Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:33, 08 cze 2018

Do góry

Dziękuję za radę i za inspiracje. Od wiosny dokonuję nasadzeń i rabata nie za ciekawie wygląda ale ... dzisiaj posadziłem kolejne, zakupione kwiaty: kosaćce, wilczomlecze, rozchodniki, krwawniki i funkie. Coraz więcej roślin

A co to za trawa na pierwszym zdjęciu? Ta centralna? Pięknie wygląda.
Jeszcze poluję na Hakonechloa All Gold i konwalniki na obwódki
Tęczowo mi 14:19, 08 cze 2018

Do góry
asiek napisał(a)
a tu moje stipki

Pewnie sie zblaznie tym pytaniem, ale co to sa te niskie trawy?
Ogrod stewardessy 14:16, 08 cze 2018

Do góry
Rabata tawulkowa:

Mój 4 arowy azyl... 14:07, 08 cze 2018

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Flammentanz i Rosarium Uetersen

Basiu, to te róże, o które bałaś się w ziemie, że przemarzną?
Nie widać najmniejszego uszczerbku Piękne kwitnienie

Pzodrawiam
Małymi kroczkami do celu... 14:04, 08 cze 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Sprawy załatwione, ładowarka zakupiona czas na zdjęcia

Zacznę od moich ukochanych róż na początek róże lavender i ich towarzystwo

Przepiękne zestawienie
Mam pytanie jaka to dokładnie róza ? czy mogę poprosić o więcej zdjęć z dalszej perspektywy na to połączenie ? Nie mam anie jednej róży ale chyba dla tej sie skusze.... napisz cos więcej prozę o niej, jakie stanowisko i wszystko co dla początkującego różanego laika może być przydatne
Ranczo Edy 13:54, 08 cze 2018

Do góry
aa i kwiatowa panienka z pozdrowieniami pra babcia Jasia wianek uwiła

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 13:43, 08 cze 2018

Do góry
Ta bedzie miala 4 m szerokosci, w obecnej chwili tuje zajmujaj jakies 70/80cm, zostawiejeszcze 80cm na rosniecie i dojscie. Zostaje 2.5m na ambrowiec + horki z zurawkami, ewentualnie obwodka z lawendy. To nadal malo?

Ten siwy prostokat to placyk na laweczke (2 na 3m). Zolty kawalek, to garaz sasiadow.

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 13:42, 08 cze 2018

Do góry
Hmm, no moge ta piwoniowa jeszcze o metr poszerzyc i wysunac lilaka na przod. Bedzie 3m total. Nie moge dac wiecej bo bedzie ciezko przejsc przy czeresni. Czy polaczenie piwonie + zawilce japonskie bedzie udane? Czy raczej myslec o czyms innym? Piwonie chcialabym zostawic tam, uwielbiam te kwiaty.

Sezon 2017 u Hanusi 13:40, 08 cze 2018

Do góry
Ależ pięknie kwiatowo ,
wiadomo gdzie
tylko u Hanusi być musi !!!

Wszystkiego Ogrodowego na 500 tkę kochana

Metamorfoza- nowy ze starego 13:38, 08 cze 2018

Do góry

Macie jakieś pomysły czym zastąpić ten rząd kamyków od strony drogi? Żwir się tam nie sprawdza, co chwilę ktoś lub coś rozkopuje mi kamyki..
Ranczo Edy 13:35, 08 cze 2018

Do góry
haaa dziękuję Hanusia nadal ukrop siedzę w domku jutro akcja znów z dzieciaczkami trza zbierać siły buziaczki Hanusia

zapachy zostawiam

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:33, 08 cze 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Basiu, wypluj te słowa...
Ja mam już serdecznie dość tych upałów...jak dla mnie to teraz tydzień mogłoby padać...

Róże pięknie Ci kwitną Tylko stać i patrzeć...

Pozdrawiam

Radziu a jak Twoje wiosenne nabytki?

u mnie też ,tydzień deszczu by się przydał...ale jak na razie nic o tym nie mówią prognozy

Najbardziej ze wszystkich róż Alchymist ma różnorodne kwiaty..wszystkie zdj,ecia z jednej gałęzi

Moja bajka 13:27, 08 cze 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Hej Kasiu

Wpadła mi w oko ta róża...co to za odmiana?

Ale mi się u ciebie podoba ten busz na rabatach Pamiętam jak kiedyś pisałaś, o wizycie Małej Mi w Twoim ogrodzie...i że padły słowa (nie zacytuję), że masz tyle drzew, drzewek na rabatach...a ja jak teraz patrzę, to zazdroszczę...tworzą super atmosferę, a tym samym dają cień...mi tego brakuje

Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:21, 08 cze 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
I znowu upały...ususzy nas na amen

Basiu, wypluj te słowa...
Ja mam już serdecznie dość tych upałów...jak dla mnie to teraz tydzień mogłoby padać...

Róże pięknie Ci kwitną Tylko stać i patrzeć...

Pozdrawiam
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:14, 08 cze 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)

jak Wam sie ten pomysl podoba?

Podoba i to bardzo Uważam, że Świetnie tam będzie wyglądać A co zamierzasz posadzić w wodzie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:10, 08 cze 2018

Do góry
Boziu...polska Prowansja Ale super...w ogóle jak lawenda pięknie rośnie. Myślałem, że ona to bardziej kapryśna roślina, lubi przemarzać itd.

Musiałem się cofnąć ładnych kilkanaście stron w tył bo pędzicie niesamowicie A ogród z fotek na fotki coraz to inny...taki urok bylinówek

Sylwia zwróciłem uwagę na rośliny na łące...co to za kfiotki?

Ten różowy po środku...

I te fioletowe główki z tyłu...

Pozdrawiam serdecznie
choroba sosny i brzozy 13:08, 08 cze 2018

Do góry
Witam wszystkich na forum
bardzo lubię czytać różne wątki i wykorzystuje także wiele rad co bardzo ułatwia mi rozwiązywać problemy z moim ogrodem ponieważ od roku zaczęłam sadzić i kompletnie się na tym nie znam.
Proszę o pomoc w sprawie moich dwóch drzewek:

1) to stara sosna ma ponad 10 lat i od roku może 1,5 zobaczyłam że igły jej zaczynają brązowieć, dodatkowo pojawił się wyciek soków na korze. Czy to jest choroba grzybowa?
Ogólny stan nie jest zły bo nowe odrosty są zielone,ale brązowienie igieł chyba jest za duże i pojawia się już wiosną.
Proszę o pomoc co można zrobić bo w tym roku chciałam pod nią zrobić nowe nasadzenia ale jak to grzyb to muszę się powstrzymać. dodam że ok. kilku metrów od sosny są krzaki malin. Więc spryskanie sosnę jakimś mocnym specyfikiem nie za bardzo mi się podoba.

2) druga to brzoza golden treasure wsadzona w tamtym roku. Pięknie rosła aż do maja tego roku kiedy pojawiły się brązowe plamy na listkach. Czy to tez jest grzyb?
czym to psikać albo podlewać? czy jest jakiś środek ekologiczny do ochrony roślin który by pomógł? a jeżeli nie to proszę o skuteczne rozwiązanie które ochroni brzozę.

pozdrawiam
Ewa

Małymi kroczkami do celu... 12:48, 08 cze 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Cześć, Paulinko, a jak już nakarmisz głodny brzuszek, napiszesz mi, jaka trawa ma takie ładne piórka?
Znowu na wsi 12:47, 08 cze 2018
Do góry
Joku napisał(a)
Na koniec bratki na tarasie

Jolu, uwolnij ptaszka

Takie wilkinowe rożki mam , oświeciło mnie u Ciebie, a szukałam czegoś lekkiego, na lekką ściankę przy Carporcie.
Jeszcze zapytam o ułudkę, czy ma ładne liście cały sezon? Potrzebuję takiej rośliny, kwitnącej dość długo, zimozielonej, o większych liściach niż floks szydlasty, miaałaby rosnąć tuż przy tarasie, coś jak u Ciebie, w miejscu, gdzie masz białe fiołki, tylko że mój taras jest na równi z gruntem i roślina mogłaby sobie spokojnie na niego "wchodzić.
Ogród do odnowy 12:38, 08 cze 2018

Do góry
Z korespondencji wynika, że to Gospel

w realu jest ciemniejsza,
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies