Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

hanka_andrus 13:16, 08 cze 2018

Dorotko, zaglądam, a tu fotelik na mnie czeka! Zasiadam i z właścicielką pogadam. Tylko czemu tak świeci w oczy?
Pozdrawiam
abiko 13:22, 08 cze 2018

Zaczęłaś ciąć bukszpany, ja nie wiem kiedy to zrobię jak pogoda wakacyjna.
Wszystko przypali
Piękne masz różyczki..piękne
Waclaw 14:33, 08 cze 2018

Dziękuję za radę i za inspiracje. Od wiosny dokonuję nasadzeń i rabata nie za ciekawie wygląda ale ... dzisiaj posadziłem kolejne, zakupione kwiaty: kosaćce, wilczomlecze, rozchodniki, krwawniki i funkie. Coraz więcej roślin

A co to za trawa na pierwszym zdjęciu? Ta centralna? Pięknie wygląda.
Jeszcze poluję na Hakonechloa All Gold i konwalniki na obwódki
Dorota123 16:04, 08 cze 2018

hanka_andrus napisał(a)
Dorotko, zaglądam, a tu fotelik na mnie czeka! Zasiadam i z właścicielką pogadam. Tylko czemu tak świeci w oczy?
Pozdrawiam
Foteliki wyniosłam tam rano, później robiłam zdjęcia , a tam słońce w pełni. Przeniosłam je do cienia, żeby nam słoneczko w oczy nie świeciło. Myślę, że w tym miejscu nie jedną roślinkę byśmy omówiły. Można też się przenieść do altany, lub na ławkę.
Pozdrawiam

Dorota123 16:13, 08 cze 2018

abiko napisał(a)
Zaczęłaś ciąć bukszpany, ja nie wiem kiedy to zrobię jak pogoda wakacyjna.
Wszystko przypali
Piękne masz różyczki..piękne
Zaryzykowałam, zobaczymy jak to się skończy, podlałam, mam nadzieję, że im nie zaszkodzę. Różyczki teraz odwdzięczają się, za te podrapane ręce podczas prac pielęgnacyjnych. Dziękuję i cieszę się , że Ci się podobają.

Dorota123 16:25, 08 cze 2018

Waclaw napisał(a)

Dziękuję za radę i za inspiracje. Od wiosny dokonuję nasadzeń i rabata nie za ciekawie wygląda ale ... dzisiaj posadziłem kolejne, zakupione kwiaty: kosaćce, wilczomlecze, rozchodniki, krwawniki i funkie. Coraz więcej roślin

A co to za trawa na pierwszym zdjęciu? Ta centralna? Pięknie wygląda.
Jeszcze poluję na Hakonechloa All Gold i konwalniki na obwódki
Poczekaj na efekt, to nie następuje tak od razu. Niewielu się to udaje od razu, ja dochodziłam do tego przez lata metodą prób i błędów. Tu na forum ludziska fajnie sobie podpowiadają i idzie to sprawniej. Mam te trawy o których piszesz, ale u mnie Hakonechloa bardzo słabo rośnie, po prostu wegetuje. Pod koniec lata zmienię jej miejscówkę bo na obecnej kiepsko wygląda. Ta trawa o którą pytasz to stipa, wysiewa się ją wczesną wiosną , czasem nawet przezimuje. Moje właśnie przezimowały.
Mój busz z górnego tarasu.

danuta_szwajcer 08:35, 09 cze 2018

Piękne te Twoje róże i kompozycje i bardzo mi się podoba kompozycja ze stipą Nie mam tej trawy a jest bardzo efektowna. Pozdrawiam
Milka 12:46, 09 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Foteliki wyniosłam tam rano, później robiłam zdjęcia , a tam słońce w pełni. Przeniosłam je do cienia, żeby nam słoneczko w oczy nie świeciło. Myślę, że w tym miejscu nie jedną roślinkę byśmy omówiły. Można też się przenieść do altany, lub na ławkę.
Pozdrawiam

Pięknie Dorotko, a bukiet zachwycający
ElzbietaFranka 23:28, 09 cze 2018

Dorota myslalam, ze gdzies znajde Lagune ale szukam i nie widze.
Chcialam cos Tobie poradzic, ale szczeka mi opada jak widze twoje roze.

Masz takie piekne roze, ze po co jeszcze Tobie wypasiona Laguna.

Masz tam roze ktore mi sie podobaja i chetnie bym takie posadzila szczegolnie rozowe nad fotelem i jeszcze pnaca na plocie.

Ja tez mam ich sporo, ale niektore dopiero zaczynaja kwitnac.
Niektore bym chetnie wykopala i posadzila gdzie indziej nie pasuja mi lub nie najlepiej sie prezentuja. Wiec czeka mnie w jesieni przesadzanie.

Pozdrawiam
Waclaw 00:47, 10 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Poczekaj na efekt, to nie następuje tak od razu. Niewielu się to udaje od razu, ja dochodziłam do tego przez lata metodą prób i błędów. Tu na forum ludziska fajnie sobie podpowiadają i idzie to sprawniej. Mam te trawy o których piszesz, ale u mnie Hakonechloa bardzo słabo rośnie, po prostu wegetuje. Pod koniec lata zmienię jej miejscówkę bo na obecnej kiepsko wygląda. Ta trawa o którą pytasz to stipa, wysiewa się ją wczesną wiosną , czasem nawet przezimuje. Moje właśnie przezimowały.
Mój busz z górnego tarasu.

O stipie czytałem na różnych wątkach. Teraz będę wiedział, że wiosną trzeba wysiać. Hakonechloe kupię w najbliższym czasie