Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 12:51, 08 lis 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
No Edytka.....piękne jesienne kadry!!!A ludzie to czasem nie przystają i nie robią fotek z Twoim przedpłociem?

haha, tego nie wiem, na razie nikogo na robieniu fotek nie przyłapałam
Tu ma być ogród :) 12:50, 08 lis 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I jak nie lubić takiej jesieni

chyba się nie da
Tu ma być ogród :) 12:50, 08 lis 2017

Do góry
wrobelki napisał(a)
Twoja sesleria zachwyca zresztą nie tylko ona. Zastanawiałam się co dać między szałwię i już wiem że chce seslerię jesienną zdecydowanie

Tam jej się dobrze rośnie, chyba zgodnie z zasadą, że im gorsza ziemia tym sesleria będzie sobie lepiej radzić

Ja też miałam tam na początku duet sesleria jesienna i szałwia Deep Blue, jest to bardzo udane połączenie, ale ja szałwię wysadziłam, bo jednak uznałam, że bardziej mi się podoba jak pomiędzy seslerią nic nie rośnie.
Tu ma być ogród :) 12:43, 08 lis 2017

Do góry
Krakus napisał(a)
lato jeszcze u Ciebie...widac że grabiłaś bo listka nie uświadczysz i aż nieprzyzwoicie czysto na rabatach...nic sobie na wiosnę nie zostawiasz? ;P

przedpłocie jak każdy podziwiam...a przypomnisz co to za miskant ?

Grabi nie trzymałam w ręku, na szczęście kosiarka z trawnika wszystko pozbierała, no ale wiadomo, że o tej porze roku porządek można mieć tylko na chwilę, znowu liści naleciało.

Te miskanty to odmiana Kleine Fontane.
Tu ma być ogród :) 12:40, 08 lis 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Szalone jeżówki. U mnie też kwitną, ale nie tak obficie.
VW w tym roku trzy razy przesadzałam i nadal kwitną, są niesamowite.

Edyta cały Twój ogród pięknie się prezentuje. Jednak mam w nim swoje ulubione miejsca. Przedpłociem też jestem zauroczona

U mnie VW też spokoju nie zaznały - jeszcze nie są na swoim ostatecznym miejscu, mam nadzieję, że wiosną ładnie odbiją - na pewno są w 3 moich ulubionych odmian.

Przedpłocie ma teraz bardzo fajny czas - miskanty się cudnie przebarwiły, Umbry też próbują im dorównać - jest moc!
Tu ma być ogród :) 12:37, 08 lis 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
Matko następna co w innym klimacie mieszkasz faktycznie lato wraz z jesienią i to w listopadzie raki duet niesamowita ilość kwiatów Jeszce!

to prawda, dosyć długo ogród cieszy oczy w tym roku.

Tu ma być ogród :) 12:36, 08 lis 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Edytko cudne foteczki, ależ jeszcze masz pięknie w ogrodzie piękną pogodę dzisiaj mieliśmy, to fajnie się działało
No i jeszcze muszę dodać, że te Twoje przed płocie to za mną chodzi w dzień i w nocy no zakochana jestem w nim buziok

Te kilka pogodnych dni mnie uratowało, można w końcu powiedzieć, że się odrobiłam ze wszystkim co trzeba, a nawet kilka nadplanowych rzeczy zostało zrobione, bo miałam pomocnika.

I co Ty z tym zakochaniem poczniesz ?

Tu ma być ogród :) 12:34, 08 lis 2017

Do góry
Anetka napisał(a)
Przepiękne trawy przed płotem. napisz jaki to miskant obok selserii i ile już ma.

Dziękuję.
Miskanty to Kleine Fontane, sadziłam w ubiegłym roku w maju, miały dosłownie po dwa ździbełka, a takie wielkie wyrosły, może to zasługa kompostu, który dostały w dołki i podlewania gnojówką z pokrzyw kilka razy w sezonie.

Tutaj fotki przedpłocia zaraz po obsadzeniu.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=771

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=786
Tu ma być ogród :) 12:26, 08 lis 2017

Do góry
Zana napisał(a)

Cytuję, bo to jest jakiś szok normalnie! W listopadzie lato w pełni bez mała.

Ale zdjęcie przedpłocia z miskantami i umbrami to mnie powaliło. Moja jedna jedyna umbra ma jeszcze listki zielone. Wszystko inne też piękne.
A powiedz jakie to drzewo masz przed serbami? Pewnie pisałaś, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć.

A moje tulipany żółtozielone to też te Formosa (czy jakoś tak). W każdym razie te same co Twoje. Miałaś je już wcześniej?

Poszalały te róże i jeżówki, jeszcze by kwitły, ale przymrozek zapowiadają to pościnam do wazonu.

To drzewo, o które pytasz to tulipanowiec.
Umbry w ubiegłym roku tak porządnie wybarwione miałam w połowie listopada, teraz takiego efektu nie będzie, bo choć kolor już łapią, to wiatr większość liści z nich zmiótł.

Tulipanów Formosa nie miałam wcześniej, ale one są z grupy Viridiflora, a swego czasu Magnolia mi pisała, że one powtarzają kwitnienie w kolejnych latach i się mnożą.

Dziękuję za pochwałę przedpłocia.
Tu ma być ogród :) 12:21, 08 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
no normalnie nie moge patrzec na te twoje miskanty tak mi sie podobaja

Sama bym się mogła na nie gapić i gapić
Tu ma być ogród :) 13:57, 06 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Pięknie!
Zielonym do góry... 22:08, 04 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dwa lata temu taki sam los spotkał naszą trampolinę, tylko z 1,5 km od domu poleciała w pola i w częściach ja znosiliśmy, nic się już z niej zrobić nie dało - a Twoja jeszcze do poskładania?

Super te rozchodniki masz, czekam na przesyłkę wiosną, skoro teraz się nie udało.

no mam nadzieję, że sie uda poskładać ale to po zimie się zobaczy...teraz inne rzeczy ważne na głowie przez co nie miałem jak wysłać...nie zapomniałem i zapisałem sobie i właśnie wiosną przyślę co obiecałem...może i łatwiej będzie bo kapustki mniejsze a lepsza gwarancja przyjęcia
Tu ma być ogród :) 20:05, 04 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wiem bo zajrzałam w ich poszukiwaniu, a tu bida - popraw się jutro

A u mnie róże i niektóre jeżówki kwitną na całego i jeszcze tyle pąków mają.

Cytuję, bo to jest jakiś szok normalnie! W listopadzie lato w pełni bez mała.

Ale zdjęcie przedpłocia z miskantami i umbrami to mnie powaliło. Moja jedna jedyna umbra ma jeszcze listki zielone. Wszystko inne też piękne.
A powiedz jakie to drzewo masz przed serbami? Pewnie pisałaś, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć.

A moje tulipany żółtozielone to też te Formosa (czy jakoś tak). W każdym razie te same co Twoje. Miałaś je już wcześniej?
Tu ma być ogród :) 19:44, 04 lis 2017

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:42, 04 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Hej, udało się wykorzystać słoneczną pogodę? Masz już cebule z głowy?

Hejka, od rana w boju Wsadziłam ponad 400 krokusów, 120 tulipków i trochu cebulicy mam nadzieję, że będą ładnie kwitnąć na wiosnę ale jeszcze mi zostało dużo drobnicy do poczekalnika wsadzić może jutro się uda skończyć
Tu ma być ogród :) 19:37, 04 lis 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 19:35, 04 lis 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 19:33, 04 lis 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 19:29, 04 lis 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 19:29, 04 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wiem bo zajrzałam w ich poszukiwaniu, a tu bida - popraw się jutro

A u mnie róże i niektóre jeżówki kwitną na całego i jeszcze tyle pąków mają.

Masz rację ogród jak nie listopadowy.Tyle jeszcze róż u Ciebie kwitnie.
Ps.U mnie jeszcze Rudbekia Shery Brandy kwitnie i ta zwykła żółta. Róż nie mam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies