Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:43, 12 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
moja stipa podobnie wygląda -ściełam ,ale nie wiem ,czy będzie żyć .....

tulipny Ci pięknie rosną będzie pięknie

a co do cięcia frosted curls i stipy ,to nadal nie doczytałam -ściełam ,bo moje suche siano sterczało -okaże się ,czy ukatrupiłam do końca,czy ruszą .....

To czekamy razem na trawkowe oznaki życia

Zana napisał(a)
Eeee, u Ciebie tulipany to już mega zaawansowane.

U mnie cieplej w mieście, pewnie dlatego
Ogród z wilkiem zamkn. 19:47, 12 mar 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

I doczytałaś gdzieś czy już można? Bo ja z nimi też miałam.zagwozdkę, ale się wstrzymałam. Choc stipa taka niezbyt żywa się wydaje, przynajmniej ta, którą dziś oglądałam

Kasia nie doczytałam ....ścięłam i już trudno -co ma być to będzie
moja stipa też na trupa wyglądała...
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:13, 12 mar 2018

Do góry
moja stipa podobnie wygląda -ściełam ,ale nie wiem ,czy będzie żyć .....

tulipny Ci pięknie rosną będzie pięknie

a co do cięcia frosted curls i stipy ,to nadal nie doczytałam -ściełam ,bo moje suche siano sterczało -okaże się ,czy ukatrupiłam do końca,czy ruszą .....
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 18:46, 12 mar 2018

Do góry
Wyszłam dziś na chwilkę do ogródka, żeby inne zwiastuny wiosny uwiecznić, ale tak na prędziutko i nie szukałam zbyt zawzięcie Te, które wpadły w oko sfociłam na szybko
Kolejna porcja tulipków

Ciemiernik wsadzony w czerwcu dopiero drgnął

Floks pokazuje piękny kolor młodziutkich listków

I kolejne tulipki i chyba martwa stipa
Ogród z wilkiem zamkn. 18:13, 12 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

ścięłam też stipę i frosted curls -zanim doczytałam ,czy można obciąć

I doczytałaś gdzieś czy już można? Bo ja z nimi też miałam.zagwozdkę, ale się wstrzymałam. Choc stipa taka niezbyt żywa się wydaje, przynajmniej ta, którą dziś oglądałam
W oflisowym ogrodzie 12:10, 12 mar 2018

Do góry
Stipa

Róże

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:59, 11 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko a co to za fajne przycięte czuprynki? Aż się uśmiechnąłem jak je zobaczyłem To stipa? Extra wyglądają
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:19, 11 mar 2018

Do góry
Juzia napisał(a)

To tak jak u mnie bronzity
Muszę je mieć i koniec Nawet co roku inne

AAAAA...no i stipa oczywista!

Mogę oddac mojebronzity
stipy niech rosna, gdzie się sieją
W oflisowym ogrodzie 19:40, 11 mar 2018

Do góry
I ja uważam sezon ogrodowy 2018 za rozpoczęty, niestety nie zadołowałam róż, zaczęłam od powiększenie środkowej rabaty na którą mają trafić. Ziemia jest jeszcze zmarznięta, ale na szczęście nóż do kancików jest krótki jutro ma być podobna temperatura, mam nadzieję, że ziemia rozmarznie
Stipa w kilku miejscach przeżyła mrozy.
Pięknie wygląda trawa NN, która wyrosła u mnie z turzycy variegata
foto z poprzedniego roku ale dziś wyglądała tak samo

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:55, 11 mar 2018

Do góry
siakowa napisał(a)

Też go lubimy

tak powycinalismy z eM wszystkie trawy poza rozplenica mi i stipa i prosem. Czyli pod nóż poszły ice dance Sporobolus molinie i seslerie. Jeszcze przed mrozami jak jeszcze ich nie zapowiadali obcielam smialka carex Montana i byliny.
Zobaczymy czy wszystkie trawy przeżyją a najbardziej obawiam się o stipę bo te mrozy były bez śniegu... Choć wygląda nie najgorzej dużo zielonego ma.

Trawnik po zimie TRAGEDIA.... Przez ten mokry wrzesień dostał plam jakiegoś grzyba..... I nie wiem czy teraz coś muszę na to cos zrobić czy poprostu mocno wygrabić te sianowate placki???

Wygrabić i polać czymś na grzyba. Potem już normalnie wertykulacja i... czekanie aż zacznie rosnąć
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:02, 11 mar 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
Asiu! najradośniejsze widoki, tęskni się do nich i do ciepełka.

dzięki za namiary na nasionka, już są w drodze.
Okaże się czy ja nie zamówiłam u W. Legutki tych samych pomidorów,
jak robiłam u niego zamówienie widziałam Indigo Rose, tylko zapomniałam nazwę Kasi czarnych pomidorków, a tak nam smakowały.
Wczoraj zaczęłam sezon wiosenny, część nasionek wysianych.

Haniu
Dzisiaj ciepełko i nawet pospacerowałam po ogrodzie chwilę.
Ale nic jeszcze nie robię bo odstrasza mnie zapowiadana prognoza pogody. Choć przyznaję że łapki świerzbią więc obcięłam kwiatostany hortek bo mnie denerwują takie turlające się po ogrodzie.
Nasionka pomidorów jak się powtórzą to na przyszły rok zostawisz.
Moje jeszcze nie wschodzą, cierpliwie czekam.
Powschodziła stipa i papryczki się pojawiają.
Pozdrawiam Haniu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:51, 11 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wiesz piękny masz ten zakątek z brzozami!
Czytam, że też sporo dziś podzialalas.

Też go lubimy

tak powycinalismy z eM wszystkie trawy poza rozplenica mi i stipa i prosem. Czyli pod nóż poszły ice dance Sporobolus molinie i seslerie. Jeszcze przed mrozami jak jeszcze ich nie zapowiadali obcielam smialka carex Montana i byliny.
Zobaczymy czy wszystkie trawy przeżyją a najbardziej obawiam się o stipę bo te mrozy były bez śniegu... Choć wygląda nie najgorzej dużo zielonego ma.

Trawnik po zimie TRAGEDIA.... Przez ten mokry wrzesień dostał plam jakiegoś grzyba..... I nie wiem czy teraz coś muszę na to cos zrobić czy poprostu mocno wygrabić te sianowate placki???
Ogródek Iwony II 17:36, 09 mar 2018

Do góry
A tu, jak tylko będzie można wejść do ogrodu, czeka na mnie obornik. Wczoraj gospodarz przywiózł. Piękny, czarny, przekompostowany. Pójdzie na rabaty i do kompostownika...

Niedługo trawy będzie można ciąć. Stipa chyba nie żyje, ale seslerie zielone. Widziałam, ze Ola już cięła. Ewa też

Daleka droga do ogrodu....... 23:17, 08 mar 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Przyszłam oglądnąć zajączki, a tu piękna stipa rośnie ja nie sieje, sama mi się wysiewa w różnych miejscach no i w poprzednim sezonie przetrwała zimę ciekawa jestem jak będzie teraz

Ja w zeszłym roku nie trafiłam na stipe więc teraz posiałam a co z tego będzie? Zobaczymy
Ukojenie 20:08, 08 mar 2018

Do góry
Pikowane w sobote:
- petunie

-pelargonie

Obok blizej okna kalarepa a blizej aparatu stipa
Na huśtawce miło płynie czas... 19:40, 08 mar 2018

Do góry
Ewik napisał(a)
Nie myślałaś , żeby dać taką typowo brzozową z trawami , rozchodnikami i jeżówkami . Niby wielu to ma ale zawsze wygląda ślicznie , hosty jak najbardziej do tego mogą być .

Tak, mogą być też trawy. Ale żeby miały inne źdźbła niż np. stipa, nie takie lekkie, cienkie. Jeżówki mam w innym miejscu, ale pomyślę, może i tu.
Daleka droga do ogrodu....... 18:04, 08 mar 2018

Do góry
Przyszłam oglądnąć zajączki, a tu piękna stipa rośnie ja nie sieje, sama mi się wysiewa w różnych miejscach no i w poprzednim sezonie przetrwała zimę ciekawa jestem jak będzie teraz
Dwa ogrody 21:04, 07 mar 2018

Do góry
Ewo, nie przypuszczałam, że aminek będzie miał wzięcie, a mogłam nasion uzbierać drugie tyle

Ku pamieci:
posiane w sobotę, wczoraj ( środa ) wzeszły stipa, rozplenica Pegasus, kolejne dalie, i następne siewki będą jutro.
Kiedyś będzie tu ogród 18:49, 07 mar 2018

Do góry
Nasiona takie som
http://zielonozakreceni.pl/forum/ilustrowany-spis-traw/6274-ostnica-jana-stipa-joannis-celak
Forumowa stipa u mnie już wschodzi
Kiedyś będzie tu ogród 18:43, 07 mar 2018

Do góry
Mam nadzieję Joanno, ze Moudry ładnie przezimuje, mimo mrozow i braku kołderki. Na samosiew nie mam co liczyć bo nie kwitła, ale napewno wysieje z nasionek od ciebie. Ziemię już kupiłam, jutro mam zamiar wyparzać.
Stipa kupiona była jako ta 'forumowa' więc napewno to nie ona. Co to za jedna to nie wiem. Ale zimuje. Nasionka siałam do donicy i lekko przysypywałam ziemią. Ładnie wschodziła.

Dzisiaj robiłam przegląd kontrolny po zimie. Wszystkie drzewa i krzewy żyją (nawet krzewy nad stawem). Zdziwiły mnie irysy od Mariusza bo wyraźnie zielone. Jedynie wychodzi na to, że przemarzły pąki kwiatowe azalii pontyjskiej- mus w przyszłym roku zabezpieczyć na zimę.

Już za chwilkę... już za momencik...

Chciałam ciąć derenia, ale teren nie pozwala narazie na bezpieczne dojście.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies