Wychodzi na to że jedna borówka sadzona jesienią została zeżarta przez nornice , ogołocona z korzeni I chyba jedna porzeczka nie przeżyła zimy, ale to jest dziwne bo normalnie latem owocowała ale wszystkie inne ruszyły a ta jedna nic
Się ucieszysz jak to będzie to Bo wcale nie jestem pewna co kopałam.... wszytko sie pomieszało przy demolce
A to przesadzone prymulki i piwonie.. mam nadzieję, że piwonie po przenosinach zakwitną, bo jak nie to sie zapłaczę
Tak wygląda jedna z rabat trawiastych... o tej porze roku jest pusto...... krokusy przekwitły, narcyze zaczynaja, a tulipany będą potem, potem będą też czosnki i szachownice.. irysy i lilie i liliowce a na koniec trafki i hortensje....
Aguś-bardzo cenne informacje, wkleiłam do swoich ściągawek
Juz posiałam:rzodkiewkę silesia, sałatę dębolistną, rukolę, piertuszke naciową, koperek, czosnek posadziłam i cebulkę i truskawki.tak jak radziłas po troszku aby na bieząco świeże były
Aniu, Patrku, Bożenkoi, Malkul, AniuMV, witam z rana i życzę miłego dnia i tygodnia. Minęły strachy mrozowe, może już będzie dobrze? Pogodnego nieba i szybkich efektów w Waszych ogrodach.
Aniu, ciemiernik cudowny!
Dziękuję!
Obfocę gdy cala zakwitnie. Jeśli nie będzie przymrozku to naprawdę będzie piękna.
Rośnie u mnie powolutku, to aczej krzak niź drzewko. W ogóle nie jest wymagająca.