Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:56, 09 maj 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Jeśli dokładnie opryskasz mospilanem to jeszcze nie tnij. Moim zdaniem za wczesnie na cięcie, jeszcze zbyt młode. Potem zaraz grzyb wejdzie. Mospilan jest systemowy i wchodzi w soki.

Kurczę a ja ścięłam,bo tak niechlujnie wyglądały.Wielki to grzech?
Migawki z ogródka 20:54, 09 maj 2018

Do góry

Jabłoń po prawej niestety mocno chora. Mazan zdiagnozował. Raczej tniemy...
Migawki z ogródka 20:52, 09 maj 2018

Do góry
Pękać czy nie pękać

Warzywniczek

Beautiful bride - olbrzymie kwiaty...
Ogród wśród pól i wiatrów 20:50, 09 maj 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Bardzo ładnie zapowiadają Ci się piwonie i róże. Mają tyle pąków, że na pewno będą wspaniałą ozdobą. Cały ogród pęknie się prezentuje.

Dorotka, dziękuję za miłe słówka
Oczywiście czekam na piwonie i róże, delektując się w czekaniu kocimiętka
Migawki z ogródka 20:48, 09 maj 2018

Do góry
Guernsey Cream u mnie
Ogród wśród pól i wiatrów 20:47, 09 maj 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
I co zlało, bo u mnie burza i oberwanie chmury, właśnie minęła.Soczyste kolory,a po deszczu jeszcze więcej.

Tak, popadało i to solidnie. Już w nocy był deszcz z burzą, dziś też dołożyło. Tak, że ogród na pewno odżyje, bo strasznie sucho było. Ale przed deszczem zdążyłam jeszcze trzy kubły chwastów wyrwać, przesadziłam sobie też floksy, bo je całkiem jeżyny zasłoniły. Wilgotno jest, więc myślę że się zaaklimatyzują szybko.

Mam nadzieję, że Ci deszcz szkód w ogrodzie nie narobił, oberwanie chmury groźnie brzmi ...

Pozdrawiam hostowo

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:46, 09 maj 2018

Do góry
Pola napisał(a)
Dorotko, piękne bzy też je bardzo lubię, nie mam ich w ogrodzie bo rosną u sąsiadki
Masz bardzo dużo pięknych kompozycji
Dziękuję, miło mi, że Ci się podoba to co tworzę

Moja glebo terapia 20:46, 09 maj 2018

Do góry

Moje miśki

Ogród wśród pól i wiatrów 20:39, 09 maj 2018

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Ale ma pąków piwonia! Będzie się uginać pod kwiatami! Moje narazie bez pąków ale pewnie dlatego, że latem przesadzane i dzielone. Przyglądam się twojej skarpie. Sama nie mam skarp w ogrodzie ale siostra ma i prosi mnie żebym coś z nią zrobiła...

Tak, piwonie w większości w pąkach. Mam nadzieję, że ich nic nie trafi i pozwolą mi się sobą nacieszyć
Póki co, kwitną te najwcześniejsze, majowe.

Ale już za chwileczkę, już za momencik .. hehe

A skarpa .. tak to wyzwanie. Będę kibicować
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:39, 09 maj 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Dorotko, kolory u Ciebie jakby to była pełnia lata. Uwielbiam bzy i ich zapach. Ten biały jest śliczny. Azalie tez piękne. Musi cudownie u Ciebie pachnieć!
Uwielbiam jak jest kwitnąco, kolorowo i pachnąco - dlatego tak dobieram rośliny, żeby mieć to wszystko. Pozdrawiam i zapraszam częściej.

Ogród, mydło i powidło. 20:36, 09 maj 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Tamaryszek francuski już u Ciebie kwitnie?

Aganiu wtedy jeszcze nie kwitł, tylko było widać pączki kwiatowe - teraz już kwitnie i moje ogromne zaskoczenie - pachnie !!! lubie zapachy w ogrodzie

Ogród wśród pól i wiatrów 20:35, 09 maj 2018

Do góry
frezja napisał(a)
Zielone zieloności

Zielone zieloności w obfitości

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:33, 09 maj 2018

Do góry
Aniu, miło Cię witam. Mnie bardzo cieszy, że jest coś takiego jak wspólny kod kulturowy. To, że spotyka się kogoś nieznajomego, a on staje się bliski dzięki temu, że czytał te same książki, oglądał te same filmy i słuchał podobnej muzyki.

Rozrasta się roślinność na zapłociu. Jako istota aspołeczna marzę o tym, żeby mi zarosło bardzo. Kwitnie szczypiorek.

W dobrej kondycji są bukszpany

A na koniec specjalne podziękowania dla Toszki. Dzięki zastosowaniu oprysku z polecanej przez nią mikstury mocznikowej, cisy wyglądają nad wyraz przyzwoicie.
Dziękuję!

Skarbonkowy ogródek 20:32, 09 maj 2018

Do góry
Grzebię się dalej z magnoliową i przyszedł mi do głowy szalony pomysł. Ta duża kula bukszpanowa wydaje mi się bardzo dominująca na tej rabacie i tak sobie pomyślałam czy by jej przynajmniej o połowę nie zmniejszyć.

No zobaczcie

Czy nie zrobiłoby się bardziej proporcjonalnie jak by ją tak o połowę ściachać?

Grzeszę czy niegłupi pomysł?
Pokażę nasz ogród 20:31, 09 maj 2018

Do góry
Dzięki Asiu. Dziś firanka

Ogród wśród pól i wiatrów 20:31, 09 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
skarpa nabiera ciała
śliczne kadry ,jak zawsze

Dzięki Madzia za miłe słówka. Na skarpę już najwyższa pora, żeby coś pokazała. Ciągle coś koło niej robię, a efekty takie sobie. Dopiero co z chwastów ją czyściłam, a już dziś widzę bardzo duże ilości skrzypu. Tak więc gimnastyka zapewniona Chyba się zdecyduję na tę kosodrzewinę pomiędzy irgą a tawułą. Zresztą przy wyrywaniu skrzypu, będę sobie mogła dokładnie temat przemyśleć, hehe

Również jedzonko zostawiam Truskawki i jeżyny w kwiatach

Moja glebo terapia 20:26, 09 maj 2018

Do góry

Co się stało kwiatom ... 20:25, 09 maj 2018

Do góry
Hortensje... -

Ogród wśród pól i wiatrów 20:24, 09 maj 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Joluś ja wiem,że Ty je kochasz i jak widać na zdjęciach ( po ilości pąków) one Ciebie też wczoraj byłam na działeczce u Babci spodobało by Ci się pełno u niej piwonii, już z nią rozmawiałam i w sierpniu ma mi podarować, także zostaw sobie miejsce podzielimy się piękne zdjęcia kocimietka i róże - będzie szaleństwo

A co do kloników, jak tylko miejsce masz nie zastanawiaj się

Paulinka, na piwonie babcine jestem chętna jak najbardziej Dzięki, że o mnie pomyślałaś Dla nich miejsce zawsze się znajdzie. Patrzyłam dziś na bonicę, ma już spore te pączki, tak że lada moment będę miała czym się cieszyć W ub roku najpierw były piwonie, a dopiero potem róże. Teraz wszystko na raz

Co do klonów i innych zakupów nieplanowanych, to raczej nie jestem teraz narażona na żadne pokusy, bo się w ogóle boję wypuszczać w miasto. Takiego paraliżu komunikacyjnego jak obecnie - nie pamiętam. Wczoraj jechałam 1,5 godziny do pracy. Dziś - nie powiem - 20 minut. Ale żeby było to możliwe wyjechałam dużo, dużo wcześniej. Ciężko jest

Macham owocowo Paulinka

Ogród Ani :) 20:24, 09 maj 2018

Do góry
Kurcze Toszka, Paula nie pomyślałam A może dać te Adagio pod sama ławeczkę i dokupić jeszcze hortek? Hm muszę pomyśleć
Tylko z tego co wiem, je sadzi się co 1,2 minimum? Nie wiem czy mam tam tyle miejsca

Basiu
podoba mi się! I to bardzo!
Goniu nic mu nie dawałam, to tegoroczny nabytek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies