Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 15:43, 19 maj 2018

Do góry
Dla Kasiuli.. mój świerk aureospocata. Ostatnio nabrał rozpędu.. ale jest śliczny.. najwyżej za nim powstanie kolejny cienisty zakącik.. Nawet nie mam kiedy obfotografować dobra w ogrodzie..
Ogród podlany a nawet zalany, spadło dużo wody.. za chyba cale te 2 miesiące bez deszczu.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:39, 19 maj 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Po wczorajszym ciachaniu wygląda tak:

Bardzo lubię tą Twoją rabatę ze ścieżką, albo bardziej chodzi o wrażenie jakie robi ta ścieżka
Ogród wśród pól i wiatrów 15:37, 19 maj 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Jolu piękne kadry piwonie też kocham miłością wzajemną, u mnie też szpalerek dostaną no i gościa masz fajnego pozdrawiam

Moniś, widzę że klub miłośników piwonii jest coraz większy Ostatnio u nas pogoda im nie służy, wiatry, deszcze poniewierają je trochę. Na szczęście pogoda się stabilizuje, więc liczę na piękne kwiaty. Ja też mam miejsce na "szpalerek" hehe. Dwie zakupione już stoją w poczekalni, jeszcze z jedna by mi się przydała. No bo dwie to jest para.. a trzy to już szpalerek

Dziękuję za miłe słówka i zostawiam wspomniane piwonie, nieco poczochrane przez aurę

Ogród wśród pól i wiatrów 15:31, 19 maj 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Taki gość to miły ale w porze kiedy wszędzie pełno dla niego jedzenia. Zimą to bym się znów tak nie cieszyła. Ale tak wygląda super! No i piękny ogró w ogóle!!

Dzięki Ewelinka za miłe słówka Lubię mój ogród, i zawsze się cieszę, że jeszcze komuś oprócz mnie się podoba Jakieś dwa tygodnie temu byłam zadowolona, że w miarę ogarnięte mam, ale to już nieaktualne. Chwasty biorą górę, nigdy z nimi nie wygram!! No trudno A zając zimą też do nas przychodził, tylko duży. Chyba żadnych szkód nie narobił.

Jak już w temacie jedzenia jesteśmy, to może coś na owocowo ..
"Spionizowana" jeżyna

"Spionizowana" goja Goję to naprawdę trudno utrzymać w ryzach!! Tak się rozrasta na wszystkie strony, że musiałam ją trochę poprzecinać, bo busz by się zrobił!! Wczesną wiosną ciachnęłam ją na jakieś 30 cm nad ziemią, a teraz będzie miała z półtora metra

Na a w oczekiwaniu aż tamte dojrzeją, na szybko już coś do zjedzenia
Wyrośnięta, dojrzała, w miarę słodka - jagoda kamczacka

I tu znów muszę powiedzieć, że po trzech latach wreszcie się nauczyłam ją uprawiać!! Dopiero teraz wiem, że potrzebuje kwaśnej ziemi, jak borówki. A przeważnie piszą - każda ziemia, żadnych wymagań i takie tam bzdury. Dopiero jak siarki sypnęłam, przelałam wodą z octem jabłkowym (takim swoim, prowizorycznym) to się porządne krzaki porobiły i pełno owoców jest. A wcześniej tragedia. Już w tym roku mieliśmy zamiar wymienić ją na czarną porzeczkę. Dobrze, że chwilę poczekałam
Rozpoznawanie chorób i szkodników 15:31, 19 maj 2018

Do góry
Zmierzyłam pH:
Tuja pompony 5,2
Sosna brepo 5,5
Świerk kostelnicek 6,0
Sosna wintergold 6,2
Świerk serbski 6,2

Znalazłam jeszcze jakaś gąsienicę pod sosną:

Kolorowy ogród na piasku 15:20, 19 maj 2018

Do góry
viva napisał(a)

Agato podziel teraz po kwitnieniu, do jesieni już będą ładnymi sadzonkami.

Zielona rabata miała już się pysznić łubinami i czosnkami ale niestety łubiny w tym roku u mnie nie przeżyły. Z kilkunastu sadzonek wyszły trzy ale i te nie zakwitły. Na innej rabacie podobnie. Z czosnkami miałam pierwszy raz taki przypadek aby wszystkie na wiosnę ładnie wystartowały a potem zanikły. Nie było nawet pąków kwiatowych. Wsadziłam dwadzieścia pięć zakwitły dwa.

Ale ta zieloność to chwilowa, bo kwitną już piwonie i inne różności I tak będzie do zimy

Dodawaj fotki. Twoje połączenia roślin są ciekawe. A ja zastanawiam się u siebie i testuję wypełniacze na letniej rabacie. Te eksperymenty to fajne zajęcie
Ogród wśród pól i wiatrów 15:16, 19 maj 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
No ale masz gościa ogrodowego i jak pięknie się prezentuje na tle roślin

Cieszę się zawsze, jak mnie okoliczne zwierzątka odwiedzają Pod warunkiem oczywiście, że szkód nie czynią. Szkoda tylko, że płochliwy jest i nie da się pogłaskać, hehe

Paulinka, zostawiam białe piwonie, co mamy takie same
Zapączkowane na maxa! Czekam na nie z utęsknieniem

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:12, 19 maj 2018

Do góry
Irenko wachalam

i troche lakowych fotek (z nie mojej laki)
Ogród wśród pól i wiatrów 15:11, 19 maj 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kocimiętki nie rozpoznałam. W takiej ilości najlepiej się prezentuje Piwonie w różnych odmianach są u mnie w zaprzyjaźnionej szkółce. Taką koralowa też mają. Oglądałam i pomyślałam o Twojej Nie kupiłam miejsca brak. Piwonie są piękne tylko tak krótko kwitną, ale warto je mieć

Kocimiętka zjada mi obecnie IceDance Ale jej wybaczam. Piwonię jeszcze jedną jasno różową lub białą chętnie bym kupiła, bo mam na nią plan I nawet nie wiem czy coś ciekawego mają w szkółkach u nas lokalnie, bo takie korki na mieście, że mi się w ogóle nie chce wyjeżdżać. Remont na każdej ulicy, w tym główna przeprawa przez Dunajec.

Ponudzę kocimiętkowo, w oczekiwaniu na bonicę

Pozdrówka Mirelka
Ogród wśród pól i wiatrów 15:02, 19 maj 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jola, znów się powtórzę Pięknie psze Pani
Piwonie masz piękne i dorodne - widzę ogrom pąków. Dajesz im coś specjalnego?
Piwonia koralowa cudna! I pomyśleć, że miałam taką samą w ręce i już miałam kupić ale potem zrezygnowałam bo obawiałam się że znów kolejna różowa będzie
Szaraczek słodziak Widać, że podoba mu się u Ciebie i wcale się temu nie dziwię.

Małgosiu dziękuję Piwonie mi rosną bo je miłością karmię To moje ulubione kwiaty! Teraz im skórek jajkowych podsypałam, bo eM. wyczytał, że lubią. Koralowa zrobiła się teraz bardzo bledziutka. Przeszła różne fazy kolorystyczne, ale na pewno do różu jej daleko

Ogród wśród pól i wiatrów 14:55, 19 maj 2018

Do góry
agapant napisał(a)
Mnie też urzekła, jest piękna. Jaka to odmiana?

Niestety nie pamiętam jaka odmiana. Ale pamiętam dobrze, że marudziłam strasznie jak ją kupiłam, byłam rozczarowana, że nie jest pełna i słabo pachnie. A teraz ją bardzo lubię, i to bardzo Zmieniła się od ubiegłego tygodnia, ale jest równie piękna

Do raju daleko - u Ewy 14:54, 19 maj 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Moja nowa skrzyneczka już na miejscu
Dotarła do mnie dzięki Justynce i Gosi Wielkie dzięki Dziewczynki Krzyś Gosi też pomagał - dzięki Krzysiu

skrzynka fantastyczna
Ogród wśród pól i wiatrów 14:50, 19 maj 2018

Do góry
frezja napisał(a)
Ale masz gościa...super
Przy okazji dojrzałam miłorzęby; tniesz je wiosną ?

Gość się zadomowił na całego. A miłorząb został podkrzesany na wiosnę, bo go ewidentnie niosło w jedną stronę. Ciachnęłam większość gałązek na końcach, licząc że się bardziej rozkrzewi.

Miłobrząb też się w sumie zadomowił. Miałabym nawet miejsce na jeszcze jednego, ale nie marikena, tylko saratoga, czy jakoś tak Jak gdzieś spotkam to zakupię
Dwa ogrody 14:40, 19 maj 2018

Do góry
paniprzyroda
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/163/1639780/original.JPG[/img]

Co to są te bordowe liście?
Pamiętajcie o ogrodach 14:22, 19 maj 2018

Do góry
Co rano wstaje nowy dzień,
rozdaje wszystkim to co ma.
Jednemu blask, drugiemu cień
do świtu się nie boi dnia.
Witajcie więc w krainie tej,
gdzie każde dziecko, każdy ptak
piosenką wita nowy dzień
i chwali słodki życia smak.
Piękne jest królestwo nasze,
gdzie nam nikt nie dmucha w kaszę,
gdzie tak samo chwali los
wilga, słowik, wróbel, kos.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:21, 19 maj 2018

Do góry
viva napisał(a)
Agatko, super, że kupiłaś najwięcej Caradonny, będziesz z niej bardzo zadowolona i z łąkowej też
Masz, gdzieś w pobliżu takie zaplecze szałwiowe?
Panorama ogrodowa śliczna

Caradonna jest już rozsławiona na ogrodowisku i rośnie w najpiękniejszych ogrodach miałam tylko ją jedyną kupić, ale nie potrafiłam

Panoramy obrazują dużo, dużo szersze kadry, wszyscy pokazują małe drzewka, ciężko jest pokazać duże drzewo i jego portret w ogrodzie

Zaplecza szałwiowego nie mam, ale pomyślę

Romantyczką jestem, ale czy rozważną?...tymczasem na tarasie surfinie Million Bells

Ogródkowe rewolucje 14:07, 19 maj 2018

Do góry
Cześć, tak sobie wpadłam do Ciebie, i od razu widzę super pomysł z tym murkiem, ale największe wrażenie robi dobór roślin. Jestem zachwycona, też tak chcę

Obecne zdjęcia

tutaj zostało miejsce na wrzośce golden starlet, ale nie mogę ich nigdzie dostać, więc chyba muszę poczekać do wiosny

Atacama pod lasem 13:58, 19 maj 2018

Do góry
chagall napisał(a)
Hortensje - już za momencik
Limelight na trójkatnej:

Kyushu pod płotem:

Aniu widzę, że u Ciebie przepięknie rosną hortensje i chyba dają radę w słońcu, ja zastanawiam się nad hortensjami na stronie południowej ( zrobiło mi się miejsce na nową rabatę), ale wydawało mi się że muszą mieć półcień. Jak to jest u Ciebie?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:58, 19 maj 2018

Do góry
Ale ja tu upchnęłam różności Szkoda tylko,że plastikowych, ale posłuży na lata

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:56, 19 maj 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
dzięki Agatko...jabłonki do\mnie nie przemówiły do Pisardi mnie jednak ciągnie

Drzewce owocowe trzeba umiejętnie prowadzić i przycinać, i mogą przemarzać,
wiśnie są wytrzymalsze i bardziej zwarte

Buk Tricolor, o niego też pytałaś, ja mam dwa zupełnie różne wyglądem, kupione w dwóch różnych szkólkach sąsiedzkich w Pisarzowicach, jeden jest bardzo udany, drugi odziedziczył cechy zwykłego buka, ale ja cenię sobie każdy egzemplarz buka w swoim ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies