Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:29, 04 sty 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Uśmiecham się i pozostawiam pozdrowienia i życzenia spełnienia marzeń o elewacji

Trzymaj Ewo kciuki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:29, 04 sty 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Madżen...wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę

O przesądach poczytałam...jak dobrze ,że ja w nie nie wierzę...nie czytam horoskopów i przesądów
Pozdrowienia wieczorne zostawiam...no i chyba wypada napisać wiosenne?

chyba wiosennie pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:27, 04 sty 2014

Do góry
Coś tam dzisiaj w ogrodzie porobiłam, nawet sekator do powojników użyłam....
Rododendronowy ogród II. 19:23, 04 sty 2014

Do góry
Bogdziu czytam, że jeśli zimy nie będzie to w marcu mozna zacząć dokarmiać dolistnie rh?
Makowo na Kociewiu 19:16, 04 sty 2014

Do góry
Dzisiaj moją bonicę ciachnęłam... Bo mnie te zaschnięte kwiatki i długie pędy draźniły...przecież już jest wiosna
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 19:13, 04 sty 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ja na szczęście buty i całą resztę ciuchów, o których pisała Madżenka mam swoje, ale nart nie kupuję z premedytacją, bo za rzadko jeżdżę, a szkoda inwestować tyle kasy, skoro co sezon mogę wypożyczyć najnowszy sprzęt Też jestem zdania , że najważniejsze są dobrze dobrane buty. Najlepiej własne

Już się cieszę na ten wyjazd i spotkanie z Wami

I tak dla ścisłości: Ana_art to Aneta, a Enya czyli ja to Anita

Pozdrawiam serdecznie

Znam osoby, ktore mimo posiadania swoich nart corocznie w Alapch wypożyczja najnowsze modele do testowania.... Nie powiem aby to było tanie ale dla frajdy i testowanie rożnic warto
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 19:09, 04 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wiązania w nartach i deskach w wypożyczalni są specjalne, tzw wiązania rentalowe.... i nie ma znaczenia jaki but. Dają sie dopasować do każdego rozmiaru.
Buty jak wiemy są rzeczą dość higieniczną.. i nie każdy lubi wkładać nogę w .... buty w któych jeździł nie wiadomo kto. Druga rzecz... jak się ma swoje buty a są one wygodne.. to rzecz bezcenna.
Najważniejsza rzecz na narty to buty.. bo jak cisną, uwierają to odbiorą całą przyjemność z jazdy. Jak nam odcisną tu i ówdzie to potem kazdy but potrafi sprawiać ból.... wiec jak sie ma dobre i wygodne buty to warto mieć swoje. Kupując sprzęt na narty na raty ..zawsze mówię , że pierwszy zakup to buty, bo narty można wypożyczyć.
W zeszłym roku zapomniałam butów i musiałam wziąć z wypożyczalni..... nie pasowały mi do nogi, a innych już nie było.... koszmar..

Już Ania napisała dlaczego wybór butów jest trudny.... Oj ja po dwóch latach musialam kupić nowe... Bo mam bardzo wysokie podbicie i drętwialy mi nogi...a dobre buty do baaaaardzo duży wydatek.

Aha rękawice do snowboardu dobrze aby mialy metalowe wzmocnienie na nadgarstki... Bo sie pada na ręce.

O googlach (nie używam okularów) i kasku nie wspomnialam bo dla mnei to taka sama oczywistosć jak narty na nogach....
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:00, 04 sty 2014

Do góry
Anka ale strych będzie super, będziemy imprezować
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:38, 04 sty 2014

Do góry
Ja dzisiaj ciachnęłam powojniki...... Na 75 cm wysokości

Czubki róż z pakami i kwiatami też ucięłam, jeszcze nie wiosennie ale przycięłam tak jak to zwykle robie jesienia....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:36, 04 sty 2014

Do góry
Irenko wysłałam sms, sorki oracowałam po raz pierwszy od kilku tygodni w ogrodzie
Ogród pod trzema dębami 18:33, 04 sty 2014

Do góry
Heloł Marto dostałam cynk od innych forumowiczek, ze piekny ogród pojawił się na forum
Uwielbiam geometrie i tym bardziej urzekł mnie Twój ogród. Elementy wodne świetne, uwielbiam tarasy drewniane oraz moją ulubiona lawenda. Będę kopiować twój motyw lawendy i werbeny
Do lawendy polecam bukszpan. Ja bym na tej rabacie widziała duuuuuuużo kulek bukszpanowych i lawenda również cieta w kule. Ale lawenda potrzebuje kilku lat aby była kulista.....Wowczas zimowy widok z okien byłby piekny.
Drażnił mnie widok brzóz u mnie i gdy dostały w nogi kule bukszpanowe mój całoroczny widok na ten fragment rabaty nabrał wyrazu

Zaznaczam watek i bedę stałym gościem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:21, 04 sty 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

A ja myślę, że nigdy nie jem w nocy a tym razem nażarłam się strasznie i to dlatego co ???
A żeby mam dzięki bogu jeszcze swoje ale do dentysty się wybiorę coby sprawdzić co w nich piszczy ...

Może i jedzenie... Ja mam takie sny gdy mam stresa... Nie raz gubiłam w śnie zeby....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:20, 04 sty 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, a Ty o fotkach ze swojego ogrodu to już zapomniałaś??? Ciągle tylko jakieś narty, celulity, skalpele i tym podobne, a gdzie ogród????

Aga nie mam weny do zdjęć, bo bez śniegu i szronu a ja nie lubię ogrodu o tej porze.....
Dzisiaj sypnęłam kopczyki pod róze i ciachnęłam powojniki... Róze okrywowe ktore powypuszczały ponad metrowe pędy tez ciachęłam.... A co wiosna przecieź idzie.... Przez następne dwa tygodnie nadal wiosennie ma byc u nas więc nic im nie będzie. Powojniki to juz naprawdę szaleją.... Więc ucięlam coby ni wypuściły długich pędów.... O nie się nie martwię bo i tak ich miejsce mają zająć stozki bukszpanowe

I jeszcze pół dnia wycinałam usychające pędy bambusom... Nie mogę sobie z nimi poradzić zima. Po przeniesieniu wiosną do ogrodu ponownie zielenieją.... Mam zbyt mała wilgotność powietrza w ogrodzie zimowym.... Na szczęscie bambusy wypuszczaja już niwe pędy tak jak to czynią wiosną....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:16, 04 sty 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Dzień Dobry, Marzenko. Podaję linka do ogrodu, o którym Tobie pisałam.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4039-ogrod-pod-trzema-debami?page=1

Zaraz go obejrzę . Dziekuję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:15, 04 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a gdzie masz tego lilaka????

Myśle jak by go lepiej wpyeksponować bo jest miniaturowy, tnę go po kwitnieniu w kulkę i cudownie pachnie w czasie kwitnienia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:14, 04 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ja też myślę w jaki strój sie wcisnę Ale może będzie śneig i nie trzeba będzie sie rozbierać do rosołu

Śnieg musi być.... Bo w innych miejscach nie ma... W Austri tez nie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:13, 04 sty 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Madżenie przyszłam się przywitać w Nowym Roku i życzyć Tobie i Twoim bliskim wszystkiego co najlepsze a przynajmniej tego wszystkiego czego nam życzyłaś., ,
Jestem przerażona Marzenko W ranek noworoczny przyśniło mi się, że straciłam wszystkie zęby, oczywiście sprzątałam, ale nie pamiętam już kto pierwszy odwiedził nas w Nowy Rok...na szczęście nie wydalam żadnej złotówki uffff...
acha bym zapomniała - dzięki za odwołanie zimy
Sciskam

Kasia Ty lepiej te zęby na corega przyklej.... Ty się martwisz kochana i sny o tym świadczą....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:12, 04 sty 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen lilaka to ja pamiętam ... ale nie zaszkodzi jak go wynorasz w bogatej dokumentacji foto i ciut ciut czaru wiosny tak sobie przypomnimy ...
oczywiście, że przemawia przeze mnie prywata ale zauważam u siebie pierwsze objawy głodu ... Madżen przecież wiesz, że ja jestem uzależniona od obrazów z tego ogrodu ... i leniwa przy okazji jestem i nie kcem ciofać i ciofać ... poproszę o jakiś szał rabatowy ...
cmokam weekendowo ...

Izuś wiesz ze ja noram teraz pinsy w poszukiwaniu inspiracji na moja elweacje biel i drewno, jakie ...
Wiosna musimy zaczać dzialać aby ogrodu nie zniszczyć i pergolę przy kuchni wreszcie postawić

Już sie nie moge doczekać tej bieli!!!

Jutro bendom fotki, jesli nie będzie padać.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:10, 04 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Norwedzy pokazują u nas śnieg na 11 stycznia. Powinny się udać zjazdy na bele czym Nie trza się więc będzie obnażać do końca na pierwszym dla niektórych spotkaniu Pozdrawiam i życzę tego śniegu

Ufff bo dzisiaj progoza w Zakopanem +12 i deszcz pokazuje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:09, 04 sty 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Znalazłem parę linków z lilakiem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2550-kiedys-tu-cz-ii-madzenie-ogrodnika?page=828

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2550-kiedys-tu-cz-ii-madzenie-ogrodnika?page=854

Ha ha wielkie dzięki bo mnie leniwiec ogarnął
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies