Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:26, 05 kwi 2018

Do góry
a tu dla zastanwiających sie czy stipa przeżyła egezeplarze które bedą żyć
zielone igiełki dość wyraźnie widoczne

dziwne...w zeszłym roku padły częściowo stipy pod ścianą domu a w tym roku na odrót...lepiej wyglądają własnie te
Mirkowy ogród (początki) 12:17, 05 kwi 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonka w tym roku orlików nie siałam. W zeszłym roku mi szybko wzeszły ale siałam w maju. Ciekawe czy zakwitną . Rudbekia u mnie w pierwszym roku miałam do kolan(te pikowane) a tych co mi się już nie chciało pikować były niższe.

Ps. Molinia nie wykiełkowała bo w kłosach nie było nasion.
Za to Sesleria piękna.

U mnie orliki bardzo szybko weszły 7 dni teraz mają ok 3-4 cm.
Również stipa też ładnie rośnie ale wschodzi jak jej się podoba.
W tym roku rudbekii nie siałam byłam nią rozczarowana wyrosla na ponad metr i się polamAła leżała na ziemi. Może się rozsieje sama. Lubię czynie wysiewał do gruntu i nie bawię się w wysiewy lutowe.
Mirus pięknie było ale kosteczki i mięśnie bolą teraz.
Pozdrawiam.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:11, 04 kwi 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
ja też wolę zielone ale stipa to jedyna której kwitnienie lubię.... Choć dziś jak ja obcielam i zobaczyłam ten dywan siewek.....
moja obcieta w styczniu już ruszyła
Blaski i cienie nowego życia 19:08, 04 kwi 2018

Do góry
Anusia napisał(a)
Hejka. Ja ogólnie nie lubię pikowania właśnie z takich powodów Ja mam jeżówki, stipy i rozplenicę Pegassus. Stipa słabo mi wzeszła. Bardziej liczę na siewki.

To trzymaj kciuki za moją stipę. Najbardziej mi na niej zależy
To idę zobaczyć jak u Ciebie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:44, 04 kwi 2018

Do góry
Ta stipa to u ciebie wymiata, u mnie co roku jest z siewek, matki nigdy jeszcze zimy nie pzetrwały, ale cóż poradzić, trzeba się z tego cieszyć co jest.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:49, 04 kwi 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Za stipą chyba raczej nie. Sieje się u mnie niemiłosiernie, że zaczynam się jej bać. Coś tam mi zostanie w tym roku z zeszłorocznych, ale ogólnie to chyba się przerzucę na inną trawkę. Obecnie właśnie szukam zamiennika pomiędzy róże.
Może to dziwne, ale ja nie lubię jak trawy kwitną. Wolę zielone.
ja też wolę zielone ale stipa to jedyna której kwitnienie lubię.... Choć dziś jak ja obcielam i zobaczyłam ten dywan siewek.....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:55, 04 kwi 2018

Do góry
siakowa napisał(a)

szukałam dziś przez chwilę wiosny i znalazłam jej tyle..

stipa powiewa ale kiepsko wygląda...

Moja stopa wygląda tak samo. Stipe się przycina?
Blaski i cienie nowego życia 05:44, 04 kwi 2018

Do góry
Hejka. Ja ogólnie nie lubię pikowania właśnie z takich powodów Ja mam jeżówki, stipy i rozplenicę Pegassus. Stipa słabo mi wzeszła. Bardziej liczę na siewki.
Blaski i cienie nowego życia 00:24, 04 kwi 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Dziękuję za namiary-stipa kupiona. A od Ciebie odgapiłam pojemniczek do sadzenia i drugi raz wysiałam arbuza mojemu synkowi i udało się. Za pierwszym razie wysiałam do doniczki i nic nie urosło. Ale czy z tego będą owoce....hi hi

To super że Ci się udało
Myślę że jak arbuz skiełkuje i urośnie sadzonka najlepiej byłoby posadzić w kompostowniku. Dyniowate są żarłoczne.

A jeszcze mi się przypomniało że mogłam pokazać że po nasypaniu ziemi do pojemnika deseczką ją wyrównuję i leciutko ugniatam przed wysiewem. Potem sypię nasiona i ziemię wymieszaną z perlitem.
Mały ogród pod Wrocławiem 22:43, 03 kwi 2018

Do góry
cebulowe już również zaplanowane. Na jesień w innej części ogrodu posadziłem 200 tulipanów, w tym roku będzie ten kawałek. A obok wokół graba mam Stipę, to pewnie tam dosadzę jeżówki, poszukałem w necie i żeczywiście stipa wraz z jeżówkami wygląda obłędnie dziękuję za podpowiedzi
Blaski i cienie nowego życia 21:52, 03 kwi 2018

Do góry
Dziękuję za namiary-stipa kupiona. A od Ciebie odgapiłam pojemniczek do sadzenia i drugi raz wysiałam arbuza mojemu synkowi i udało się. Za pierwszym razie wysiałam do doniczki i nic nie urosło. Ale czy z tego będą owoce....hi hi
Migawki z ogródka 21:13, 03 kwi 2018

Do góry
Huh wróciłam
Dziś pierwszy dzień ogrodowy - za wyjątkiem przycinania drzewek parę tygodni temu.
Ścięłam trawy - nie mam pojęcia, czy to dobra pora i czy dobrze to zrobiłam, ale musiałam naszykować budulec na gniazda, bo biedne mazurki nie miały co znosić
Trochę przy okazji sprzątnęłam, ale malutko, no i przycięłam clematisów większość. Jeszcze ze 3 mi zostały. Ale tam błoto ciągle.

Targi? Nie wiem, o jakie chodzi, ale i tak ni dam rady. Nie ogarniam jak zwykle, mało czasu, a do tego zaczęłam ćwiczyć, bo mi się waga zepsuła i źle pokazuje. Przy okazji naprawy sprzętu korzysta też kręgosłup

Pomidorki wysiane, zaczęły pierwsze wschody po tygodniu mniej więcej (!) Część niestety nie wzeszła, ale i tak jest ok. Zresztą jeszcze ciągle jakiś kiełek się pokazuje. Wzeszła mi też stipa, kleome z moich nasionek (!), orlaya (!!!), lobelie, kosmosy, aminek. Więcej nie siałam. Z dyniami i ogórkami jeszcze czekam. A reszta pewnie do gruntu pójdzie od razu.

W ogródku chyba się udało i ruszyły cebule szachownicy perskiej. Nie zmarzły znaczy
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 15:22, 29 mar 2018

Do góry
dzika_roza napisał(a)
czy Stipa i Szałwia pink Field to będzie fajne połączenie?

idealne
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 15:01, 29 mar 2018

Do góry
czy Stipa i Szałwia pink Field to będzie fajne połączenie?
Mirkowy ogród (początki) 09:51, 28 mar 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Mireczko mam pytanie bo pierwszy raz wysiewałam, od wysiania po jakim czasie werbena powinna się pokazać? stipa od Ciebie już wykiełkowała pozdrawiam
Powinna już wykiełkować. Moja też jeszcze śpi. Chyba posieję jeszcze raz.
Mirkowy ogród (początki) 09:48, 28 mar 2018

Do góry
Mireczko mam pytanie bo pierwszy raz wysiewałam, od wysiania po jakim czasie werbena powinna się pokazać? stipa od Ciebie już wykiełkowała pozdrawiam
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:12, 27 mar 2018

Do góry
Pokaż więcej wiosny...krokusy u mnie prawie już przekwitają...jak tam stipa wschodzi już...jakim sposobem podlewasz taką plantację, żeby nie uszkodzić tych niteczek
Ogród z wilkiem zamkn. 22:02, 27 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

jutro zrobię lepsze zdjęcie i porysuję
tak zamiast wiśni te klony ( doczytałam ,że ich wysokość maks 3 metry -tylko na szerokość ile urosna -nie wiem )
stipa w takim razie pójdzie gdzie indziej

klony z kosodrzewiną mogłyby być ....a co do nich ? mam jeszcze pełno the beatles ,kostrzewę siną ,ice dance .... kilka hakonek
jutro zrobię lepsze zdjęcie -mam nadzieję ,że ta ścieżka będzie skończona

Dobrej nocki i dziękuję Ci bardzo

Hakonki by najlepiej pasowaly, ew. Ice Dance Runianka tez by pasowala

Klony rosna bardzo wolno, wiec nie musisz przejmowac sie ich wielkoscia. Na szerokosc moga byc delikatnie przycinane.
Czy tam nie bedzie dla nich za duzo slonca?

Czekam na rysunki Dobranoc i nie ma za co Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 21:57, 27 mar 2018

Do góry
Anda napisał(a)

Madziu, ale gdzie dokladnie te klony palmowe? Tam gdzie mialy byc wisnie? Mozesz zrobic strzalki na zdjeciu?

Jesli klony palmowe to nie stipa. Stipa nie lubi kwasnej ziemi i polcienia. Kosodrzewina juz bardziej z klonami.
Kosodrzewina ze stipa tez nie. Wg mnie nie pasuje stylistycznie.

Ale to bedzie stylowa mieszanka japonsko-holenderska Przedogrodek holenderski, bok japonski, a ogrod ?

jutro zrobię lepsze zdjęcie i porysuję
tak zamiast wiśni te klony ( doczytałam ,że ich wysokość maks 3 metry -tylko na szerokość ile urosna -nie wiem )
stipa w takim razie pójdzie gdzie indziej

klony z kosodrzewiną mogłyby być ....a co do nich ? mam jeszcze pełno the beatles ,kostrzewę siną ,ice dance .... kilka hakonek
jutro zrobię lepsze zdjęcie -mam nadzieję ,że ta ścieżka będzie skończona

staram się wykorzystać to co mam -nie upieram się na klony wiśnie też mogą być ....jeszcze umbry też mam hihi

Dobrej nocki i dziękuję Ci bardzo
Ogród z wilkiem zamkn. 21:52, 27 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Ewuś ......teraz jeszcze jedno pytanie
teraz na boku
jak myślisz ???
pod oknem hortki w runiance na pewno .
ale tu wcześniej ,czy dobrze by wyglądało ( z roślin ,które ,mam na stanie )
te 3 klony palmowe plus kosodrzewina i stipa ?

i pózniej na skarpie powtórzona kosodrzewina ze stipą ?tam ,gdzie brzózki
o tu zaraz za tą ścieżką

to są rośliny ,które mam z przedogródka i chciałabym je wykorzystać

Madziu, ale gdzie dokladnie te klony palmowe? Tam gdzie mialy byc wisnie? Mozesz zrobic strzalki na zdjeciu?

Jesli klony palmowe to nie stipa. Stipa nie lubi kwasnej ziemi i polcienia. Kosodrzewina juz bardziej z klonami.
Kosodrzewina ze stipa tez nie. Wg mnie nie pasuje stylistycznie.

Ale to bedzie stylowa mieszanka japonsko-holenderska Przedogrodek holenderski, bok japonski, a ogrod ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies