Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

eda 23:02, 04 lip 2018

Kasiek napisał(a)

Edytko

Bosko....
Kawa 13:09, 05 lip 2018

Kasia nooo
jestem w szoku!
jeju
tyle pięknych roślin
szkoda że nie ma teleportacji

trzymam kciuki za nowe przedsięwzięcie!!

no małżeowi się nie dziwię że rubensa nie chce oddać!!
przecież to wizytówka Ciebie i twojego ogrodu!!!
Makao_J 15:11, 05 lip 2018

O kurcze ale demolka w ogrodzie. Rośliny które wywieźliście zdrowo wyglądają. Mam nadzieję że nowy właściciel będzie o nie dbał.
Figaro 17:26, 05 lip 2018

I ja tez sie ciesze ze sie na to zdecydowalas. W koncu jak przyjade to juz nie bedziesz lopata machac. I ze dostalismy te rosliny bo i rodzice sie ciesza i tesciowie. I chyba zostawilam u Ciebie sweter. Jest?
Efffa 21:40, 05 lip 2018

Kasiek napisał(a)
Moj ogrod ma okolo 10 lat. 10 lat to duzo czy malo dla ogrodu ? Napewno przez ten czas, rosliny sie rozrosly, ogrod nabral jakiegos stylu, cos sie moze podobac, cos nie. Przez ten czas, nie przeprowadzalam jakis wielkich rewolucji, podobal mi sie ogolny zarys...Dosadzalam jedynie rosliny, rosliny, ktore spodobaly mi sie tu, na Ogrodowisku...Pomalutku, niedostrzegalnie, zaczelam odchodzic od pierwotnego planu...zaczelam zbierac rosliny, w mysli, ze wszystko sie zmiesci, w mysli, ze o rany, jakie to piekne...Tak zaczal robic sie busz i tak, zaczelam dokladac sobie pracy...Kocham swoj ogrod, kocham moje rosliny, ale, kocham tez moje inne zajecia, hobby, pasje...I nie chce byc niewolnikiem miejsca, miejsca, ktore ma mi dawac, a przynajmniej powinno, wytchnienie i zapewniac odpoczynek.
Wiem, bez pracy nie ma...Wiem. Ale przeciez nie likwiduje ogrodu, nie posadze w nim skal i nie przysypie piachem...Chce spokojnie jezdzic na urlopy, wypady w gory, chce siedziec z przyjaciolmi wieczorami przy blasku swiec lub i ogniska, chce w nim odpoczywac i czytac ksiazki. Chce podziwiac male stworzenia mieszkajace w nim. Chce odpoczynku i spokoju. Chce, wiec musze zmienic styl ogrodu i zaczac te sprawe od poczatku

Jak ja Cię dobrze rozumiem,ja też zaczęłam się pozbywać rabat,poprostu już nie ogarnialam mimo że naprawdę mam mały ogród,zawsze gdzieś z tyłu głowy miałam w planach ogród minimalistyczny,ale niestety wszystko by się chciało mieć,więc się kupowało,po czasie już oddawali komuś innemu,nie dorabiam nowych rabat,mój ogród jest tylko z przodu od frontu i tył- taras,z boku posadzę jednakowe graby w trawniku i wiesz co? Dobrze mi z tym.Tez mam jeszcze inne hobby ,zaunteresowania,pasje...Trzymam za Ciebie kciuki
Muszelka 22:03, 05 lip 2018

Kasiek napisał(a)

... Kocham swoj ogrod, kocham moje rosliny, ale, kocham tez moje inne zajecia, hobby, pasje...I nie chce byc niewolnikiem miejsca, miejsca, ktore ma mi dawac, a przynajmniej powinno, wytchnienie i zapewniac odpoczynek.
(...)
Chce spokojnie jezdzic na urlopy, wypady w gory, chce siedziec z przyjaciolmi wieczorami przy blasku swiec lub i ogniska, chce w nim odpoczywac i czytac ksiazki. Chce podziwiac male stworzenia mieszkajace w nim. Chce odpoczynku i spokoju...

Witaj w Klubie!

Efffa 22:09, 05 lip 2018

Kasiek to jakie plany masz teraz na ogród? Jaka wizja?
Mixtoorka 08:18, 06 lip 2018

trzymam kciuki mocno!!!
Magleska 08:52, 06 lip 2018

Wow jaka demolka ...

...ale jestem Ciekawa co nowego stworzysz

Bardzo mocno trzymam kciuki za realizację buziaki
Kasiek 15:28, 06 lip 2018

Nie, to nie jest ladowisko dla Ufo Robi sie...Zgaduj zgadula