Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lubię go :) 09:47, 14 maj 2018

Do góry
lutroja napisał(a)
i zaczątek nowej rabaty, ławka miejsce ma - jeszcze reszta
(synek i M pomagali )

Ławeczka elegancka no i nowe miejsce powstaje
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:43, 14 maj 2018

Do góry
Nallar napisał(a)

Znasz imię tego wstydliwego powojnika?

Ewa to jest 'Multiblue'...prawie mi zanikł i w tym roku znowu się pomału ośmiela

Jeszcze we fiolecie

Zeszłoroczna szałwia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:42, 14 maj 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pospacerowałam , pooglądałam , pięknie.

Dziękuję Bogdziu, że zaglądasz

Iryskowo i szuwarkowo, wiem, że iryski też lubisz, pierwszy kwitnie żółty

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:41, 14 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ważka śliczna, u nas od kiedy jest większe oczko też przylatują, choć nie mam pojęcia skąd, bo dookoła wody nie ma. W rowie sucho od dwóch miesięcy.

Ważki, zaczęły się pojawiać jest ich teraz coraz więcej, są kiedy tylko zaczynają kwitnąć rośliny błotne i przybrzegowe
eM pyta kiedy przeleci do nas fruczak gołąbek, ale on moze się pojwić najwcześniej w czerwcu...lubi petunie, właśnie je posadziłam, żeby go przyciągnąć

W górach na wys. 1000mnpm...fruwają gromadnie motyle paź królowej, cudowny widok

Kloniki mają noski

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:34, 14 maj 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

To bodziszek żałobny 'Samobor', a drzewko to magnolia, do końca nie wiadomo jaka, bo to pomyłka.
Tam wyglądał to miejsce w drugim tygodni kwietnia.

O już jedną odpowiedź znalazłam Pozdrawiam
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:26, 14 maj 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Koniec narzekania. Trzeba się cieszyć małymi nawet drobiazgami Tak jak na przykład ta jedna plama fioletu, która się pojawiała na chwilkę. Z powodu opuchlaków nie dosadzam różaneczników, choć te co mam pomimo koronkowych liści dobrze u mnie rosną. Podziwiam u innych i cieszę się swoimi 4 sztukami, moża prawie powiedzieć ,że 3 sztukami.
Moje dwa fioletowe wyglądają jak jeden krzew, połączyły się i kwiat prawie identyczny. Jeden tylko delikatnie później zakwita.

Pięknie jest! Czy ten bodziszek to jest żałobny Sambor? Widziałam takiego (w każdym razie podobny) wczoraj posadzonego przy placu zabaw i na żywo był śliczny. W ogóle bodziszki są ładne A pamiętasz może nazwę różanecznika?
Co do plag to one najbardziej bolą jak ma się tylko parę roślinek (a mam teraz właśnie niewiele, bo zaczynam). Ostatnio kret mi rył w skarpie, podkopał wszystkie korzenie, wczoraj go złapałam (kreta znaczy)! i mąż wyniósł na pole, mam nadzieję, że nie wróci.
Ogrodowe kreacje 09:26, 14 maj 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Polarnacht:

Piekny kolor tego rododendrona jak przemwitnie oberwij suche kwiaty . Taki by mi sie przydal. Poszukam.
Pokaz tego miskanta.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:22, 14 maj 2018

Do góry
Dla wszystkich przemiłych Kobietek, odwiedzających i komplementujących zalążek mojego ogrodu- pomidorek
Ledwo od ziemi odrósł, ale kwitnie ostro To jeden z tych ambitnych

Życie w wiejskim ogrodzie 09:19, 14 maj 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Trochę kadrów ...

Tyle pięknych zdjęć pokazałeś, a ja - nie wiedzieć czemu - zapinowałam akurat to.

Może ze względu na harmonię i spokój, które bije z tego ujęcia
a może dlatego, że to jeden z niewielu przypadków, kiedy ścieżka jest atutem zdjęcia, a nie zawadą
Przerwa na kawę... 09:17, 14 maj 2018

Do góry
Odkryłam jeszcze jeden patent - aqua gel do doniczek. Jak to ładnie trzyma wodę! Aż w szoku jestem. Mam płytkie doniczki zawsze szybko wysychały a teraz 2 dni wilgoć się utrzymała i w sumie nie trzeba było jeszcze podlewać. Wygląda co prawda jak jajeczka ślimaków ale spełnia zadanie. Tylko trzeba pamiętać, że mocno się poziom ziemi podnosi. Tu w doniczce ponad 1 cm a wsypałam taką małą nakrętkę.
Moja bajka 09:16, 14 maj 2018

Do góry
Kochani ratunku! Moje cisy są oblepione czymś takim, czy to tarczmiki? Czym z tym walczyć?
Ptasi gaj 09:14, 14 maj 2018

Do góry
elka_ napisał(a)
Elu, robisz nasadzenia w lesie sosnowym, a masz tam nawodnienie?, bo rodki mogą nie przeżyć, zresztą hosty też lubią wilgoć.

Obłędnie! Chciałabym to zobaczyć na żywo

Juz rabata zrobiona i w polowie obsadzona napewno nawodnienie zrobie.
Podlewam co drugi dzien wszystkie rosliny reczni bo nie wszedzie kropelki sa.
Tutaj akurat tak ze wzgledu na tuje na gorce.
Zakręcony ogród 09:12, 14 maj 2018

Do góry
a moje kfiotki szaleją

limki te . które juz u mnie rosły wielgachne już

i berberysowa ( sporo ich tam jest ,żeby pieseł nie wchodził ):
tutaj z tyłu za limkami jeszcze sporo miejsca mam. Myślę,żeby gracki dosadzić co myślicie ?

i mój jedyny w tym roku czosnek się załapał

Z Pszenicznej ... 09:05, 14 maj 2018

Do góry
I końcówka szpaleru hortensji i początek rabaty jesiennej.
Derenie się w końcu zebrały, nie wiem czy jeden nie będzie przesadzany. Chyba za blisko świerka go posadziłam...

Z Pszenicznej ... 09:03, 14 maj 2018

Do góry
Hortensje - szpaler. Doszły czosnki, sadzone 2 lata temu.

Mała dziewczynka bawi się w chowanego przed mamą

Ogrod stewardessy 09:03, 14 maj 2018

Do góry
Wczoraj wybralam sie do Parku Rododendronow w Bremen.
Niestety moj maz zabral w delegacje kabel i nie moge zgrac zdjec. Moze w przyszlym tygodniu cos powrzucam.

Te dwa byly zrobione telefonem ale swiatlo nie bardzo.

Polecam wyprawe do tego parku. W maju mozna podziwiac azalie i rododendrony a w innych miesiacach rabaty rozane. Slyszalam, ze godny polecenia jest tez ogrod botaniczny. Niestety ja do niego nie doszlam. Zlapalo mnie przeziebienie i wczorajszy upal strasznie mi doskwieral. Nie bardzo nadawalam sie na dalsze spacerowanie.

Z Pszenicznej ... 09:02, 14 maj 2018

Do góry
U mnie też kolorowo dzięki rh

Świecą kolorami z daleka

Z Pszenicznej ... 09:01, 14 maj 2018

Do góry
Łubiny w tym roku niższe, śpieszą się z kwitnieniem w tym roku, zamiast rosnąć w górę.

Irysy już niedługo się wyklują

zieleń wszędzie

Z Pszenicznej ... 08:59, 14 maj 2018

Do góry
Zdjęcia z wczoraj - przyśpieszyło się to kwitnienie wszystkiego.
Peonie dostały już podpórki, mają dużo kwiatów, co niektóre irysy także

Trawnik spalony / zniszczony nawozem 08:56, 14 maj 2018

Do góry
Dzień dobry,tak wygląda mój trawnik po posypaniu najpierw polifoską a po ok.3 tygodniach spryskany środkiem na chwasty TARGET KLINIK DUO 360 SL,czy to jest spalone?jeśli tak to przez który środek? jak teraz postępować?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies