Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogródkowy chaos u monitki 10:08, 06 sty 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Chyba każda z nas mówi to samo - "nie mam pojęcia, kiedy to zleciało"
A ja lubię mieć takie prawie dorosłe dzieci. (tak naprawdę to one są dorosłe, ale jeszcze nie założyły rodzin, to o jeszcze z dorosłością się nie zmierzyły tak na poważnie).
Fajny czas.

To chyba najlepszy czas i dla rodzicow i dla dzieci ja też tak mam. Monia Ty jeszcze chwilkę musisz poczekac ale przestaną przybywać siwe włosy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:05, 06 sty 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Hallo. to my
Pozdrawiamy...Danusia i Irenka, z naszego centrum dowodzenia
Świętujemy po nocy, nadal....razem z Waligórą
Pozdrawiamy

Hi hi
Ogród cioci 10:02, 06 sty 2014

Do góry
ANIA napisał(a)
Mam poważne zaległości w czytaniu Waszych wątków. Możesz przybliżyć mi skąd wziął się Ciebie kotek i jak się wabi?

Bo w tym wątku trzeba być czujnym jak ważka karkonowska, przegapisz jeden dzień i już nie nadrobisz zaległości
Ogród cioci 10:02, 06 sty 2014

Do góry
Dubelek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:59, 06 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i jak tu żyć Dostałem dzisiaj oferte na lile, nowy sezon się rozpoczyna. Pozostaje mi policzyć do 10 albo i do 100, wdech, wydech i powtarzać 'lilie są Ci niepotrzebne, i tak masz ich za dużo'

Wczoraj zamówiłam będą stanowić plecy innych nasadzeń
Borówcowy raj 09:48, 06 sty 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)

Luki, dzięki że wpadłeś do mnie. Z planów zmian już dużo zrobiłam w 2013. Zostanie mi już tylko kółko żwirowe z ozdobną pompą i sztucznym bajorkiem, rabata wokół świerka wężowego z rododendronami, mała rabatka z tyłu domu zamiast dereni, które wywaliłam i przód, który mi Danusia narysowała. Za przód zabiorę się chyba najpierw, bo mam serba ze Świąt wymagającego posadzenia. Jest w plusie, więc chyba zabiorę się za kopanie. Szkoda mi tego świerka, żeby padł. Najważniejsza jednak rzecz to ... siatka przeciw kretom. Nie dam rady już dłużej tego wytrzymać. Podzieliłam mentalnie trawnik na pół i będziemy robić wiosną tę babraninę. Boję się jak diabli, ale to jest jedyne wyjście.
A co do sadu? Kiedyś była trawa zamiast kamienia. Nikt nie był chętny na jej koszenie pod drzewami. Muszę w tym roku zadbać trochę o drzewa, bo tam jest niestety agro. Będę wycinała duże koła wokół pni i podsypywała kompost. Na to pójdzie kamień, który trzeba będzie dokupić.
Gdzie w rozpisce jeszcze zmieszczę cięcie, to jak Boga kocham, nie wiem .
A dziś ku pokrzepieniu serca, bo słabo było ze mną psychicznie rano, z córcią posadziłyśmy cebulki czosnków i posiałyśmy werbenkę. Jestem ciekawa najbardziej tej werbeny. Czy na wiosnę wzejdą? Zobaczymy.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i życzenia. Pozdrawiam wszystkich i oznajmiam, że u mnie buszowanie internetowe w poszukiwaniu nowych roślin zaczęło się.

Chyba rzeczywiście musisz zacząć ciąc w styczniu jestem pełna podziwu wobec planów.
Czy w związku z tym znajdziesz czas na wizytę na Gardeni? Jakoś tak nietypowo jest w tym roku, kończy się w sobotę 1 marca.
Rododendronowy ogród II. 09:40, 06 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Marzenko to raczej Anię poproś bo ona ma wiecej niz ja, dużo więcej.Szczerze mówiac w Lilypolu można brac wszystko co się podoba , mają ładne cebule i zdrowe (raz trafiła mi sie nadgniła i trzeba było wyrzucic , ale jedna na wiele innych dobrych to sie nie liczy)

Zamówiłam w benex bo zamarzyły mi się różowe martagony, których w lilipol nie było :
Lilia Azjatycka Pełna Spring Pink 14/16 5 szt
Lilia Azjatycka Fangio 16/18 szt. 5
Lilia Martagon-Lilia Złotogłów Rose 12/ 3 szt

Jeśli nawet popełniłam bład to sie nie martwię, będzie okazja do zamówienia nowych hi hi jak my lubimy zimą zamawiac.
Jeszcze róże muszę zamówić
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 09:36, 06 sty 2014

Do góry
finka napisał(a)
cześć dziewczyny i chłopaki...a ten śnieg to wogóle w Białce jest? u mnie wiosna...na Czarnej Górze już nie da się jeździć...nagle kamienie wyrastają przed nartami, więc szkoda sprzętu. Karnety dziś obniżyli do czwartku o 50 % i nie puścili nocnych jazd. W zasadzie to się zastanawiam czy targać narty ze sobą...bo buty to wiadomo że tak i nawet jeździć nie muszę, choć byłoby miło.

Marto na razie śnieg jest i w Białce są dużo lepsze warunki niż w Sudetach... Liczmy aby nie było halnego i deszczów w tym tygodniu...
Ogród Dominiki 09:34, 06 sty 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Co do cięcia liściastych to robię Domi tak samo. W lutym się za to biorę, bo bym nie zdążyła w jednym marcu wszystkiego obrobić. W tym roku obserwuję pogodę i może nawet pod koniec stycznia coś ciachnę ... takie mniej podobające mi się. Jeśli padnie, nie będzie mi żal. Robię takie doświadczenia.

W końcu lutego tnę graby i uważam że to prawidłowe, bo przecież owocowe koryguje się juź w styczniu. Więc dla mnei wszystkie liściaste powinny być cięte zimą, za wyjątkiem tych ktore kwitną wiosną.

Ps i ja też czekam chociaż na zdjęcia archiwalne.
Uprasza się o wizytówkę, zawsze ją możesz edytować i wymienaić zdjęcia.
Ogród Dominiki 09:32, 06 sty 2014

Do góry
Domi napisał(a)

Rzadko się zdarza, żeby ktoś marzył o podróży do Katowic Lubisz wędzonego łososia? Ośmiornica to największe fuj jakie jadłam w życiu. Robak w tequili budzi we mnie podobne uczucia.

Sushi nie lubię, próbowałam się przekonać i mi nie wychodzi.... Ale osmiorniczkę mimo, że owoców morza nie lubię w Grecji jadam - w odpowiedniej zaprawie albo grillowaną. To jest tak jak z sosem sojowym, niby wszyscy robią tak samo ale tylko niektórym wychodzi.... A co do sosów.... To ja mam tak z balsamicznym....
Buziaki dla właścicielki seksownego ogrodu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:54, 05 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

luki już odpowiedział
Fotki wczorajsze, dzisiaj u nas caly dzień siąpi i pochmurno...

Georgie mam ale Twoja piekniej wyglada... Pewnie przez te moje opuchlaki... U mnie było cały dzien pięknie a teraz znów ogród podlewa, ehh wiosna wybuchnie coś mi sie wydaje.... Krokusy takiej dawki ciepła i wody nie podołają ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:48, 05 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no baaa, pytam czy teraz Danusia będzie się już kierowała w strone Białki?

O ile mi wiadomo niestety nie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:48, 05 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale fajne fotki Trio urocze, pełne wdzięku i radości cytrynówka i ciasteczko to jest to Buziaki.

Ciasteczko i lody
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:47, 05 sty 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Madzenko a jakie masz magnolie ?

Soulangeana, susan lub betty (nie rozrózniam ich) , gwieżdzistą i yellow river
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 22:45, 05 sty 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Marzenko ja nie mam pojęcia którą stroną zjeżdżałam, bo ze strachu i ze wstydu film mi się urwał…...

Gabi po kilku latach jazdy na nartach pojechałam ze znajomymi do Harachova i stanęłam na szczycie góry - czerwona dosyć trudna trasa , zwykle oblodzona w gornej partiii. Moja koleżanka szu szu i zjechała a ja stałam i pacze, paczę i stoje....... I strach mam w oczach..... Ale jakos się umęczyłam i zjechałam... Po kilku latach stanęłam na szczycie tej samej góry....była mgła... Szu szu szu zjechałam i pytam się M daleko jeszcze na dół bo we mgle nie widać M stwierdziłam że przeciez my jesteśmy juz na dole..... Myślalam, ze ktos wypłaszczyl te trasę ...a. To może 2 lata minęły... A wcale nie twierdzę, że dobrze jeżdżę.
tak samo bedzie z Lolą dla Ciebie tylko troszkę trzeba potrenować i pozbyć się strachu....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:18, 05 sty 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Madzenko nacieszyłam oczy w Twoim ogrodzie i zachodzę w głowe jak duzo masz roślin i tak pięknie skomponowane spotkanie cudne

Dziękuje bardzo za pochwały. Cieszę się moim ogrodem i mimo tęsknoty za śniegiem i nartami zachciało mi się dzisiaj wiosny i eksplozji cebulowych i magnoli....
Mam baardzo duzo roślin, bo tak chcialam. W mimo poprzednim 72 metrowym ogródku tez miałam dużo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:17, 05 sty 2014

Do góry
Kasiog, Madzia i Ania vel Aneta kazdy powód na wizytę dobry
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:16, 05 sty 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Eeeee... żadna tam analiza. Po prostu wydaje mi się, że tworzymy naszą przestrzeń tak, że do nas "pasuje" i w jakiś sposób jest naszą wizytówką. Napisałaś gdzieś, że wychowałaś się wśród starych mebli, dlatego u siebie masz nowe. Ale innych wokół Ciebie sobie nie wyobrażam. Wszystko, co pokazałaś i sposób, w jaki piszesz jest... haha!..... wiem!....kompatybilny

Oj zsynchonizowalam się
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:15, 05 sty 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jak to Irenka, to przecież Twoja choinka jest we wnętrzu?

Danusia jest z wiytą u irenki i wpadły na chwilę do mnie Choinka oczywiscie moja
Ogród niby nowoczesny ale... 22:10, 05 sty 2014

Do góry
Madzia i Gabi cmokam
Sebek ty masz wytłumaczenie, Ty w klasie maturalnej jesteś!!! Za rok nadrobisz!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies