Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 23:55, 05 sty 2014

Sebek napisał(a)

Jak spełni się kolejne moje marzenie dotyczące wylądowania w Katowicach to nie odmówię sobie przyjemności odwiedzenia Cię - ale bez sushi A jak jeszcze napisałaś o tej ośmiornicy - fuuuuuuuuj

Rzadko się zdarza, żeby ktoś marzył o podróży do Katowic Lubisz wędzonego łososia? Ośmiornica to największe fuj jakie jadłam w życiu. Robak w tequili budzi we mnie podobne uczucia.
Domi 23:56, 05 sty 2014

Nikita napisał(a)

A Dominika, to może być ciekawe...mężowie w piżamkach w kwiatuszki i buszpany w rękach...ha ha dobre...może trochę mało romantyczne, ale od facetów za dużo nie można wymagać, ten model już tak ma..... Pozdrawiam wieczorowo i zapraszam do mojego "szmaragdowego"

Lecę, pędzę. Byłam już raz, pooglądałam fotki, pomachałam Pani na huśtawce, ale nic nie napisałam. Po tym, co Ty napisałaś u mnie....mam pustkę w głowie. Nie przebiję Cię żadnym komentarzem...
Sebek 00:11, 06 sty 2014

Domi napisał(a)

Rzadko się zdarza, żeby ktoś marzył o podróży do Katowic Lubisz wędzonego łososia? Ośmiornica to największe fuj jakie jadłam w życiu. Robak w tequili budzi we mnie podobne uczucia.

Łososia jem rzadko - jak każde mięso Ale najpyszniejszego jadłem w Brukseli Mnie zjedzenie krewetek w eleganckiej restauracji w tym samym mieście kosztowało duuuuużo - niby były ładnie "zapakowane" w sześcianik z ciasta, ale jak je otworzyłem....To od razu przed oczami miałem opuchlaki, które dwa miesiące wcześniej wybijałem w ogrodzie A czasem jak czytam o różnych przysmakach to nie wiem czy to jest takie dobre czy ludzie na głowę upadli
Domi 00:30, 06 sty 2014

Opuchlaki... Nie zdziwiłabym się gdyby jakaś sieć Wal-M... sprzedawała opuchlaki z etykietą "Krewetka królewska". Idę spać, bo mamy obrzydliwy temat.
Borbetka 08:52, 06 sty 2014

Co do cięcia liściastych to robię Domi tak samo. W lutym się za to biorę, bo bym nie zdążyła w jednym marcu wszystkiego obrobić. W tym roku obserwuję pogodę i może nawet pod koniec stycznia coś ciachnę ... takie mniej podobające mi się. Jeśli padnie, nie będzie mi żal. Robię takie doświadczenia.
Matka 09:16, 06 sty 2014

Nalegam na zdjęcia!choćby miały być archiwalne!!!
Madzenka 09:32, 06 sty 2014

Domi napisał(a)

Sushi nie lubię, próbowałam się przekonać i mi nie wychodzi.... Ale osmiorniczkę mimo, że owoców morza nie lubię w Grecji jadam - w odpowiedniej zaprawie albo grillowaną. To jest tak jak z sosem sojowym, niby wszyscy robią tak samo ale tylko niektórym wychodzi.... A co do sosów.... To ja mam tak z balsamicznym....
Buziaki dla właścicielki seksownego ogrodu.
Madzenka 09:34, 06 sty 2014

Borbetka napisał(a)
Co do cięcia liściastych to robię Domi tak samo. W lutym się za to biorę, bo bym nie zdążyła w jednym marcu wszystkiego obrobić. W tym roku obserwuję pogodę i może nawet pod koniec stycznia coś ciachnę ... takie mniej podobające mi się. Jeśli padnie, nie będzie mi żal. Robię takie doświadczenia.

W końcu lutego tnę graby i uważam że to prawidłowe, bo przecież owocowe koryguje się juź w styczniu. Więc dla mnei wszystkie liściaste powinny być cięte zimą, za wyjątkiem tych ktore kwitną wiosną.

Ps i ja też czekam chociaż na zdjęcia archiwalne.
Uprasza się o wizytówkę, zawsze ją możesz edytować i wymienaić zdjęcia.
ewa004 12:39, 06 sty 2014

Byłam poczytałam i pozdrowionka zostawiam
ZbigniewG 15:45, 06 sty 2014

Domi napisał(a)

Zawsze tniemy brzozy zanim ruszy wegetacja i jeszcze się nie zdarzyło, żeby płakały. Najpierw ucinam jedną gałązkę i sprawdzam czy soki nie ruszyły.

Dominika u mnie nawet przy styczniowym cięciu płakały, wprawdzie dopiero w marcu ale płakały - może masz lepszą rękę