Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 08:24, 01 cze 2018

Do góry
Dziś odpoczynek w domu. Ale przecież Dzień Dziecka, to przynajmniej lody muszą się znaleźć, jakby co.

Miłego dnia!
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:16, 01 cze 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Dorotko, choć wątek mówi, że mały ogródeczek, to jaki pojemny
Wszystko, zadbane, rabaty kolorowe, dopełnione dekoracjami....cudnie
Nic tylko siedzieć w altance przy zimnym napoju, słuchać ptaków i delektować się pięknem
Pozdrawiam
Mały to jest ten ogródeczek jak chcę posadzić coś nowego, ale jeśli chodzi o prace poświęconą w jego utrzymanie, ciągłą walkę z suszą to on wtedy urasta do ogromnych rozmiarów. W altance na stałe zamontowane jest radio, ale rzadko się go słucha, bo śpiew ptaków brzmi bardzo radośnie. Za miłe słowa dziękuję i pozdrawiam.

Blaski i cienie nowego życia 08:15, 01 cze 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Ula a jak Twoje ogórki?

Ogórki się przyjęły i mają nowe listki. Będzie urodzaj bo ma być ciepło.

Zmykam. Będę wieczorem to wpadnę do wszystkich

Wklejam ogórki, kilka zbił dzisiejszy potop z nieba z gradem

Blaski i cienie nowego życia 08:13, 01 cze 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale tego już namnożyłas Róże mają dużo pąków Pozdrawiam

Danusiu mnożę ciągle. Mam setki sadzonek w tym roku . Ciągle u mnie tego nie widać. A róże są w tym roku obłędne.

Jeszcze mam takie małe coś kiedyś znajdą swoje miejsce.

Stwórz ze mną mój ogród 08:12, 01 cze 2018

Do góry
Bukszpany wygladaja tak (w kolejnosci od chodnika do ogrodzenia)

A z innej beczki:
1. Klony obsiadly mrowki - czy mam sie martwic?
2. Po lewej stronie domu mam rabate 1,4m szerokosci (zdjecie) i mam tam zaprojektowany zywoplot ze swierkow serbskich sadzonych co 2m czy to w ogole jest mozliwe w takim wielkim rozstawie i na takiej malej szerokosći?
Stwórz ze mną mój ogród 08:12, 01 cze 2018

Do góry
Bukszpany wygladaja tak (w kolejnosci od chodnika do ogrodzenia)

A z innej beczki:
1. Klony obsiadly mrowki - czy mam sie martwic?
2. Po lewej stronie domu mam rabate 1,4m szerokosci (zdjecie) i mam tam zaprojektowany zywoplot ze swierkow serbskich sadzonych co 2m czy to w ogole jest mozliwe w takim wielkim rozstawie i na takiej malej szerokosći?
Blaski i cienie nowego życia 08:10, 01 cze 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Comtesa i maki sliczne.Pracus z Ciebie wielki.

To jeszcze nowa róża Goethe na której urok czekam drugi rok. Dopiero wychodzi nad żywopłot a ma być wysoka jej pąki, poczekaj na pełen rozkwit

Bylinowa łąka 08:09, 01 cze 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Niektóre pąki róż tak mają. Czy wystarczy opryskać na grzyba?

To wyglada na dzialanie kwieciaka malinowca. Teraz oprysk raczej juz nic nie da, bo samiczka juz jaja zlozyla. W sezonie powstaje tylko jedna generacja. Wystarczy zebrac wszystkie uszkodzone paki, ale nie dawac ich na kompost. W srodku beda sie rozwijac larwy.

Edit W celu wzmocnienia rosliny mozesz zrobic oprysk herbatka ze skrzypu lub rozcienczona gnojowka ze skrzypu. Przytnij pedy do pierwszego 5-ciolistka, a niedlugo znow zakwitnie. No chyba ze to roza historyczna, jednorazowo kwitnaca, to nie

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:08, 01 cze 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale masz cudne róże Pięknie Pozdrawiam
Do róz zapałałam wielką miłością od czasu wejścia na Ogrodowisko, pierwsze zakupiłam w 2014r. Wcześniej wręcz ich nie lubiłam za wszędobylskie kolce. Nie lubię ich wczesną wiosną jak trzeba je przycinać. Teraz wynagradzają mi za podrapane ręce. Podchodzę, wącham, napawam się ich pięknem.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:06, 01 cze 2018

Do góry
babka napisał(a)
Trochę szerszym okiem

i węższym

Oaza spokoju! Świetny masz ten taras!
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:04, 01 cze 2018

Do góry
babka napisał(a)
Trochę zległych zdjęć

Parasol w przedogródku to jakaś zemsta jest. Strasznie ciężko było mi go strzyc, ręce za krótkie

Wywal to! Mówiłam od samego początku
To se parasola wymyśliły

Szałwia, która nie kwitła przez dwa lata zakwitła niespodziewanie w tym roku. Dziwna jakaś. Nie miałam dla niej miejsca więc trafiła do donicy

Daj ją na parasolową
Między buksy jak znalazł!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:00, 01 cze 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja planuję trochę ożywiających bylin tutaj, gdzie teraz dosadziłam jarzmiankę, którą mam też przed hortensjami, bordową naparstnicę i białą dziewannę... Przydałaby się do tego zestawu różowa wyższa naparstnicę i łubin zatopiony w hakone

Renia jest bosko! Ja tam jestem szałwiolubna, jeśli chodzi o towarzystwo dla bukszpana. I od szałwii na pewno nie straci na nowoczesności ta rabata

A pytanie mam techniczne? Co masz pod żwirem i jak głęboko masz ten żwirek, że nie masz chwastów? Ja w tym roku mam plagę chwastów w żwirku. Zarówno w szmacie, gdzie od spodu zrobił się gigantyczny labirynt korzeni, jak o tam gdzie była tektura... choć paradoksalnie tam gdzie tektura, są rzadziej i pieli się je łatwiej. Do wypielenia szmaty musiała bym zebrać cały żwir, podnieść włókninę i oczyścić ją od spodu z korzeni...
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:57, 01 cze 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jak oglądam Twój ogród to uderza szczególnie porzadek, czy te ptaszki i inne ozdoby stale myjesz? Róze piękne.
Dziękuję, staram się jak mogę czasem wychodzi lepiej, czasem gorzej. Ptaszki mają już kilka lat, co roku na wiosnę myję je po zimie. Czasem odświeżam białą emalią, bo jednak zimą trochę się niszczą. Żadnego kłopotu nie ma z ptaszkami porcelanowymi. Ptaszki są tak umiejscowione, żeby się nie brudziły, czyli na bukszpanach, żwirku, czy pniakach z drzew. Miło mi, że czasem do mnie zajrzysz ja u Ciebie jestem zawsze na bieżąco.

Doświadczalnia bylinowo-różana 07:52, 01 cze 2018

Do góry
Anda napisał(a)

antena satelitarna!
Bawarka 07:27, 01 cze 2018

Do góry
Piękne kolory ogrodu prezentujesz...bajecznie masz!!

Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:11, 01 cze 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja planuję trochę ożywiających bylin tutaj, gdzie teraz dosadziłam jarzmiankę, którą mam też przed hortensjami, bordową naparstnicę i białą dziewannę... Przydałaby się do tego zestawu różowa wyższa naparstnicę i łubin zatopiony w hakone

Wszystko perfekcyjne to ciężko powymyślano co by tu jeszcze...
Pozostaje ci tylko zużywanie leżaków
Wszystkiego po trochu 06:51, 01 cze 2018

Do góry

lilia Night Flyer

Japoński ogród Reni i Matiego 06:47, 01 cze 2018

Do góry
A jeszcze rzut oka na hortensje anabell

Wszystkiego po trochu 06:40, 01 cze 2018

Do góry
Piwonie te późniejsze jeszcze piękne, te wcześniejsze już przekwitają

Wszystkiego po trochu 06:33, 01 cze 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies