Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:19, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Gosiu ja nie wiem, czy przemyslane, bo niewiele rabat, które zmian by nie przechodziły, ostatnio serby przesadzaliśmy w związku z dalszym zagospodarowaniem działki.
Powiem Ci że doła łapie nad ta moja działką, gdybym miała połowę, to robota byłaby w miarę skończona

Danusiu a jaka jest wielkość Twojej działki ? Bo ja też mam sporą i też nie jestem w stanie całej obrobić- moja ma 30 arów a to według mnie za dużo.Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 10:06, 20 paź 2014

Do góry
Piękne zdjęcia, pozachwycałam się.
Pozdrowienia zostawiam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:52, 20 paź 2014

Do góry
Gocha napisał(a)

Danusiu Ty masz w ogrodzie tak wszystko przemyślane, wywarzone, dopasowane. A ja to tak raczej wszystko na hura, zaczyna się od tego, że jak wejdę do sklepu to bez roślinek nie mogę wyjść- one się kleją strasznie do mnie. A później sie mocno zastanawiam gdzie je upchnąć. Ostatnio z reguły wsadzam je w jakieś przejściowe miejsca później do przesadzenia, byleby nie padły stojąc za długo w donicy. No i później znowu trzeba się zastanawiać gdzie im zrobić miejsce docelowe. Ja tylko część rabat mam tak narazie skończonych. A w ogóle to u mnie straszny busz. Nie umiem mieć pustych miejsc na rabatach. Zostawiam tylko nieco miejsca na lekkie rozrośnięcie się rośliny. A jak pójdą jednak wszerz to będę rozdzielać i na nowo sadzić a przy okazji bedę miała nowe roślinki. Już na wiosnę będę pewnie dzieliła niektóre żurawki i ewentualnie trawy i może coś jeszcze się znajdzie. A tak w ogóle chciałam powiedzieć , że u mnie to taki niekontrolowany misz-masz. Gorąco pozdrawiam Cię Danusiu.

Gosiu ja nie wiem, czy przemyslane, bo niewiele rabat, które zmian by nie przechodziły, ostatnio serby przesadzaliśmy w związku z dalszym zagospodarowaniem działki.
Powiem Ci że doła łapie nad ta moja działką, gdybym miała połowę, to robota byłaby w miarę skończona
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:48, 20 paź 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Nie Danusiu, drzewka są tymczasowo, będą przesadzone w inne miejsce, ale tak czy inaczej przed tujami będą rosły jakieś inne tylko będą włączone do rabaty, którą poszerzę w przyszłym roku. Mam grujecznika do wysadzenia z donicy i chcę kupić coś bordowego na pniu, może śliwę wiśniową lub piennego perukowca, żeby posadzić przed żółtymi tujami.

Tak pytam, bo ostatnio nie wiem czy oglądałaś u mnie linka z ogrodem, gdzie jest pokazywana roslinka rok po roku. I tam niektóre drzewka "weszły" po latach w zywopłot, mimo wczesniejszego odsunięcia.
Jak sadzimy to nam się wydaje, ze to daleko ale po latach już całkiem inaczj wygląda.

Warto sobie wejść w tym linku na spis roślin i pozaglądać
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:44, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Violka drzewka, które są posadzone przy rabacie to tak już zostaną?

Nie Danusiu, drzewka są tymczasowo, będą przesadzone w inne miejsce, ale tak czy inaczej przed tujami będą rosły jakieś inne tylko będą włączone do rabaty, którą poszerzę w przyszłym roku. Mam grujecznika do wysadzenia z donicy i chcę kupić coś bordowego na pniu, może śliwę wiśniową lub piennego perukowca, żeby posadzić przed żółtymi tujami.
Ogród na glinie 09:38, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Fajnie Mariken sie przebarwia, oby tylko mrozów nie było

gubi liście i tego chyba nie da się zatrzymać
zauważyłam, że najpierw żółkną te najmniejsze i spadają

najgorzej, ze wokół ambrowca pełno kolorowych liści leży, a ja wolałabym je oglądać na drzewie
Ogród na glinie 09:35, 20 paź 2014

Do góry
Fajnie Mariken sie przebarwia, oby tylko mrozów nie było
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:34, 20 paź 2014

Do góry
Violka drzewka, które są posadzone przy rabacie to tak już zostaną?
Działka wkoło Lubczyka :) 09:31, 20 paź 2014

Do góry
Ogrodzeniem nieustannie się zachwycam, a jak juz rabatka tak rozrysowana to juz połowa sukcesu, bo oczyma wyobraźni to jakby już była
Wiosną będziesz wsadzać?
Nie chcesz sobie jej teraz przekopać ze świeżym obornikiem?
Kosolkowa Pasja 08:36, 20 paź 2014

Do góry
No to trzymam kciuki.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 08:08, 20 paź 2014

Do góry
Gosiu pozdrowienia zostawiam i pogodnego tygodnia życzę
"Niezdecydowana ogrodniczka" 08:05, 20 paź 2014

Do góry
MarzenaG napisał(a)

Córka marzy o zakatku z różą, krzesełkiem i stoliczkiem białym

No widać romantyczną duszę córeczki. Ile ma lat?
Kosolkowa Pasja 08:04, 20 paź 2014

Do góry
Ola gratulacje, piękny kompostownik. co tam u ciebie słychac, co z pracą?
Mam nadzieje, że umowa dalej.
Ogródek Iwony 20:48, 19 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko dopiero dzisiaj zaglądam, bo nie miałam czasu na forum w ostatnich dniach.
Spóźnione życzenia rocznicowe dołanczam. Dyskuje parkingowe juz jyba na wszystkie pomysły się roizciągnęły, ale to Ty widzisz to miejsce i sama najlepiej zdecydujesz. Płyty w trawie na pewno pomogą zachować zieloną część ogródka, przy założeniu, że rzadko tak auta będa stały.
Czytałam tez w jakims innym wątku, że żeby fajnie wyglądało, to trzeba kancikować wkoło tych płyt. Ja zawsze zaglądam przez pryzmat koniecznych prac, bo niestety też jestem w klubie tych dojrzalszych pań; choć właściwie, to już sama nie wiem, bo żeby całość ogrodu jakoś spójnie zrobić to rabatek przybywa i mąż mówi, że wkrótce nas ten ogród pokona.

Ale wracając do tematu Twoich dylematów, tak jeszcze myślę, że jak już ten małżonek pojeździ autem i jakbyś się zdecydowała na jakies dodatkowe miejsca wybrukowane w tej części gdzie płyty, czy nie można by wprowadzić w tym parkingu jakis jednakowych drzewek w skarpetach, które wyznaczałyby miejsca, i przerywały monotonię kostki

Danusiu, za życzenia dziękuję, za dobre rady też. Zaczynam planowanie od nowa, widziałam, jak M samochodem jeździ do garażu i jak wyjeżdża. Musi być łuk.
Ogród z widokiem na jezioro 20:41, 19 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

To proszę o instrukcję kiedy i jak wsadzać, ewen. pielęgnacja, nawożenie.

Ile tych krzaczków miałaś że wystarczało do zjedzenia?

Instrukcję przygotuję, ale dziś trochę w biegu jestem, więc może za kilka dni
Miałam kilkanaście z własnego siewu - koraliki i cytrynki groniaste - pycha, a dodatkowo kilka wysiało się z poprzedniego roku. Jesteśmy we dwoje, ale pomidorków nie brakowało, częstowałam też przyjaciół, którzy do nas wpadali.]

Doczytałam, że instrukcja już jest więc tylko dodam, że zgodnie z przepisem na opakowaniu sieję do skrzynek w domu, potem pikuję,po 15 maja sadzę do gruntu, podlewam i także niczym nie nawożę. Rosną pięknie i smakują wybornie
Ogród z łezką 20:11, 19 paź 2014

Do góry
Kasiu zaglądam, posadzenia cebulowych to zazdroszczę. U mnie chyba dopiero w przyszłą sobotę akcja z cebulowymi
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:47, 19 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Violka szacun, my ostanio przesadzaliśmy 7 serbów i 4 smaragdy.

Ale u nas to wszystko co wypunktowałam u góry robił mąż i miał dosyć, fakt, że praktycznie w jeden dzień.

Gratulacje dziewczyno, możesz być z siebie dumna.

Danusiu, mój M. też pomaga, ale zupełnie nie ma cierpliwości ogrodnika i smykałki do prac murarskich (czego zazdroszczę Twojemu M.). Pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 19:23, 19 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Piękne postępy, a jak sobie w przyszłym roku poprzycinasz to zobaczysz jak zrobi się elegancko

Skąd kupujesz ziemie i po ile?

Zyczyłabym sobie tak własnie elagancko oj moze wiosna jak dosadze i przesadze i zakwitnie to sie cos takiego wykluje

Ttrzymaj kciuki

Ziemia po 50 zł za tone z przywozem . Ale teraz juz szukamy o wiele tanszej .
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 18:32, 19 paź 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)

Tu zostawię chyba same hortensje i Evergoldy. Nie widać bukszpanów, carex'ów Ice dance ani żurawek.

Tak to jest z tymi roślinkami, u mnie rozplenice pożarły admirationy i trzmieliny. Niestety będą musiały być przesadzone
Ogródeczek 17:36, 19 paź 2014

Do góry
Beatko dziękuję za pochwałę lusterka
Pozdrowienia zostawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies