Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:53, 20 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Jesienne słoneczko podbija urodę ogrodu.Hortensje pokazały, co potrafią.

Od czego uzależnione jest brązowienie kwiatostanów niektórych odmian..wodę mają.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:15, 20 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu jak chcesz to przypomnij się wiosną, z chęcią się podzielę, bo już są tam za duże, a rosną zdrowo. Fakt podwiązać trzeba, ale robię to w lipcu i mam spokój bo w końcu z 130-150cm mają

Asiu nie powiem ogród z jesieni na jesień coraz mniej mnie drażni, ale to jeszcze nie to, może za dwa lata jak już wszystko pozmieniam tak jak bym chciał

Chętnie się przypomnę
Lawendowy zawrót głowy 13:54, 20 wrz 2016

Do góry
Luki to ma swoje minusy mam wrazenie ze niczego oprócz rozplenic u mnie nie ma. Ale kofam to fest

Sebek niebieski sweterek bedzie szał

Ewuś wiem Gośka mi opowiadała zazdroszcze wycieczki. Wrocław ma piekny Park tam jest part w parku hihi japoński jest cudny chociaz mysle ze na pełny jego urok o miesiec za wczesnie

Amelko dziekuje bardzo. Jade z fotografem ja musze sie wreszcie nagadać i wyściskać

Oluś wyobraź sobie że trzy sa boskie a jedna w innym miejscu wyglada jak oskubana kura cos ja dziobie chyba hahah

Reniu nie broń sie ))

Madziu szkółki prawie wszystkie po 20 pazdziernika przywożą drzewka kopane z gruntu jak liscie opadną. Kupie tam gdzie beda odpowiednie dla mnie czyli grubość pnia i wysokosc szczepienia. Musisz mi napisac jakie Cie interesują to dam Ci znac gdzie jakie sa

Bea i juz słoneczko dzis dla Ciebie i Twoich widokow ()

Asiu ja kocham ten czas
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:24, 20 wrz 2016

Do góry
Renia, Luki, jakby co to się zgłoszę Głupia nie jestem, chyba dam radę? I zawsze to dodatkowy atut w CV
Bożenko, jem śniadanie, oplułam monitor hihi super jesteś
Kasia Kudrowice koło Pabianic. Zapraszam Jestem ciągle w domu. Chyba że wyjeżdżam hihi
Renia, cieszę się że jesteś zadowolona. I o to chodzi. A moje roślinki zamieszkają w przepięknym ogrodzie Buziaki!

Biało różowy ogród za płotem. 23:22, 19 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu bez przesady taki dobry nie jestem fakt jak sobie chodzę i oglądam to skubnę coś z przyzwyczajenia. Wiesz w tym roku o wszystko jeszcze dbam i doglądam bo kilka roślin było trzeba ratować, sprawdzam czy nawadnianie odpowiednio działa, obcinam co trzeba, ale od razu z prezentacją jak co trzeba robić.
W sumie tak wyszło, że ogród jest strasznie mało pracochłonny. Podlewa się samo, wyplewione przed sadzeniem było dokładnie to teraz tylko mniszek, który nawiało od sąsiada jest uciążliwy.
Na wiosnę jeszcze obsadzę przedogródek, ale tam niewielkie 3 rabatki to w dwa dni zrobię, plus wyjad po rośliny, ale to akurat uwielbiam

Artemis też zakwitła na każdym długim pędzie bukietem kwiatów, ale jako całośc średnio to wygląda.

Łukasz, . Podziwiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:43, 19 wrz 2016

Do góry
Kasiu jak chcesz to przypomnij się wiosną, z chęcią się podzielę, bo już są tam za duże, a rosną zdrowo. Fakt podwiązać trzeba, ale robię to w lipcu i mam spokój bo w końcu z 130-150cm mają

Asiu nie powiem ogród z jesieni na jesień coraz mniej mnie drażni, ale to jeszcze nie to, może za dwa lata jak już wszystko pozmieniam tak jak bym chciał
Biało różowy ogród za płotem. 22:26, 19 wrz 2016

Do góry
Asiu tnie jeszcze kwasówke, a co jeszcze to musiałbym dopytać bo tylko o dwa materiały pytałem. Rama bram i furtek będzie w czarnym macie, blacha na słupkach też i tak myślę by 'napis' zrobić ze zwykłej czarnej blach i pomalować na czarny mat by nie wprowadzać zbędnej ilości materiałów. Biały tynk, deski kolor mniej więcej orzech i czarny mat na stali, nierdzewka to chyba byłoby za dużo.
Pomijam, że mam zagwozdkę z drewnem czy świerk czy modrzew bo różne opinie czytałem, nad montażem dech też się zastanawiam, ale jeszcze mam trochę czasu bo bramy w środę będę z tatą spawać, a później kolejne etapy
Biało różowy ogród za płotem. 21:43, 19 wrz 2016

Do góry
Asiu ja drastycznego cięcia się nie boję i wiosną konkretnie ją ogolę... po co ja tak dobrze przygotowałem podłoże pod nie ale niech rosną bo piękne, a hortensje też będą z czasem dużo wyższe, a gdy artemis drugi raz zakwitnie vanilki powinny już być lekko różowe, przynajmniej z moich obserwacji forumowych tak wynikło.

Ogrodzenie ma 150cm i mimo podestu naszarpałem się przy ostatnich rzędach bo ja to cherlawa chłopina jednak jestem. Teraz mam dostęp do plotera CNC z panikiem tlenowym lub plazmowym i już sam nie wiem do czego to wykorzystać, chyba stanie na blasze z wyciętą nazwą ulicy i numerem domu.

Aniu skrzypu też troszkę miałem w miejscu na trawnik i na skarpie. W trawniku wykopywał pryskałem octem kilka razy i odrastał, olałem temat, posiałem trawnik, koszony nawożony i skrzyp chyba się wytracił, na skarpie hoduję większy by dokładnie wykopać

Ula dobrze wiedzieć, może się przydać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:33, 19 wrz 2016

Do góry
UlaB napisał(a)
świetne barwy na rabatach, mniam
nie przyznawaj sie z tymi schomikowanymi, bo sępy sie zlecą
masz brunette czy inną odmianę? dojrzewam do swiecznicy na rabacie przy północnej ścianie domu i juz miałam kupić piękny okaz jakies 2 tygodnie temu, ale zabiła mnie cena - zyczyli sobie 58 zł bez przesady....

Zbieram na powiększenie rabaty i nie oddam Ja mam odmianę Black Negligee i ona lubi troszkę więcej słońca by wybarwić liście na ciemny brąz.
Też się spotkałem ze świecznicami za podobne pieniądze i to jest chore. Norlamna cena to 10-20zł w zależności od wielkości sadzonki, takie wielkie wypędzone w doniczkach niczego nie warte pieniędzy. Bo taka mniejsza po roku dwóch będzie jeszcze większa
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:27, 19 wrz 2016

Do góry
Jolu ja nie będę ukrywał, że jesień to dla mnie najgorsza pora roku

Justyno trzy na bylinowej sadzone wiosną zeszłego roku do tego bardzo mocno cięte były dwa razy, a ta bliżej domu sadzona w 2014 wiosną z odkrytym korzeniem i jest sporo większa od tych na bylinowej, a też cięta.

Gosiek ja zdecydowanie wolę czerwiec i lipiec

Łukasz dzięki, miałem takie ciche plany wybrać się w wasze strony, ale niestety nie da rady.

Gosiu idę schować 3 duże kępy w donicach do garażu

Sebek chyba psa będę musiał pożyczyć od sąsiada na noc

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:22, 19 wrz 2016

Do góry
świetne barwy na rabatach, mniam

Luki napisał(a)

Moja akurat jest troszkę niższa bo do 150cm kwiatostany dorastają, bardzo ją polecam i tak w tajemnicy powiem, że mam jeszcze 6 zachomikowanych, ale czekają bidule na miejsce

nie przyznawaj sie z tymi schomikowanymi, bo sępy sie zlecą
masz brunette czy inną odmianę? dojrzewam do swiecznicy na rabacie przy północnej ścianie domu i juz miałam kupić piękny okaz jakies 2 tygodnie temu, ale zabiła mnie cena - zyczyli sobie 58 zł bez przesady....
Biało różowy ogród za płotem. 20:22, 19 wrz 2016

Do góry
Aniu bez przesady taki dobry nie jestem fakt jak sobie chodzę i oglądam to skubnę coś z przyzwyczajenia. Wiesz w tym roku o wszystko jeszcze dbam i doglądam bo kilka roślin było trzeba ratować, sprawdzam czy nawadnianie odpowiednio działa, obcinam co trzeba, ale od razu z prezentacją jak co trzeba robić.
W sumie tak wyszło, że ogród jest strasznie mało pracochłonny. Podlewa się samo, wyplewione przed sadzeniem było dokładnie to teraz tylko mniszek, który nawiało od sąsiada jest uciążliwy.
Na wiosnę jeszcze obsadzę przedogródek, ale tam niewielkie 3 rabatki to w dwa dni zrobię, plus wyjad po rośliny, ale to akurat uwielbiam

Artemis też zakwitła na każdym długim pędzie bukietem kwiatów, ale jako całośc średnio to wygląda.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:08, 19 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Super, że udało się tak z nicieniami trafić, ziemia nagrzana po upałach, do tego deszcz, to chyba warunki idealne... niech atakują co mają z całą siłą

Zapodałam jednka małą dawkę nicicieni, nie stac mnie na wylewanie 500 zł w ogrodzie zwłaszcza, ze cebulowe zamowiłam w necie... O kwocie nie wspomnę... . Auć jak boli ale lubie klik klik
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:08, 19 wrz 2016

Do góry
Luki wszystko mega wygląda. Pozdrawiam
Lilie - Lilium 18:14, 19 wrz 2016

Do góry
Dziękuję Luki za szybka odpowiedz Sciac przy samej ziemi czy zostawić kilka cm nad ziemią?
Lawendowy zawrót głowy 18:05, 19 wrz 2016

Do góry
Jak w takim ogrodzie jesień ma nie cieszyć takie okazałe trawy są zachwycające.
Przy okazji uwielbiam zapach tych świec z I na parapecie
Biało różowy ogród za płotem. 18:01, 19 wrz 2016

Do góry
Artemis wypuścił długie baty i średnio to wygląda, chyba będę takie skracał.

Średnio te róże tutaj wyglądają, ale w przyszłym roku będzie lepiej

Biało różowy ogród za płotem. 17:56, 19 wrz 2016

Do góry
Wymyśliłem ogrodzenie, zrobiłem dokładny projekt, zamówiłem co trzeba było i załatwiłem po taniemu stal. Dałem wymurujcie.
Jaki ja głupiutki jestem zostałem z murowaniem sam, a że robiłem to pierwszy raz to troszkę to trwało, ale skończyłem w zeszłym tygodniu i normalnie wyszło mi z dokładnością do 2mm Chociaż po jednym dniu nocki nie przespałem

Kilka zdjęć z ogrodu
Variegatus zachwyca

Biało różowy ogród za płotem. 17:44, 19 wrz 2016

Do góry
Gosiu ja na pomoc liczyć w drugą stronę nie mogę i sam się sobie dziwie, ale cóż tak już mam.

Z farmenem się utwierdziłem właśnie u Ciebie, a to w ten sam dzień przecież było
Mój Eden 17:43, 19 wrz 2016

Do góry
Pissardi dobrze będzie mocno przyciąć na wiosnę by się zagęściły, ale tak blisko muru może być z nimi problem bo to jednak spore drzewa i szerokie z czasem się robią. Sąsiad mocno tnie bo też posadził blisko domu, ale ma już ze 2,5 metry średnicy.
Z tym reorganizacją zgodzę się w 200% od 3 lat walczę i ciągle coś nie pasuje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies