Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 08:59, 16 maj 2018

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 08:54, 16 maj 2018

Do góry
Przywieźli pierwszą przyczepę ziemi, nie jest zła ale zdarzają się grudy żółto brunatnej gliny...
Nasz przydomowy ogródek 08:50, 16 maj 2018

Do góry
Właśnie wczoraj skróciłem Haniu. Za bardzo poszła w górę i na boki. Nie umiem tak profilować drzewek jak Boguś. Może by pasowało od dołu podgolić na bonsai. Ale jest jak jest.
To u Ciebie piwonie są w normalnym czasie czyli przed Bożym Ciałem. U mnie nieźle przygrzało. Pozdrawiam. A sosenka po cięciu.

Ogródek Iwony II 08:47, 16 maj 2018

Do góry
koliber napisał(a)
Iwonko, piękny maj u Ciebie
U mnie do tej pory też problem z suszą był, ale od wczoraj trochę leci tego deszczu z nieba więc pocieszam się tym, że choć trochę ulży on roślinkom One cierpiały z niedostatku wody, a moje ręce cierpiały z noszenia konewek z wodą

Pozdrawiam

P.S. Ale masz ładną kicię

Cześć Anetko. Zajrzałam do twojego wątku, bo chyba jeszcze nie byłam i masz bardzo ładny ogród. Musze tam wrócić i wątek przeczytać. Póki stron nie ma za dużo
Zawilca ci zostawiam i moje hostowisko. Lecę do pracy

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:46, 16 maj 2018

Do góry
Milka napisał(a)
mąż zrobił stolik lub też taboret z plastra dębu
ścięłam kilka gałęzi perukowca, moczy się i będę znowu tworzyć egzemplarz na pniu

Świetny ten pomysł Ależ ten stolik mi się podoba
Ogrodzenie działki - prośba o pomoc :) 08:43, 16 maj 2018

Do góry
Znalazłam tez coś takiego jak obrzeża palisadowe. Ładne to ale czy wytrzyma jakiś czas? Dolny poziom siatki dokładnie nie wiem jaki jest ale na pewno pozwoli na umieszczenie zwykłych krawęzników czy właśnie tych obrzeży palisadowych.
Ogródek Iwony II 08:41, 16 maj 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Iwonko, ale jesteś w Zbyszku zakochana
Śliczny ogród, ja też uwielbiam maj i czerwiec Moje koty też po obrzeżach i po ścieżkach

Mireczko, fotki inaczej pokazują ogród. To tylko takie patrzenie przez małe okienko.

Uczę się wydobywać piękno ze zdjęcia. Uczę się ładnie kadrować. Jeszcze sporo muszę poczytać o obsłudze aparatu.

Na żywo też go lubię. I te ptaszki ćwierkające. Choć koleżanka ostatnio mówiła, ze się nie wyspała, bo sobie koncert zrobiły o 3.20

Rododendrony u mnie zaczynają.

O wiele szybciej, niż rok temu. I gdybym im wody od dołu nie dała, byłoby po kwiatach. Kwiaty omdlałe. Cały czas trzeba pilnować...

Dostały wody i dziś już jest lepiej ...
Pszczelarnia 08:24, 16 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dla Agnieszki z Jurajskiego jeszcze raz jarzęby szwedzkie pod jesionami i akacją (rozstaw co 2,5 - 3,0 m):

Dziękuję
Miskant - Miscanthus 08:24, 16 maj 2018

Do góry

Potrzebuję pomocy w identyfikacji. Kupiłem sadzonkę, kiedy nie miała jeszcze liście jako morning light.
Teraz zaczęła wypuszczać liście, jednak są one "rurkowe"... zupełnie inne niż inne miskanty.
Czy to miskant morning light? Czy zupełnie inna roślina?
Małymi kroczkami do celu... 08:15, 16 maj 2018

Do góry
Zdrowka!

Tak ten klon rosnie spory. U mnie wszystkie klony za szybko rosna. Moze to sprawa ziemi. Ten przemarzal co zime. Dopiero od dwoch lat jest z tym spokoj. No i pieknie sie przebarwia jesienia. Moze skusisz sie na osakazuki- jest jeszcze piekniejszy
Moj jeszcze maly-pieknie wypuszcza wiosna liscie, latem tez ladny a jesienia magia kolorow.

A tu ten twoj.

A tak wygladal 5 lat temu

Mam nadzieje, ze ci nie zasmiecilam watku

Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:13, 16 maj 2018

Do góry
Coś mi atakuje ogród, najpierw ofiarą padła tuja, pompony usychają i brązowieją.
Opryskałam dwa razy Aliette i jakby jest lepiej, te dolne są bardziej zielone, góra dalej sucha.

No ale leci dalej:
świerki, sosny.

Iglaków mam sporo, opryskać mogę w zasadzie wszystko, tylko czy tym Aliette czy czym?
Poradźcie proszę coś, bo nie chcę stracić wszystkiego.
Najpierw myślałam, że to może kwestia tego, że czasem na drodze stoi woda, jak ziemia nie nadąży zbierać i wlewa się na działkę i czasem rośliny stoją w wodzie aż zejdzie, ale stoi tylko tuja i serby pod samym ogrodzeniem, a chore jest prawie wszystko.
Jeszcze tylko cisy się uchowały.
I to nie jest jedna rabata czy jedna strona domu, różanecznik kompletnie w przeciwległej stronie domu także wygląda źle.
Sezon 2017 u Hanusi 08:13, 16 maj 2018

Do góry
U mnie z bzyczkami w tym roku słabo, albo ja nie mam czasu ich oglądać?
Pan obok działek zlikwidował pasiekę, od razu to jest zauważalne.

Jak w czerwcu zawiązki nie pospadają, to owoc będzie. Rośliny nadmiar zawiązków zrzucają samoistnie w okolicach Św,Jana.

Ogródek Iwony II 08:12, 16 maj 2018

Do góry
bacowa napisał(a)

Ma chłopak parcie na szkło , hi ,hi.

Bez niego czasem by nie wszystko było zrobione. Nie umiem kłaść tych obrzeży
Sporo jego rękami jest zrobione. Ja już umiem siedzieć w ogrodzie. Zbyszek jeszcze nie bardzo. Chociaż w niedzielę ja byłam w pracy - organizowaliśmy biegi. A on fotele i na słońcu się opalał Zazdrościłam mu, no ale potem wspólna kawa w ogrodzie była I wspólne podlewanie

Dziś wycinam tulipany - taki mam plan. Niektóre jeszcze kwitną, niektóre mają już żółte liście. 23-go maja komisja konkursowa odwiedzi moje "Gospodarstwo". Taka gminna Nie wiem, czego się spodziewać...

Uwielbiam czosnki. W tym roku mam chociaż w różnych odcieniach.

Dokupywałam jesienią

Ogród wśród pól i wiatrów 08:05, 16 maj 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Kurczę, moje piwonie już drugi rok po podzieleniu nie chcą kwitnąć.
W zeszłym roku nawet nie próbowały, w tym roku - pokazały takie maleńkie pączki, które nie rozkwitły i teraz nie wiem - czekać kolejny rok, czy przesadzać w sierpniu?

Odziedziczylam 2 piwonie po poprzednich wlascicielach. Marne i niekwitnce. Zaczelam swoje zima posypywac popiolem z kominka i co roku, sa bardzo obsypane kwiatami . Moze poprostu czegos im brakuje?

Moje rosna na piaszczystej, kamienistej glinie. Nie podlewam nigdy Czasem sypne obornikiem przekompostowanym.
Ogródek Iwony II 08:03, 16 maj 2018

Do góry

Klon pospolity, nieszczepiony - ten duży, posadzony chyba dwa lata temu przy tarasie, by dawał cień w południe.

Ogródek Iwony II 07:59, 16 maj 2018

Do góry
A teraz kilka inspiracji ogrodowych i dla tych, co lubią pismo obrazkowe. Kocham maj w ogrodzie

Zawsze po obrzeżu chodzi I jak to jest, ze w kadrze często go łapię? Lolek.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:53, 16 maj 2018

Do góry
I tylko napisze ze moj i ogród jest miesiąc do przodu a swiadczy o tym fakt ze zaczela mi kwitnąć stipa!
Dla porownania data z zeszlego roku
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 07:40, 16 maj 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
No tak jakoś. Z bukszpanami lub bez.

Mnie się podoba Twój plan, z buksami. Ale nie robiłabym ścieżki.
Ogródek Iwony II 07:32, 16 maj 2018

Do góry
Ostatnia rabata dostała obrzeża w sobotę. Oczywiście Zbyszek kładł. Kochany chłopak, sporo pomaga mi w ogrodzie, jak tylko jest w domu.
Tak było:

Tak jest:

Teraz fajnie to wygląda. Nawet rabatę mi Zbyszek poszerzył kawałek

I podlewa z jednej strony, ja z drugiej strony ogrodu. Nawet na fotkę się wprosił, hi, hi

Ogród za grosze 07:27, 16 maj 2018

Do góry
sadzonki róż po zimie

i inne przedszkolaki

i nowa powstająca rabata cienista-nibyleśna czeka na różowe leśne zawilce i kolejne paprocie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies