Dla Juzi kilka fotek skarpy porośnietej irgą płożącą. Nachylenie co prawda mniejsze, ale jakieś porównanie jest. Gdzieniegdzie przebijają się chwasty, które w mojej ocenie dodają uroku.
Dziękuję Ewo.
Właśnie dziś przycielam bodziszka żałobnego bo mnie denerwował taki wysoki i nijaki. Potem on odbija i ładniej z liści wygląda.
Kolejne bodziszki kwitną.
Piękne ujęcie, a tzw. "takie tam" idealnie wpisują się w charakter ogrodu. Chciałabym żeby moje powojniki były tak bujne Co to za odmiana? Jeszcze uczę się jak dbać o swoje U mnie dopiero początek kwitnienia tych późniejszych, wiosenne już zdobią puchatymi kwiatostanami
Wczoraj wyplewiłam trochę na kuchennej i zmieniłam tylne nasadzenia, ciągle ją dopracowuję już niedużo jej brakuje. Wyrzuciłam z przodu turzycę szerokolistną i głowiłam się co dać wzamian żeby chciało rosnąć na wilgotnym i większości cienistym miejscu, do tego musi być nie za dużych rozmiarów. W pierwszej wersji miała być turzyca od Sylwi, ale ona potrafi przyrosnąć mocno, więc zdecydowałam się na mniejszą bergenię od Iwonki (nazwy nie znam, kwitnie na biało). Ale i tak zanim ją rozmnożę to wsadziłam biało-zieloną miodunkę, udającą trawę szerokolistną