Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 00:07, 29 cze 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Mikolajek?

Jaki piękny piękny, właśnie taką odmianę chciałam,a już 2 razy kupiłam i cały czas mam z drobnymi szyszeczkami. Kwitnie na niebiesko,ale jest drobniutki.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:05, 29 cze 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Rzut beretem i ...oj nieładnie..

Może będzie jeszcze kiedyś okazja to wtedy się wproszę
Zostawiam marunę - niby taki niepozorny kwiat ale dla mnie bardzo uroczy
Moja glebo terapia 00:00, 29 cze 2018

Do góry
Mój przed ogródek, kadr po kadrze )

I na końcu jeszcze samotna phantom ale pewno jej coś dokomponuje ))

Mam jeszcze z góry ale może to innym razem)
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:00, 29 cze 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Cudne miejsca pokazalaś Fajnie dzien sie zaczął

Jedną z moich różyczek zostawiam

Ogród Muszelki 23:55, 28 cze 2018

Do góry
A czasem służy jako...

sypialnia.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:51, 28 cze 2018

Do góry
mira napisał(a)
Obejrzałam z przyjemnością fotki z wycieczki. Cudownie że się podzieliłaś - tak piękne miejsca i tak blisko.

A te rozważania pogodowe - trafione i ten czas dla każdego jakiś nie taki a tu już dni się zwijają więc trzeba się nimi nacieszyć.

pozdrawiam
Miro! Ogrody (i nie tylko) warte zobaczenia! I tak jak mówisz całkiem blisko

Co do pogody - jaka jest każdy widzi Strugi deszczu i do tego ciągnące się ciężkie chmury i mgły dobijają. Dzisiaj będąc w Krakowie zauważyłam kasztanowce całe w pomarańczowo brązowych liściach. Zapewne porażone przez szrotówka kasztanowcowiaczka ale w tej mgle wyglądały jak pełni jesieni.

Mira pisałam u Ciebie o koprze a wiem że go lubisz, więc koper samosiejki na rabatach jako uzupełniacze

A skoro o jesieni wspomniałam to wrzucam fotkę z mocno zapączkowanymi już zawilcami japońskimi

Ogród Muszelki 23:41, 28 cze 2018

Do góry
Latem karmnik służy jako poidełko. W środku jest szklana miseczka z wodą.

Moja działka na Dębowym Lesie 23:40, 28 cze 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Anabuko jak nie zapomne to zdam ci relacje a jak zapomne to ty sie upomnij 1 sierpnia hehe Giardinia juz miesiac kwitnie i ma sie dobrze

Kasiu , dziękuję za wieści.To już długo kwitnie.
Ok, mam nadzieję,ze nie zapomnę

Powojnik Mandzurski
Ogród Małej Mi 2017 23:35, 28 cze 2018

Do góry
Na dobranoc pary..... wrzucam bo za kilka dni będzie nieaktualne..

Ogród Małej Mi 2017 23:33, 28 cze 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Kcem Mysle zeby wsadzic ja w nogi Karlowi

Jak ekspansywna to się zastanów,bo Karl może być niezadowolony, wymieszają ci sie trawy i są nie do wypielenia..
Trawy mam w ogrodzie ogrodowe, a łąkowe mam na łące.. za płotem Z wygody

To co mi sie sieje wystarcza by mieć pełne ręce roboty..

Ogród Małej Mi 2017 23:30, 28 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Perowskia od Ciebie ta co patyczki w warzywniku ukorzeniłaś już ładnie mi podrosła

Ooo to jednak sie daje ukorzeniać z sadzonek zielnych
Moja perwoskia słaba w tym roku.. coś połowę szlag trafił pora na odmłodzenie..

Ogród Małej Mi 2017 23:29, 28 cze 2018

Do góry
chelll napisał(a)
Aniu, napisałam priw.

Odpowiedziałam..
Ogród Muszelki 23:28, 28 cze 2018

Do góry
Codziennie u mnie przesiadują trzy synogarlice (parka i ich tegoroczne dziecko).

Ogród Małej Mi 2017 23:27, 28 cze 2018

Do góry
Nie mam czasuuuuuu buuuuu ..
Gierczuś.. donice są widocznie zaprzyjaźnione a nawet spokrewnione.. i sie rozumie, że wtedy ma być tak samo Wakacji zazdraszczam.. ale trza było wybrać inny zawód.

Yola - minimalizm wynika z braku...czasu.. ale tak tez lubie.. bo mam dwie natury

Anda - akanty mam na słońcu i w półcieniu.. jak podejdzie to rosna wszędzie, a jak nie podejdzie to nigdzie nie będą..

Leon - nie pamiętam, katalogu kawał zjadła amba.. może mam tam tabliczkę to zerknę.. ostatnio u bylinowego kupowałam podobne ciemne, ale o ciemnych łodygach..

m_gocha - pytać zawsze można, a ja zawsze odpowiem.. TAK lub NIE i sprawa prosta.. na pewno na siłę gościć nie będę .. a jak lubię to chociaż kawusie wypije.. jak powiedziała kiedyś pani w urzędzie "chińczyki też mają przerwę"

Tak swoja drogą to ciemierniki czekają na .... odezwij się..

Mira - nie lubią ale co zrobić jak czasami trzeba.. podzieliłam i zdychały, przesadziłam i rosną..

Kasiu - znów obrazek na dobranoc.. ale ja jeszcze siedzę i to długo.. zastanie mnie dzień dobry... masakra...

Reszcie ślicznie dziękuję za wpisy.. ale .. odpowiem innym razem.. padam na psyk.. a tu jeszcze końca nie widać .

Ogródek Iwony II 23:20, 28 cze 2018

Do góry
bacowa napisał(a)
Fajnie wyszło z tą rabatą.
Iwona , a lilie ci kwitną ?

Jeszcze w pączkach. Będę wołać, jak zakwitną Jedna strasznie spóźniona z tych nowo posadzonych przy tarasie. Dopiero z ziemi wylazła, inne jeszcze chwilka i będą kwitły...

Za to zakwitła mi Vanilia Fraize !!! Oooo...

Między krzakiem, a murem betonowym. Na tym samym krzewie pozostałe są takie:

A tak wyglądają Limlight:

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 23:19, 28 cze 2018

Do góry
Lubię rondo, to mocny punkt mojego ogrodu.

Tutaj przydałby się łan pustynników?

Dzwonki niezawodne.

Ogródek Iwony II 23:11, 28 cze 2018

Do góry
Od Zbyszka dostałam prezent. Abym mogła leżeć i nic nie robić

Już raz się opalałam. Statystycznie młody częściej korzysta z leżaka, ja nie mam aż tyle czasu, mimo, że urlop się zaczął.
Moja glebo terapia 23:08, 28 cze 2018

Do góry

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:55, 28 cze 2018

Do góry

Róże umęczone opadami.
Ogródek Iwony II 22:50, 28 cze 2018

Do góry
Oczywiście teraz już jestem mądrzejsza i do ziemi bezpośrednio nie sadzę. Zbyszek wozi mi glinę, więc mieszanka wygląda tak: ziemia rodzima, obornik przekompostowany, kompost, glina. Wszystko mieszam, wykopuję naprawdę wielki dół, a jak hurtem sadziliśmy róże, z tego kawałeczka wywieźliśmy 3 taczki piasku, co ziemią się zwała. Więc poszło: taczka kompostu, taczka obornika - nooo, pół, do tego sporo gliny, na wierzch na ściółkę jeszcze ziemia z worka. Wyczytałam gdzieś, że na wierzch kompost trzeba lekko przykryć, by nie wysychał,bo traci własności organiczne, wysusza się i zamienia w pył... A piękny, pachnący kompost mam. Zbyszek zrobił mi nowe sito do przesiewania. Więc jak chcę zmieszać z ziemią, to przesiewam, ale jak jest głęboki dół, to czasami nasypuję nieprzesiany kompost zmieszany z gliną i ziemią. Wszystko się i tak przerobi w dołku.
Przy takiej pracy ciągle mi towarzyszą wiaderka, kastra budowlana do mieszania i często taczka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies