Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Anda 18:36, 19 cze 2018

Przepieknie masz, jak zwykle zreszta. Uwielbiam do Ciebie zagladac. Szkoda, ze tak malo masz czasu. Pozdrawiam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Justyna 22:59, 19 cze 2018

Ale fajnie u Ciebie w tym warzywniku, tak przytulnie
mira 23:42, 19 cze 2018

sierika napisał(a)
W połowie lipca tego roku to już nic nie będzie kwitło..taki rok, hehehe.

No co Ty - jeszcze zostaną astry, chryzantemy będą kwitły dzielżany bo liliowce i floksy pewnie już jak jak zazwyczaj - o! a może jesienne kwitnienie róż będzie które bardzo lubię

no a dalie ? ha czekam każdego dnia i latam rano sprawdzić co rozkwitło

mira 23:43, 19 cze 2018

Katkak napisał(a)
Takiego pokemona na tysiaka Ci zostawię z nadzieją, że uśmiech wywoła

hehe od ucha do ucha - cudny

mira 23:46, 19 cze 2018

Anabell napisał(a)
O gratki na tysiączek

w lipcu będą kwitły dalie, jeżówki, wcześnie zaczną astry bylinowe.

Dziś palikowałam wysokie astry,
a sianych i doniczkowanych dali został mi cały platon nie mam gdzie sadzić,
wzbogacą kompostownik.

Haniu kompostownik trzeba ładować - ja to się cieszę teraz z cięcia liściastych drzew - mielimy i idzie do kompostownika - stale kompostu mi mało

dobrze, że przypomniałaś bo bylin nie podparłam i astrów też - a niech ten ogród tez sam sobie poradzi

mira 23:51, 19 cze 2018

tulucy napisał(a)
pietruszka z cytryną? W sensie natki? A efekty po jakim czasie?

Tak natka, rano jak otworzę oczy lecę po pietruszkę, taki mały pęczek, do kielichowego blendera daję szklankę wody, pietruszkę, sok z pół cytryny i czasem banana jak robię nie tylko dla siebie. Z tym bananem to nie wiem cy to już detoks ale banan daje trochę słodkości i dobra konsystencję - to dla poczatkujących zeby się nie zrazili hehe

Efekty ? - nie wiem zwykle 10 dni tylko warto nie żreć wtedy czekolady ani chałwy....

mira 23:58, 19 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne zdjęcia zamieściłaś na tę jubileuszową stronę.
Owoce świdośliwy też mi bardzo zasmakowały. Pietruszki korzeniowej wciąż się nie mogę doczekać. Ani jedna nie wzeszła.

Ach miałam plan na ta stronę i mi nie wyszło - za późno tu przychodzę
dam Ci znać na pewno jak się lepiej postaram

Nie wiem czy świdośliwę jakoś się przerabia - pewnie tak - codziennie tam lecę i się opycham

Z pietruszką się doczytałam i to chyba tak jest.
Rowek na 2 cm i rowek ugnieść ale żeby nie był niżej - podlać rowek, wysiać nasiona - ponoć cały sekret wysiewu i wschodu tkwi w tym aby nasiona nie powpadały za nisko jeśli jest ziemia pulchna - dlatego trzeba ubić - jak wpadną niżej to nie wzejdzie.

mira 00:04, 20 cze 2018

Basilikum napisał(a)
Wrocilam powzdychac do warzywnikowych fotek. U mnie w tym roku taka marnota, ze az zal w ta strone patrzec.
owocami sie najem

o jeszcze udalo sie na 1000 wpisac wiec zostawiam jezoweczke

a dziękuję, a lubisz jeżówki ? ja odmianowych mam mało głównie różowe i białe i to z własnego siewu, czekam na palidę w tym roku ale może nie zakwitnie
mam też Tomato soup, i Jeżówka Milkshake - ta mnie zachwyciła i z niej zbiorę nasiona i wysieję - nie wiem czy powtórzy cechy

mira 00:08, 20 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Rojniki wbrew pozorom lubią wodę kiedyś w czerwcu swoje pokazywałam pod wodą bo mi ulewa zalała i żyją i mają się świetnie

Kompost jest potrzebny za rok się odkujesz ja też cierpię na braki tego dobra więc w tym roku takie sobie robótki, głównie sadzonkowanie. Na dodatek wyjątkowo nie mam kondycji do łopaty. Też odpuszczam. Choć pogoda u mnie nawet lżejsza bo czasem pada.

Ja bym chętnie ziemię popieczarkową kupiła ale Aldona mi mówiła że niestety trochę śmierdzi zanim się zwietrzeje więc u mnie odpada ze względu na sąsiadów

Ja w tym roku nie odpuszczam, muszę odpocząć i zabrać się za renowację ogrodu - to jak remont w domu

pierwszy jałowiec już fik

mira 00:12, 20 cze 2018

vita napisał(a)
Gratki też ślę, oby wiele tysiączków i z nastrojami lepszymi.
Ya rok si odkujemz...klawiatura mi pada_!

Przepraszam za to moje narzekanie - chyba przez te 1000 stron po raz pierwszy - no a przecież wcale się nie starzeję taka pogoda była 140 kilka lat temu więc nie dziwota że tego nie wytrzymała - ale teraz zimno brrr
trochę się oziebiło - więc oddycham i ja i ogród

He he znam problemy klawiatury - trzeba reset zrobić