Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

Madzenka 09:09, 21 kwi 2013

Justynko i nie obawiałabym się zamykania przestrzeni umbrami. Wszystkie oglądane miejskie nowoczesne ogrody mają dużo nasadzeń, które nadają przytulności Dlatego ta umbra blisko tarasu to wymóg konieczny Poza tym one mają piekne korony przez cały rok a zimą będa stanowiły szkielet dla lampek
stychaz 10:58, 21 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Justynko i nie obawiałabym się zamykania przestrzeni umbrami. Wszystkie oglądane miejskie nowoczesne ogrody mają dużo nasadzeń, które nadają przytulności Dlatego ta umbra blisko tarasu to wymóg konieczny Poza tym one mają piekne korony przez cały rok a zimą będa stanowiły szkielet dla lampek

Dzięki Marzenko za rady. Korony mają piekne i codziennie podziwiam jak szybko się zielenią Wiosną rozwieszę też między nimi kolorowe girlandy na kinder party
magnolia 10:00, 22 kwi 2013

stychaz napisał(a)

Magnolio Wielkie dzięki

Chyba wybiorę wariant pośredni - na razie 4 umbry sadzone w L, kostki bukszpanowe. Kwadrat przy schodach będzie, bo muszę przesadzic RH a dla nich dać ramkę, tylko chciałam ten kwadrat z dwóch stron obsadzić cisem a od przodu dać bukszpana. Może tak być?

Z prawej dolnej umbry rezygnuję, bo będzie konkurować z grabem i ani jendego ani drugiego nie będzie za dobrze widać. Cały czas się tez kokoszę z tą lewą, jednak wydaje mi się że siedząc na schodach pod takim drzewkiem może być znacznie przytulniej niż bez niej

super. Będzie świetnie. Przed rh ja bym dała tylko cisy, ale to mój fix- nie lubię łączyć roślin o odmiennych wymaganiach- rh - kwaśne, bukszpan- odkwaszone. Ale widzę że ludzie się nie przejmują i raczej bukszpan się dostosowuje bo jest dość plastyczny w kwestii wymagań
Internet znów mi się krztusi, nie mogę wchodzić na wiele stron i wątków.
malkul 21:19, 23 kwi 2013

Zaglądam tylko czy się cos ruszyło
stychaz 18:40, 26 kwi 2013

Magnolio, Malkul - dzięki za odwiedziny i cenne rady

Na razie nic się nie ruszyło bo znalezienie cisów o sensowenj wysokości i rozsądnej cenie, to niestety nie lada wyczyn i na razie nie udało mi się tego dokonać. Jutro wybieram się do jednej szkółki, to zobaczę co tam ciekawego jest. Ciągle gryzę sie z tym czy nie lepiej kupić małe (80 cm) cisy i nie zawracac sobie głowy szukaniem dużych za ciężkie pieniądze.
Madzenka 07:41, 27 kwi 2013

stychaz napisał(a)
Magnolio, Malkul - dzięki za odwiedziny i cenne rady

Na razie nic się nie ruszyło bo znalezienie cisów o sensowenj wysokości i rozsądnej cenie, to niestety nie lada wyczyn i na razie nie udało mi się tego dokonać. Jutro wybieram się do jednej szkółki, to zobaczę co tam ciekawego jest. Ciągle gryzę sie z tym czy nie lepiej kupić małe (80 cm) cisy i nie zawracac sobie głowy szukaniem dużych za ciężkie pieniądze.

Kupić małe i przeznaczyć pieniądze na uciechy
stychaz 12:18, 27 kwi 2013

No i tak zrobiłam

Kupiłam 59 cisów. NIe wiem kiedy je posadzę ale cieszę się jak wariat Sąsiad na podjeździe znowu patrzył z zaciekawieniem na zawartość samochodu... kiedyś zapytał mnie - Gdzie Pani to wszystko mieści ?
stychaz 12:21, 27 kwi 2013

O mały włos pojechałabym do nie tych Radwanic co trzeba - bo wcześniej znalazłam fajną szkółkę i myślałam że to Radwanice tuż za Wrocławiem, jednak do myślenia dał mi kierunkowy stacjonarnego numeru telefonu - no i się okazało, że to nie tutaj więc dużych cisów - niet. Są 80 cm
Gabisia 20:22, 27 kwi 2013

Justynko, widziałam dziś z oddali Twoje umbrellki
No i gdzie są zdjęcia zakupów???????????
Madzenka 11:53, 28 kwi 2013

stychaz napisał(a)
No i tak zrobiłam

Kupiłam 59 cisów. NIe wiem kiedy je posadzę ale cieszę się jak wariat Sąsiad na podjeździe znowu patrzył z zaciekawieniem na zawartość samochodu... kiedyś zapytał mnie - Gdzie Pani to wszystko mieści ?

Kupiłaś te z casto czy w szkólce?
Jestem bardzo ciekawa zdjęć