Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 20:36, 19 paź 2014

Ewa777 napisał(a)

Violu, pięknie wykonana praca. Myślę, że roślinki się odwdzięczą zielonością na wiosnę

Oby
Viola 20:38, 19 paź 2014

Toszka napisał(a)

Violu, patrząc na to zdjęcie pomyślałam sobie, że nie tylko ja mam takie szczęście w nieszczęściu, czyli coś co zdarza się nieszczęśliwego za jakiś - bliższy lub dalszy- czas okazuje się palcem bożym...
po pierwsze, mamy nowe, zdrowe korzonki...hurrrraaaa!!!!
po drugie - przyjrzyj się na podstawę pieńka... widzisz, że był za głęboko posadzony ten nieszczęśnik? Na szczęście jeszcze proces gnilny nie wystąpił

Może się zdarzyć, że cisy na wiosnę gwałtownie obsypią igły, ale widząc białe korzonki jestem pewna, że zbiorą się w sobie i jeszcze będą cię cieszyć.
I to jest wyższość cisa nad innymi - można poprzycinać do gołego pnia, a one w kilka miesięcy wypuszczą masę zielonych, radosnych rączek

O widzisz, starałam się nie sadzić ich zbyt głęboko, a jednak ... Jutro sprawdzę, czy znowu parę cm za głęboko nie posadziłam. Ale jesteś spostrzegawcza
Ivvvona 20:44, 19 paź 2014

Violu, pytałaś u mnie o perukowca - rośnie szybko, tylko u mnie niestety choruje na werticiliozę. Obecnie rośnie u mnie trzeci egzemplarz, za każdym razem w innym miejscu i niestety choroba dopadła i tego. Zastosowałam oprysk i podlałam topsinem, zobaczę na wiosnę. Teraz została mu połowa gałęzi. Jak padnie to dam sobie spokój. Nie piszę tego żeby cię zniechęcić, bo u innych obserwuję piękne, stare egzemplarze. Pozdrawiam
Viola 20:47, 19 paź 2014

Ivvvona napisał(a)
Violu, pytałaś u mnie o perukowca - rośnie szybko, tylko u mnie niestety choruje na werticiliozę. Obecnie rośnie u mnie trzeci egzemplarz, za każdym razem w innym miejscu i niestety choroba dopadła i tego. Zastosowałam oprysk i podlałam topsinem, zobaczę na wiosnę. Teraz została mu połowa gałęzi. Jak padnie to dam sobie spokój. Nie piszę tego żeby cię zniechęcić, bo u innych obserwuję piękne, stare egzemplarze. Pozdrawiam

Oj to szkoda z tym perukowcem, może one tak mają? Myślę, żeby posadzić jakieś bordowe drzewko przed żółtymi tujami i wpadł mi do głowy pomysł z perukowcem na pniu. Poczytam coś o nim więcej, ale boję się tych wszystkich choróbsk
bdan 09:34, 20 paź 2014

Violka drzewka, które są posadzone przy rabacie to tak już zostaną?
kosolka 09:39, 20 paź 2014

Viola, wszystko równiuteńko, idealnie! Dokładna i perfekcyjna z Ciebie babka! Za cisy trzymam kciuki! Pozdrawiam!
Viola 09:44, 20 paź 2014

bdan napisał(a)
Violka drzewka, które są posadzone przy rabacie to tak już zostaną?

Nie Danusiu, drzewka są tymczasowo, będą przesadzone w inne miejsce, ale tak czy inaczej przed tujami będą rosły jakieś inne tylko będą włączone do rabaty, którą poszerzę w przyszłym roku. Mam grujecznika do wysadzenia z donicy i chcę kupić coś bordowego na pniu, może śliwę wiśniową lub piennego perukowca, żeby posadzić przed żółtymi tujami.
Viola 09:45, 20 paź 2014

kosolka napisał(a)
Viola, wszystko równiuteńko, idealnie! Dokładna i perfekcyjna z Ciebie babka! Za cisy trzymam kciuki! Pozdrawiam!

Dzięki za komplementy. Wszystko wzajemnie
Tusiala 09:45, 20 paź 2014

Ale równiuteńko, brawo
Viola 09:46, 20 paź 2014

Ty u mnie, a ja u Ciebie Dzięki i pozdrawiam poniedziałkowo