Witaj Asiu
Widzę, że odważnie i szybko dzialasz w swoim ogrodzie Będę kibicować.
A czy hakone, o którym mówisz to ta Beni Kaze, którą kupowałaś Oli?
Mogłabyś ją cyknąć w większym zbliżeniu?
Jolu
Tyle pinterestowych rabat u Ciebie!!! Cudnie jest Wszystko pięknie dopracowane, rośliny dorodne, dużo kwitnących ... może czas najwyższy pomyśleć o wizytówce?
Reniu ja mam w zeszłym roku sadzone cisy, które w tym sezonie mnie osobiście powaliły- pięknie się rozkrzewiły, są cudne- z tymi październikowymi w ogóle nie mogą stanąć w szranki, z tymi majowymi z tego roku również. Pewnie dałoby się z nich zrobić kulę, ale aż mi ich szkoda- takie piękne są i już niemal zaczątek żywopłotu na półce mi tworzą.
Wiem, że gotowej kuli z cisa nie kupię, sama mogłabym pewnie zacząć robić, ale aż mi żal
Oczywiście - gwarantuję!!!!
będziesz widzieć tylko plusy,a minusy - oj tam zrobi się
a nic nie kwitnie bo to taki przejściowy okres jest, ja wczoraj wycięłam wszystkie róże i też łysawo....czekamy na nowe tłoczenie
i nie daj sie prosić o fotki
nie mów że nic nie ma, jezówy jak piszesz, trawy powiewają, hortensje zaczynają itd itd . taki okres też trzeba uwiecznić!!!!!!
Reniu chcę zrobić porządek z borówkami w kółkach.
są na żwirze w kółkach z ekobordów, ale kropelkowe jest porozkładane na całości żwiru więc chwasty na żwirze rosną na potęgę, chciałabym zrobić kontynuację rabat tam gdzie są maliny i aronia, czyli pas z borówkami i ścieżka z kostki i tak kilka razy.
dwa potrzebuję ścieżki za garażykiem bo mam tam żwir - czyli to sami chwasty w żwirze i brak obwódki od rabaty - moja niepotrzebna robota
ścieżka do furtki do lasu tez żwir - do wykostkowania
przesunięcie róż przy warzywniku i zrobienie przy samym warzywniku dwóch żywopłotów z bukszpanu - to bym chciała zrobić na jesieni
i ostatnie marzy mi się taki typowo angielski zakątek
na tym kawałku trawniku pod lasem na lewo od warzywnika za żywopłotem
i już coś nawet zaczęłam rysowac ,ale to będzie trudny orzech do zgryzienia żeby to miało ręce i nogi i wygląd przede wszystkim
ale dam radę
chciałabym też umieścić tam i w miarę ładnie wkomponowac rozsadzniki żebym na wiosnę miała gdzie robić sadzonki z jednorocznych