze... i dwóm cukiniom.. ogólnie pożytku z niego gospodarczego za bardzo nie ma, ale wygląda jak piękna rabata .. rumianek z koprem bardzo ładnie sie komponuje, szkoda, że wyrwałam fajne zielsko.. został sie dół i widzę że ma fajne listki i fajne kwiatuszki.. może ktoś wie co to jest?? Do Hanusi mus zastukać.

to ładne zielsko

A to ładna kompozycja, sałata i dziewanna i werbena z samosiewu..

Ładne i podlewać nie trzeba

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:29, 20 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Pszczółka odpozdrawia.
Nr 1 - jakby nie moja
Nr 2 - Pomponella
Nr 3 - mogłaby być Aspiryną ale płatki ma zbyt wywinięte, edit: dojrzałąm w pąku, to Aspiryna
Nr 4 - Home & Garden

Jeżeli to wszystkie, to nie wiem co się stało z Burgundy Iceberg - u mnie odrosła, a na pewno ją kopałam, bo wokół jest dużo miejsca "po niej".

Pszczółko taki zestaw od ciebie dotarł do mnie jesienią, a numer 1 jest śliczna, pąki lekko seledynowe w miarę rozwijania się bledną i są białe, później lekko od środka są kremowe, a óżniej brzegi lekko różowieją teraz zmęczone słońcem zaczynają brązowieć

5 czerwca

11 czerwca

13 czerwca

a dziś tak wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies